anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Name Ekin

Kız İşi ? Erkek İşi ?

Bu konuya 37 cevap yazıldı 1969 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
Name Ekin

Çevrimdışı (offline)
Kız İşi ? Erkek İşi ? - 18-03-2007, 19:22 PM

KIZ İŞİ (?), ERKEK İŞİ (?)

Elimin hamuruyla sizin işinize karışıyorum ama kendimi motosikletten mahrum edemem. Nerden çıktı şimdi bu değil mi? Günlerdir kafamda yankılanıyor “Bir bayan asla bir erkek gibi motosiklet kullanamaz!”. Kim demiş? Bir erkek bir kadın gibi yemek yapabiliyorsa, pek tabi bir kadın, bir erkek gibi motor kullanır. Ne zaman kıracağız ön yargılarımızı çok merak ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde pist yarışlarındayken bir arkadaşımla (yarışçı) ayaküstü konusu açıldı. Kendisi çok sevdiğim ve düşüncelerine değer verdiğim çokta iyi pilotajı olan bir arkadaşım. Fakat erkeklerin fiziksel gücünün fazla olmasından dolayı bir kadının asla bir erkek gibi motosiklet kullanamayacağını iddia etti. Tahmin edeceğiniz gibi ben de aksini savunup durdum.

Fiziksel güç derken neden bende olmadığını düşündü onu bilmiyorum. Sürekli asıl işimin spor salonu ve antrenörlük olduğunu, 2001 ve 2003 Tr fitness şampiyonu olduğumu söylemeye çalıştım. Hatta bir ara kendimi kaptırıp çocukluğum çiçek toplayarak değil, halter kaldırarak geçti dedim, ama beni dinleyen kim? Aslında çok keyifli bir atışma oldu ama sonuca bağlanamadı. Sanırım ben yanlış bir örnek oldum arkadaşımın tezi için.

O günden beri sürekli aklımda bu konuyu düşünüp duruyorum. Hatta başka motosiklet kullanıcısı ve yarışçısı arkadaşlarımla da aynı konu üzerinde konuşup tartıştık. Karşıt fikirler sürekli çıktı ama benden yana düşüncelerde oldu. “Name sen kendini sıradan bir kızla ölçme bu konuda” cevabı beni tatmin etmedi. Çünkü ben bir bakıma hemcinsimi sembolize ediyorum. Türümün tek örneği olmadığıma göre başka bileği ve yüreği güçlü bayanlarda var.

Arkadaşımın haklı olduğu yerler de var, yok değil tabiki. Hayatında hiç spor yapmamış yada hızlı bile yürümemiş bir bayanı ele alırsak motosiklet kullanırken zorlanabilir. Evet bu doğru ama aynı bayan alışveriş poşetini taşırken de zorlanır yada iki kat merdiven çıkarkende. Konuşmamız sırasında gözümün önüne birkaç kız arkadaşım geldi. “Hadi atla motorla gezelim” dediğim ve cevap olarak ta “saçıma yeni fön çektirdim” diyen. Arkadaşım yine haklı ama tam şu cümlede. Manikürü bozulur diye motora binmeyen bayanlar. Zaten onlarında yarışmak gibi bir iddiası yok tahminimce.

Bir de olaya şuradan bakmak lazım. Madem bu iş “Erkek işi” o zaman nasıl oluyor da, erkeklerle yarıştığım yarışta ikincilik kupası alabiliyorum. Eğer bu olay erkeksi bir bilek ve yürek gerektiriyorsa, yarışta geride kalan diğer erkek yarışçıların durumu ne olacak? Bu yüzden bu tezi kesinlikle kabul etmiyorum. Geride kalanlara haksızlık oluyor.

Belli bir ölçüde spor yapabilen ve motosiklet tutkusu yüksek devirlerde olan her Motorize’ye bu konuda cinsiyet ayırt etmeksizin güveniyorum. Ben şahsen kaslarım yerine; teknik, taktik ve dengemi geliştirmeyi tercih ederim.
Bu arada konusu açılmışken, yemek yapmayı hiç beceremem.

Name Ekin

Eski
  (#2)
~~immigrant~~

~~immigrant~~ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: zat150
Kan Grubu: O Rh+
18-03-2007, 19:28 PM

Yemek yapmak zor ama o konuda haklısınız
Bayanların motosiklet kullanmasına gelince bence hiç bi sorun yok hatta sonuna kadar bayanlarında motosiklete yakınlaşması konusunda desteklıyım yalnız özellikle istanbul daki ofislerde çalışan arkadaslarımız gıbı spora vakıt ayırmamıs vucudu fazla kuvvetlı olmayan bayanlarında zorlandıgı ve zorlanacagı da bence bı gercek
Örnek : kız arkadasım
Eski
  (#3)
T_uruncu

