anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Köşe Yazıları > Name Ekin

Kız İşi ? Erkek İşi ?

Bu konuya 37 cevap yazıldı 2399 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
imistanbullu

imistanbullu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey QM125T-10E
Kan Grubu: O Rh+
20-03-2007, 14:27 PM

Alıntı:
ghost free´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben İSTANBUL'danım öncelikle, çok saol 'immigrant' hoşbuldum. Dediğim gibi hiç bir iddam yok ama bende herkez gibi motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum.
O rüzgarı hisetmek o tadı almak bence bayanlarında hakkı! s sadece artçı olmamalı...
Aramıza hoşgeldin dememiştim herhalde. İddia ayrı bir konu ama bir konuda emin olmalısın. İstediğin şey gelip geçici bir heves mi yoksa severek kullanabileceğim bir aracı kullanmayı öğrenmek mi. Ayrıca rüzgarını, rüzgarının sesini kulaklarında hissettiğinde bir daha vazgeçemiyorsun. Adrenalin hormonun yükseliyor hızlandıkça. Adrenalin öyle güçlü bir uyuşturucudur ki bir defa alıştığında bir daha kurtulamazsın. Hayatının her alanına yayılır. Motorsiklet kullanmanın tadını ben 9 yaşımda aldım ve hala bıkmış değilim dün bir arkadaşımız da adrenalin denilen uyuşturucunun krubanı oldu. Ona göre doğru karar ver.

imistanbullu "Dünyada her millet icraatına tahmmül ettiği hükümetin mes'uliyetine ortakl sayılır." K. ATATÜRK
Eski
  (#22)
ghost free

ghost free - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-03-2007, 10:32 AM

Alıntı:
imistanbullu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Aramıza hoşgeldin dememiştim herhalde. İddia ayrı bir konu ama bir konuda emin olmalısın. İstediğin şey gelip geçici bir heves mi yoksa severek kullanabileceğim bir aracı kullanmayı öğrenmek mi. Ayrıca rüzgarını, rüzgarının sesini kulaklarında hissettiğinde bir daha vazgeçemiyorsun. Adrenalin hormonun yükseliyor hızlandıkça. Adrenalin öyle güçlü bir uyuşturucudur ki bir defa alıştığında bir daha kurtulamazsın. Hayatının her alanına yayılır. Motorsiklet kullanmanın tadını ben 9 yaşımda aldım ve hala bıkmış değilim dün bir arkadaşımız da adrenalin denilen uyuşturucunun krubanı oldu. Ona göre doğru karar ver.
Hoşbuldum tşk.ler. Yoo hayır bunu içtenlikle istiyorum, ilk zamanlarda açıkçası motor kullanmak deil, ona binemiyordum bile okadar korkuyordum ama bunu artık içtenlikle istiyorum, bağımlılık yaptığınıda biliyorum ben bile bile teslimim.:
Eski
  (#23)
Peril

Peril - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: B Rh+
21-03-2007, 10:45 AM

özellikle teknik ve denge olayına katılıyorum..bize göre aştık ama umarım bir gün bunu erkekler üzerinde de aşarız..
Eski
  (#24)
imistanbullu

imistanbullu - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Ramzey QM125T-10E
21-03-2007, 10:59 AM

O zaman yapman gereken ilk iş etrafında ki motorsiklet kullanan arkadaşlarınla uzun bir süre motorsiklet üzerinde gezmen. Bu sana trafikte ki zorlukları daha iyi görmeni sağlayacaktır. Ayrıca motoesiketin sarsıntısını da iyice öğrenmen lazım. Daha sonraları boş yerlerde motorsikleti kullanmayı öğrenirsin. Sana tavsiyem ilk etapta otomatik vitesli ve küçük motorsikletler ile başlaman. Şayet otomobil kullanmayı biliyorsan vitesli motorsikletleri kulanma mantığını hemen kapabilirsin. Kısa mesafelerde alıştırmalarını artırdıktann sonra uzun mesafelere açılmayı dene ama fazla abartma. Çok kalabalık olmayan yollarda başlayarak trafiğe karış zamanla en kalabalık caddelerde de gezebilecek ustalığı da kazanırsın. Tabi bunlar 1 hafta gibi kısa bir sürede olmaz. En az 1 ayını vermen lazım. Bir süre sonra trafikte gezmenin yüksek hızlara ulaşabilmenin ve virajlara doğru yerlerden girmenin sana kazandırmış olduğu ustalıkla iyi bir sürücü olabilirsin. Ondan sonra da motorsikletini alırsın inşallah.

