Arkadaşlar yaklaşık 3 aydan beri motorumu bu kilitlere teslim ediyorum. İlk harekette arka arkaya 2 sinyal verip bağırıyor; 110 desibel gücü var. 10-15 saniye sonra kesiyor. Tekrarlama durumunda yeniden bağırıyor. Kedi ve benzeri mahlukata karşı diskten takılı olursa ses etmiyor. Çünkü gidonu oynatma durumunda çalıyor. Kedinin o kadar gücü olamıyor zaten... 3 tane de anahtarı var, bilyeli sistem...
Bir de çelik halat apartlı bağlama sistemi var, burada da aynı kilit; uçları farklı imal edilmiş bu halatla bağlanabiliyor. Daha hassas bir hal alıyor. Kedi veya çoluk çocuk dokunduğunda başlıyor bağırmaya. Ben çok memnunum, bu arada kilidi şimdi saniye testine tabi tutarken, diskin kenarının ne kadar keskin olduğunu anladım ve parmağımı kestim,

dikkatli olun arkadaşlar.

Fiyatı 65 euro, çelik halat ise 1.5 m olanı 30, 2 m olanı 35 euro... Minik bir de çantası var bu disk kilidin ister motosikletin bir yerine as, ister freebag tarzı beline... Yedek pilleri ve alyan aparatı da çantasında bulunuyor. Galeri Sayan'dan aldım... Güvenli sürüşler ve parketmeler...