T_uruncu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-03-2007, 11:14 AM

önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur demiş einstein

ve o önyargılar nice dünyalara, nice renklere, nice keyiflere, nice tutkulara duvarlar örer... yaşamak için harcayacağınız emeği, zamanı ve gücü duvar atlamak için harcarsınız... sonra koşmaya devam edersiniz ama hızınız kesilir.. kimileri de duvarların içinde yaşamayı seçer... kimileri ise daha şanslıdır çünkü toplum tarafından onlara kurulan duvarlar ya daha incedir, ya da daha alçak, hatta yoktur bile...

bir kadın olarak varlığınla o duvarları hepimiz için alçalttığını ve incelttiğini düşünüyorum ve bu bana gurur veriyor.. teşekkürler
Eski
  (#4)
~~immigrant~~

Çevrimdışı (offline)
19-03-2007, 11:16 AM

çok güzel olmuş bea. . . tebrikler. . . .
Eski
  (#5)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
19-03-2007, 22:27 PM

Boşver yemek yapmayı....Sanki diğerleri biliyor?....

Yazılarınla aramızda olman güzel...Sevindirici...

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

[MT- İZMİR] ÇOCUK PARKI MÜDAVİMİ
Eski
  (#6)
T_uruncu

T_uruncu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 12:08 PM

Bi toplantımıza gelirsin imza alırız artık
Eski
  (#7)
~~immigrant~~

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 12:53 PM

Bak bak ''bayan abla. . . biz senin hayranınım. .. bi imza alabılirmiyim
Eski
  (#8)
Boğaçhan

Boğaçhan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Keeway Partner
Kan Grubu: A Rh+
20-03-2007, 13:22 PM

Alıntı:
Geçtiğimiz günlerde pist yarışlarındayken bir arkadaşımla (yarışçı) ayaküstü konusu açıldı. Kendisi çok sevdiğim ve düşüncelerine değer verdiğim çokta iyi pilotajı olan bir arkadaşım. Fakat erkeklerin fiziksel gücünün fazla olmasından dolayı bir kadının asla bir erkek gibi motosiklet kullanamayacağını iddia etti. Tahmin edeceğiniz gibi ben de aksini savunup durdum.
Allah (c.c.) erkeği ve kadını birbirlerini tamamlayan bir çift olarak yaratmış. ikisinede farklı kulvarlarda farklı yetenekler vermiş. Karşılıklı olarak bir diğerinin yaptığını diğeri yapamamış , ama bu bir eksiklik mi? hayır. kimin kime üstünlüğü, biri olmazsa diğeri olmaz ki.
Bayanlar zerafetin, erkekler gücün timsali olmuş, bugüne değin. arada istisnalar çıkmamış mı çıkmış ve çıkacaktır. Bu da normal.
Adeta ''benim babam senin babanı döver'', en uzağa sen tükürürsün, yok ben tükürürüm'' muhabbeti.
Kişi kendini geliştirmiş ve aşmış, klasik kalıpların dışına çıkmış ne mutlu.
Varsın erkekler çok iyi motor kullansın, kime ve neye faydası var, kendinden başka. Toplum erkeklerin iyi motor kullanmaları nedeniyle bir adım öteye mi gitmiş. Nayır.
Ben iyi bir motosiklet kullanıcısımıyım? Nayır. daha çok fırın ekmek yemem lazım, eeeee şimdi yarışlara girip derece almış Name hanım var, netçez şimdi; ''müsaade edin ben kendimi atcem şimdi'' yooo hiç de öyle değil. ''bravo'' derim.

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa o yerde güneş batıyor demektir.
Eski
  (#9)
cobalt

cobalt - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
Kan Grubu: A Rh+
20-03-2007, 13:29 PM

valla ben yemek yapmayı bılıyom ama zerre hazzetmem 18 imden beri yeterince yaptım zaten , hem motosiklet kullanmak daha eğlenceli

Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Eski
  (#10)
ghost free

ghost free - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 13:36 PM

BENDE BAYANIM YENİ ÜYE OLDUM, MOTOSİKLET KULLANMASINI BİLMİYORUM AMA ÖĞRENMEK İSTİYORUM EN KISA SÜREDE
Eski
  (#11)
~~immigrant~~

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 13:42 PM

Ghostfree. . .Aramıza hosgeldiniz öncelikle. . .
Bende dun mezun oldugum liseyi ziyaret ettim. Genc bi bayan coğrafya hocamız motosikletimi görünce içindeki aşkı bi anda ortaya döktü resmen. .
Bende ufak tefek bilgiler verdim ve sitemizden bahsettim. . .
Bayan erkek hiç farketmez bence yeterki insanlar bilinçli bi şekilde motosikletlerini zevkle kullansınlar.Hatta bayan motosikletçiler ne kadar artarsa bazı insanların gözündeki kotü motosikletçi imajının yavaş yavaş düzeleceğini düşünüyorum. . .
Benden tam destek (tabi sen destek versen nolur diyen cıkarsa saygı gosterırım )
Eski
  (#12)
imistanbullu

imistanbullu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey QM125T-10E
20-03-2007, 13:44 PM