imistanbullu "Dünyada her millet icraatına tahmmül ettiği hükümetin mes'uliyetine ortakl sayılır." K. ATATÜRK
Eski
  (#25)
C@NSU

C@NSU - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: keske enduro olsa..
Kan Grubu: A Rh+
21-03-2007, 16:50 PM

hosgeldin ghost free
umarım senden önce ögrenirim ya cok bencilim ben nese ins. ii sürücü olursn kısa zmnda

bu arada
motoRsiklet deil motosiklet
Eski
  (#26)
Cloud

Cloud - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
21-03-2007, 17:08 PM

Kafası normal şekilde çalışan ve fiziki olarak da çok pelte olmayan her hatun kişi motosiklet kullanabilir, tıpkı otomobil kullandıığı gibi. Sadece biz erkeklerin trafikte kadınları bunca tedirgin etmememiz gerekiyor. Özellikle motorumla bir kadın otomobil sürücüsünün arkasında olduğumda çok zorlanıyorum, zira çok tedirginler ve ne zaman ne yapacakları belli değil. Bir kaç kez de önümdeki kadın sürücünün ani hareketi yüzünden tehlike atlattım. Onların bunca tedirgin oluşlarının önemli sebeplerinden biri de erkeklerin agresiflikleri.
Yarışa gelince, pistte cesaretli ve yetenekli her kadın en az erkekler kadar başarılı motosiklet kullanabilir. Bunun uhreviyatla değil beyinle alakası olduğunu düşünüyorum.
Bu arada Name Ekin'i de aramızda görmek güzel!

Ormanda yol ikiye ayrılıyordu, ben az gidileni seçtim.
Eski
  (#27)
rots

rots - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: şehir efsanesi
21-03-2007, 17:25 PM

Name Hanım sizin ve birkaç kadın sürücünün istisna olduğunu düşünmekle birlikte fikirlerinize katılıyorum.
Motosikletin bir kültür olduğunu çoğumuz kabul ediyoruz.Sizin de bildiğiniz gibi kültürde bugünden yarına toplumlara adepte edilen şeyler değildir.
Hatırlarsanız daha 4-5 sene öncesine kadar bayan otomobil sürücülerine olağandışı bri olay seyreder gibi bakan, "ben varken sen neden kullanacaksın,kaza yaparız şimdi maazallah" gibi cümleler kuran bir yapımız vardı.Ama Kullanıcı sayısı arttıkça kanıksadık,gözümüz alıştı ve artık olması gerektiği gibi doğal karşılıyoruz.

Motosiklette de böyle olacaktır hatta 2005 ten bu yana bayan sürücülerde gözle görünür bir artış olmuştur.Çevremde benden daha önce motosiklet kullanmaya başlayan bayanlar hayli fazlaca ve çoğuda "hakkını vererek" kullanıyor.

Fiziksel özellik konusuna gelince tabiki motosiklet belli bir oranda kas yapısına sahip olmayı gerektiren bir araç.Bu aracı kullanacak kişide bunu düşünerek kendi yapısına uygun bir sınıfla bu işe başlar ve kendini geliştirerek devam eder.
Buna rağmen özellikle avrupa'da HD.BMW gibi kilo ve motor gücü olarak ağır motorları ustalıkla kullanan kadın sürücülerin sayısıda oldukça fazla.

Ben yarışlarda da kadın yarışmacıların teknik sürüş donanımına sahip olduktan sonra özellikle kilo avantajlarıyla başarılı konuma geleceklerine inanaıyorum ki siz bunun canlı örneğisiniz.

Sonuç olarak iş kız ya da erkek olmakta değil iş bilgi birikimi,eğitim,kat edilen km ve tutkuda...
Sevgiler saygılar....

Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK www.limitustu.org (B+/en son 19.03.2008 de verdi)
Eski
  (#28)
Meliss

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda CBR 600F
Kan Grubu: O Rh-
23-03-2007, 13:53 PM

Alıntı:
rots´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sonuç olarak iş kız ya da erkek olmakta değil iş bilgi birikimi,eğitim,kat edilen km ve tutkuda...
En güzel açıklama bence bu olmuş...

Name; seninle de tanışmak isterdim doğrusu... yaşadığım yerde hiç motosiklet kullanan bayan arkadaşım yok.. Motosikleti gerçekten bilen, tutkuyla bağlı olan bayan arkadaşlarım olsun isterdim doğrusu :(
Eski
  (#29)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
31-03-2007, 00:44 AM

Alıntı:
Meliss´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
En güzel açıklama bence bu olmuş...

Name; seninle de tanışmak isterdim doğrusu... yaşadığım yerde hiç motosiklet kullanan bayan arkadaşım yok.. Motosikleti gerçekten bilen, tutkuyla bağlı olan bayan arkadaşlarım olsun isterdim doğrusu :(

Nerde yaşadığını merak ettim doğrusu...Artık bayanların motora başladığı günümüzde olmayan ilimiz yok....Her yeri sardılar..Yakında ele geçiricekler ortamı.....

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#30)
BESTAPO

BESTAPO - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: SUZUKI DL 650
Kan Grubu: AB Rh+
31-03-2007, 01:04 AM

Tabiiki istisnalar kaideyi bozmayacak ama... Kadınların genel anlamda daha kötü şöför olmalarının bence şöyle bir sebebi var.Erkekler çocukluktan itibaren sokakta top koşturarak,bilgisayar başında oyun oynayarak,ve bunun gibi erkekçe aktivitelerle farkında olmadanda olsa reflekslerini sürekli geliştirerek taze tutuyorlar.Buyüzden gerçek trafikte karşılaştığı olaylar karşısında daha çabuk tepki vererek minimum sürede maximum hareket ile trafiğe adapte oluyorlar.Erkeğin doğasında sürekli bi koşuşturma olduğundan ne kırmızı ışığa tahammülümüz var,nede sol şeritte yavaş giden bi arabaya.Tabiki geliştirilebilir özelliklerdir bunlar.Yarın yolda çok iyi bir motor sürücüsü bayanla tanışabilirim.Ama genel anlamda kanı deli akan adamların refleks isteyen işlerde daha başarılı olduğunu zannediyorum.Tabi bunlar sadece benim fikirlerim.İsterimki çok çok iyi bayan sürücüler hergün çoğalsın.Bu işe ilgileri artsın.Sadece motorda değil motorlu tüm taşıtlarda erkekler kadar sözleri geçsin.Zaten az miktarda olan iyi bayan sürücülerin de ellerinden öpülmesi gerektiğine inanıyorum

Eski
  (#31)
tigermbz

tigermbz - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: hyosung depodelicci
02-04-2007, 14:22 PM

Alıntı:
BESTAPO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Tabiiki istisnalar kaideyi bozmayacak ama... Kadınların genel anlamda daha kötü şöför olmalarının bence şöyle bir sebebi var.Erkekler çocukluktan itibaren sokakta top koşturarak,bilgisayar başında oyun oynayarak,ve bunun gibi erkekçe aktivitelerle farkında olmadanda olsa reflekslerini sürekli geliştirerek taze tutuyorlar.Buyüzden gerçek trafikte karşılaştığı olaylar karşısında daha çabuk tepki vererek minimum sürede maximum hareket ile trafiğe adapte oluyorlar.......
ama genel anlamda kanı deli akan adamların refleks isteyen işlerde daha başarılı olduğunu zannediyorum..
bu forumda bunların biyolojik sebebini defalarca anlattım. erkekleri farklı kılan testesteron hormonu, daha güçlü kas yapısı ve refleks demek oluyor, aynı hormon erkekleri daha dikkatli yapıyor. yani olayın yetişme tarzından ziyade biyolojik yapıyla alakası var. bir erkek kanında olduğu için sokaklarda top oynar, kavga eder, yapısı böyledir yani.
elbette her iki tarfta da istisnalar olacaktır, o ayrı konu

yinilsün içülsün meblağ möhim deel
Eski
  (#32)
lordskeldan

lordskeldan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Para = Yeni Motor
02-04-2007, 14:50 PM

hem motosiklet kullanırım hem ii yemek yaparım
bence de motor üstünde taktik ve tekniklerdir
Eski
  (#33)
Ö.Z.€.R

