Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Motorunu Caldirmak Istemiyorsan!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı antifa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 cc üzerine yapıyolar diye bişi yok http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi buradan bakarsan çoğu taşıt için var artık
    kasko değer listesi, kasko yapılabilen araçların listesi değildir.

    Bir çok sigorta şirketi modeli düşen araçları kasko yapmıyor ama o listede ararsanız 74 model araçları bile bulabilirsiniz.
    sweetblood ve ayna639 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122

    Üyelik
    22 Ağustos 2011
    saol kardeş

  3. #123
    madphantom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2011
    ARKADAŞLAR BEN ALARMLI DİSK KİLİT ALDIM GAYETTE SAĞLAM ,35 TL YE EN UFAK BİR HAREKETTE HEMEN ÇALMAYA BAŞLIYOR,HATTA ŞÖYLE BİR ANIM VAR DENİZE GİTMİŞTİM HALİYLE PARK YERİNDE BIRAKIP PLAJA İNDİM AMA MOTORU GÖREBİLİYORDUM BULUNDUGUM YERDEN BİR BAKTIM MOTORU BİRİ SÜRÜYEREK GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYOR, HEMEN ALARM ÖTMEYE BAŞLADI BEN KOŞA KOŞA ADAMIN YANINA VARDIM SİNİRLE TABİ DURUM FARKLIYMIŞ ADAM AİLESİ İLE GELMİŞ BENİM MOTORU BİRAZ SAĞA ÇEKİP ARABASINI PARKEDECEKMİŞKİ DİSK KİLİT BUNA İZİN VERMEDİ :D

  4. #124
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    o kadar şeyle uğraşana kadar böyle bi köpek besleyin... o sizin yerinize motorunuzu korur...
    ama sadece evde...


  5. #125

    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Kuba 100 CG Sport
    Arkadaşlar Ben Yeni Motor Aldım Ön Tekerden Evin Alt Katında bodrumun penceresine zincirliyorum ve arabayı 0 yanaştırıp motoru sıkıştırıyom tavsiyeleriniz neler araba babamın ben 16 yaşındayım motor daha dün geldi bizim ev ara sokakta sorun olur mu biraz korkum var da tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim

  6. #126
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    yeni motorun hayirli olsun! umarim bir aksilik yasamazsin..

    Bahsi gecen disk alarmindan al, en ufak harekette 15 saniyelik 110db ile carsiya rakip alarm veriyor.




    ben motorumu arka tekerden direge zincirlerim


    ön fren diskine alarm takiyorum.




    yatak odasi penceresinden bakinca motoru görebiliyorum. bazen kedi köpek dokunuyor ve alarm caliyor - camdan bakip kontrol ediyorum hemen.

    motoru ilk aldigimda 3-4 hafta boyunca aklim sürekli motordaydi, en ufak seste tirsip bakiyorudum pencereden - simdi alarm ve zincir aldim ve o "caliniyor mu acaba" stressinden bir nebze kurtuldum

    Arkadasin motorunu garajdan calmislardi - o da aynen senin gibi otomobilin arkasina koyup sıkıştırmisti. Kesinlikle alarm tavsiye ederim, tabiiki motoruda onu duyabilecegin ve kisa sürede yaninda olabilecegin biryere birakmalisin.

    Belki biraz masraf cikaracak sana, belkide %100 calinma riskini azaltmayacak, fakat en azindan calinma korkusunu biraz olsun azaltacak - "lan keske 100 lirama kiysaydim da alsaydim" dedirtmeyecek ve o serrrrefsizlerin isini zorlastiracak!
    tekintekin bunu beğendi.

  7. #127

    Üyelik
    18 Temmuz 2014
    bilgiler için Teşekkürler.

  8. #128

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Alarmlı disk kilidi + kaliteli bir zincir + granit U kilit kombinasyonu hırsızları bayağı bi uğraştırır , yine çalmak isterlerse çalarlar ama en azından uzun sürer kilitlerin kesilmesi ve yıldırabilir hırsızı

  9. #129

    Üyelik
    03 Şubat 2015
    Şehir
    istanbul
    faydalı bilgiler. teşekkürler.

  10. #130

    Üyelik
    03 Şubat 2015
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    yamaha ybr
    kasko şart

  11. #131
    rebeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2014
    gps taktıracaksın motorunu seviyorsan devir teknoloji devri.