Alıntı:
ghost free´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
BENDE BAYANIM YENİ ÜYE OLDUM, MOTOSİKLET KULLANMASINI BİLMİYORUM AMA ÖĞRENMEK İSTİYORUM EN KISA SÜREDE
O zaman aramıza hoşgeldin. Nerede yaşadığını yazmadığın için ben sana motorsiklet kullanmaısnı öğretirim diyemeyeceğim. Ama bir bayanın bir erkek gibi motorsiklet sürebileceği kanısında değilim. Erkeklerden daha iyi otomobil süren bayanlar gördüm ve bir tanesi ile yarıştım da açıkçası beni çok zorladı. Ama dediğim gibi bir bayan bir erkek gibi motorsiklet kullanamaz. Bu benim görüşüm kimse kusura bakmasın.

imistanbullu "Dünyada her millet icraatına tahmmül ettiği hükümetin mes'uliyetine ortakl sayılır." K. ATATÜRK
Eski
  (#13)
Kaiser

Kaiser - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Laci Dl-650 V-Strom
Kan Grubu: B Rh+
20-03-2007, 13:48 PM

bayanlarla erkekleri kıyaslamaya kalktığımızda bu topik kıyamete kadar sürer ve yinede bir sonuca varmaz.bence gerçekten gönlünün istediği şeyleri yapabilecek güce ve azime sahip olan bir birey için sınırlar yoktur.

GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
Eski
  (#14)
imistanbullu

imistanbullu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey QM125T-10E
20-03-2007, 13:58 PM

Kaiser seni kutlarım kardeş. Çok güzel şeyler söylemişsin. Açıkçası bende böyle bir konuda bu tarz şeyler yazdığım için senin yazdıkların karşısında durup düşünmek zorunda kaldım.

imistanbullu "Dünyada her millet icraatına tahmmül ettiği hükümetin mes'uliyetine ortakl sayılır." K. ATATÜRK
Eski
  (#15)
T_uruncu

T_uruncu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 13:58 PM

ne kalabalık konu bu böyle

bayan yerine kadın deseniz.. nasıl erkek deniyorsa... yani bayan -erkek komik oluyor.. sanki cinsiyetsiziz gibi.. kadın-erkek diyebilsek artık.. kafadaki kalıpların bi kısmını da o zaman kırmış olacağız..
Eski
  (#16)
~~immigrant~~

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 13:59 PM

Yaw arkadaslar bu konu sabah programlarına dönmeden kabullenelım bazı şeyleri . . . Ben bayanlar erkekler kadar iyi motosiklet kullanamaz diyebilecek kadar iyi görmüyorum kendimi ki bence benden ve çoğumuzdan katkat iyi motosiklet kullanan bayan motosikletçilerimiz var. .
Biraz tecrübe olayı gibi geliyor bana. . .Ve kesinlikle bayanlarda erkekler gıbı motosiklet kullanabilir diyorum. . Fiziksel kapasite meselesimi?
Ozaman 200kg lık bı moto deılde 120kg lık bı motorda gorelım bayanları. . .
Eski
  (#17)
ghost free

ghost free - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
20-03-2007, 14:08 PM

Ben İSTANBUL'danım öncelikle, çok saol 'immigrant' hoşbuldum. Dediğim gibi hiç bir iddam yok ama bende herkez gibi motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum.
O rüzgarı hissetmek o tadı almak bence bayanlarında hakkı! sadece artcı olmamalı...

Konu ghost free tarafından (20-03-2007 Saat 14:33 PM ) de değiştirilmiştir..
Eski
  (#18)
serdar23_Bilgem

serdar23_Bilgem - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kanuni Tiger ve Honda Shadow
Kan Grubu: AB Rh-
20-03-2007, 14:17 PM

Öncelikle yarışlardaki başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.

Yaradılış itibarı ile erkek ile kadın aynı fiziki güçte olmamalarına rağmen, herhangi bir alanda genellemeler yapmayı doğru bulmuyorum.

Bu topiği klasik kadın-erkek rekabetine çevirmeden, kadın motosiklet kullanıcılarının ve yarışçılarının sayısının artmasını diliyorum.

Sitemizde bir topik açarak, aramızda olduğunuzu göstermenizden dolayı da teşekkür ediyorum.

Konu serdar23_Bilgem tarafından (20-03-2007 Saat 14:19 PM ) de değiştirilmiştir..

Elazığ Motosiklet ve Motor sporları Kulübü Derneği-Motosiklet23/Moto23