Ö.Z.€.R - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kymco Agility 125
02-04-2007, 15:16 PM

Ekin ismi bana yabancı gelmiyor.Gittiğim bir spor salonunda bu ismi çok duydum.Sanırım bizim hoca sizin öğrencinizdi.Sormak istediğim bir şey var.Sizinle aynı zamanlarda fitness yapmış bir erkekten daha fazla halter kaldırabilirmisin.Aynı ağırlıklarla çalışabilirmisiniz.Benden daha fazla kaldıracağına eminim fakat bu işe yıllarını vermiş bir erkek ile aynı ağırlığı kaldırabileceğinizi sanmıyorum.

Bir bayan arkadaş vardı bir başka sitede.Başlık açmıştı aranıza yeni katıldım,motosiklet kullanmayı yeni öğreniyorum felan filan.Motosikleti ise 250cc,150kg ağırlığında seri ve güçlü bir naked motordu.Başlığı açtığı hafta eğitim aldığı pistte motosikletiyle düşdüğünü vede ayağını yaraladığını yazmıştı.Eminimki altındaki motosiklet 100cc bir scooter olsaydı düşüp ayağını yaralamazdı.Bunun sebebi yeni öğrenmesi veya bayanların büyük motosiklet kullanamaması değildir.Bayanlar,erkeklere göre daha az güçlüdür.Aynı zamanda naziktir.Yıllarca inşaat ustalığı yapmış bir bayan gördünüzmü hayatınızda??? Çalışamazmı tabiki çalışır neden çalışmasın!!! Ama kısa zamanda çöker.Meseleye bu yönden bakarsanız bence daha doğru olur.

Konu Ö.Z.€.R tarafından (15-05-2007 Saat 21:31 PM ) de değiştirilmiştir..

Şeytancım, Motosiklet'i icat ettiğin için sana minnettarım...
Eski
  (#34)
M07em936

M07em936 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: KMYCO VENOX 250
Red face rüzgar:) - 02-04-2007, 15:47 PM

kim takıyorsa arkasına rüzgarı ondan şanslısı yok bu dünyada ,
Eski
  (#35)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Aktif (Online)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
05-05-2007, 23:07 PM

Name ekin aranıyorsunuz....Görenlerin en yakın mod a başvurması ivedilikle duyrulur.....

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#36)
aslımm

aslımm - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: skygo 250cc
Kan Grubu: AB Rh+
13-09-2007, 09:33 AM

Alıntı:
lordskeldan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hem motosiklet kullanırım hem ii yemek yaparım
bence de motor üstünde taktik ve tekniklerdir
aynen katılıyorum arkadaşım sana neden olmasın bende ii bi sürücüyüm ve evimde mükkemmel bi ahçıyım biriniyapan diğerini yapamayacak die bi kaidemi var
Eski
  (#37)
SilentScream
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki ER6N
13-09-2007, 09:47 AM

motosiklette bence cinsiyet ayrımı olmaz , bu otomobil gibi bi şey değil , kullananlarda iyi kullanıyor zaten motorlarını . ben ankara da çok güzel motosiklet kullanan bayanlar görüyorum. maalesef erkek şöförler bu gözle bakmıyorlar sorun burda aslında...
Eski
  (#38)
muko

muko - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: TEABANWAEY m1000r
13-09-2007, 10:32 AM

bence ınsan ne yapak istiyosa onu yapıcak bir erkek örgü örmek istiyosa bırak örsün bi bayan motora bınıcekse bırak binsin, ama bide toplumun ön yargısı var, zaten mutlu olmak isteniyosa o ne der bu ne der demektense ben istedim yaptım demek gerekiyo bu yapılmasaydı ne bi SABİHA GÖKÇEN'imiz olurdu nede GÜLER SABANCI bu isimler uzar gider en iyisi...

'nasıl mutlu olacaksan onu yap'

MÖTÖRÜM MÖTÖRÜM MÖTÖRÜMÜ VAR GALİ YÜCE YARABBİM

Konu Seçenekleri