  12. #132
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Bir adet bisikletimden kalma çelik kilit bir adet motor için satılan çelik kilit ve 125 db alarm mevcut.
    Alarm da motoru çalıştırıp gitseler bile , kumanda üzerinden stop edebiliyorum motoru çok güzel bi özellik.

  13. #133
    Berkec. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Spacy
    En etkili olay kasko yapmak ama illa kilit diyosanız paraya kıyıp Abus kilit + alarm sistemi de işe yarayabilir

  14. #134

    Üyelik
    30 Haziran 2015
    aman dikkat arkadaşlar kasko + sağlam kilit

  15. #135
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Granit U kilite bakayım dedim ne göreyim 815 tl

    http://www.motosikletaksesuarlari.com/ABUS-motosiklet-kilit-59-180HB-310_651.html

    Alsam işe yarar mı acaba yada etkisiz hale getirilmesi kolay mıdır? Hırsız tanıdığı olan varsa bi sorabili mi?

    Alarm hareket sensörlü

    http://www.ebay.com/itm/301653496613?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageNa me=STRK%3AMEBIDX%3AIT

  16. #136

    Üyelik
    18 Kasım 2015
    Motosikleti
    Mondial Rx3i evo
    arkadaşlar hırsızlığa karşı tedbirleri sınıflandırmak gerekirse olay öncesi önleyici tedbirler ve olay sonrası tedbir ve teşhise yönelik tedbirler olarak sınıflandırabiliriz. Öncelikle olay öncesi alınacak önleyici tedbirler bizler için daha fazla önem arz etmekte. Zira motosikletimiz çalınsın da biz onu bulalım istemeyiz. Öncelikle arkadaşlar olay öncesi alınacak önleyici tedbirlerin başında aracımızı park ettiğimiz konum gelmekte. Bir kere kasko şart arkadaşlar hiç o konuya değinmiyorum bile. Motosikletinizi hiçbir zaman yokuşta bırakmayın arkadaşlar genel geçer her zaman kuraldır. yokuş aşağı giderler. Her zaman mümkünse güvenlik kamerasının motosikleti görebileceği ve kameraya 10 metre mesafeden uzak olmamak şartı ile bir komşunuzun işyeri önü olabilecek yerlere motosikletinizi park edin. Direksiyon kilidini kırması 8 saniye almıyor beyler o yüzden çok güvenmeyin.

    Motosikletinizin kontağından gelen kabloları bir şekilde düz kontak yapılamayacak şekilde gizleyin. Mümkünse motosikletinizin bagaj kısmı gibi gizli bir yerine bir switch bağlayın. Çoğu hırsız iteklemekten bıktığı motosikleti çalıştıramadığı için sağa sola bırakır.

    Kilit zincir vs. eyvallah ancak bu asma kilit şeklindeki ucuz kilitlere pek güvenmeyin. Motosikleti gövdesinden bir nesneye bağlamak iyi bir düşünce lakin bağladığınız şey de sağlam olmalı. Güvenlik kameralarının en büyük sorunu ters ışıktır arkadaşlar yapabiliyorsanız buna da dikkat edin derim.

    Araba arkası apartman altı garajlar tenhalık yerler kısacası onlar çalışırken onları gizleyecek nesnelerin arkasına motor bırakmak yanlıştır. Tam aksine ana arterler yaya ve trafik akışının bulunduğu yerlerde en azından şüphe üzerine gelecek birçok ihbar ihtimali olabilir. Bu hırsızların cesaretlerini kırar.

    Alarm en etkili ve caydırıcı unsurlardan bir tanesidir beyler. Unutmayın hırsızlar insanların farkındalık hissindeki körlükten faydalanırlar. Yüzlerce insanın arasında cüzdanınızı çalar siz dahil kimse farkında olmaz. Çünkü baktığınız şey aklınızda olan bu değildir.Alarm etraftaki insanların dikkatini çekecek olduğundan bunu hiç sevmezler.

    gps ise olay sonrası işimizi kolaylaştıracak ve hırsızların anlamadığı beklemediği bilmediği zayıf karnıdır. Beyler özellikle gps üzerinden birçok hırsızlık olayı aydınlatıldı. Bu sebeple paranız varsa tavsiye ederim gerçi çok bir maliyetleri de yok sanırım.

    Motosikletinizin sesini tanımak duyabilecek bir yere koymak görebilecek bir yere koymak önemlidir. Eğer motosikletinizin sesini duyar ve kontrol ederken çalındığını görünseniz paniğe kapılmadan direk 155 i arayın ve motosikletinizin plakasını ve rengini verin sonra gidiş güzergahını söyleyin sonra peşine düşün. Bir çok motosiklet hırsızlığında müşteki kendisi aracın peşinden takip etmekte bir müddet sonra aracını gözden kaybedince polisi aramakta ve bilgi vermektedir. Bu noktada Polis için pek alternatif kalmıyor. Zira çalan şahıs çalıntı motor ile kordon boyu yapacak hali yok aldığı gibi birkaç dakika içerisinde gizlemek niyetinde bu maksat ile olay yerinden uzaklaşıyor siz eğer bu birkaç dakikayı adamı takip etmek ile geçirirseniz bizlere bir şey kalmıyor.

    Bu aşamada çok atak davranılmalı mesela hırsız çalıntı motosiklet ile kuzey yönünde ilerliyorsa derhal o yöne giden sokaklarda yığma yapılır tertibat alınır. Adam evine girmişse bulmakta zor girmekte zor. Sokaklar bizim ama ikametler için savcı izni almamız yada eve girdiğini görmemiz gerekiyor.

    Motosiklet brandası bir nebze motosikletinizi gizler arkadaşlar tavsiye ederim. Bazı motosiklet hırsızları birkaç marka motosikletten başkasını çalamıyor. Komple örtülü bir motosikletin brandasını toplamaya falan uğraşmazlar.

    Tenha yokuş ışık görmeyen kamera olmayan sıfır fiyatı 10 000 tl. altı comuter tarzı motosikletler hedef kitle sayılabilir. Sebebi ise hemen satılır yada paraya çevrilir en çok tercih edilir. Her yerde kullanılır olmalarıdır. Oranlamak gerekirse 100 comuterde 5 scooter çalınmaz yada 15 cub çalınmaz. Bu motosikleti çalanlar esrar uyuşturucu bağımlısı adi hırsızlardır.

    7000tl lik motosikleti 55 tl. ye satanı bilirim. Satın alan şahsın bulunduğu köyün muhtarının ihbarı ile şahsın ikametinde yaptığımız aramada motosiklet kömürlükte gizlenmiş vaziyette bulundu.

    Büyük ve hızlı motosiklet hırsızlıkları ise daha organizedir beyler. Parça için parçalamak için, büyük oranda sipariş üzerine daha disiplinli bir çalışma ile çalışırlar. yani iri süper sport yada enduro touring motosikletiniz çalındıysa parçalanıp satılacağından dolayı bulunma ihtimali çok daha zordur.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kazasız belasız sürüşler inşallah
    Kanji, doguayaz ve Hubalahubhub bunu beğendiler.

  17. #137
    deadqool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha xt 125 r
    ben bi arkadaşın otoparkına koymuştum el koruma kılırmıştı şimdi başka bi otoparka koyuyorum motor olduğu yerde duruyo kimse dokunmamış bile benimkinde anahtar yok benzinine bile baktım yani otoparka koyucaksanız tanıdık arkadaş bile olsa zarar gelebiliyo dikkat edin

  18. #138
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    ONGUARD 8016 BEAST kilit var bende 2 defa motorumu kurtardı. Demir makasının ağzına giremeyecek kalınlıkta bir zincir yapısına sahip. Ve 15 kg rahat var. O incecik abus'lara 700-800 tl para vermeyin bence.
    MimTolga bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  19. #139

    Üyelik
    28 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Forza 250
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ONGUARD 8016 BEAST kilit var bende 2 defa motorumu kurtardı. Demir makasının ağzına giremeyecek kalınlıkta bir zincir yapısına sahip. Ve 15 kg rahat var. O incecik abus'lara 700-800 tl para vermeyin bence.
    Görsel katkıda bulunayım ben de Ayrıca armor un dandirik zinciri ile arasındaki farkı da görebilirsiniz. Armor da 120 TL bu arada, ona o parayı verene kadar 180 cm Beast'e 300 TL helaliyle verilir. Linkte ekliyeyim bu arada.
    http://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/8...nlik-P71354057





  20. #140

    Üyelik
    22 Ekim 2018
    110 dB alarm ne hocam :D Konser mi veriyorsunuz hey maşallah :D


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler