Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara gibi bir yerde motor kullanılır mı? Motor tavsiyesi? (Naked)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Haziran 2018
    Merhabalar öncelikle;

    Antalyada yaklaşık 2 yıldır sürekli olarak 150cc motor kullanmaktayım (vitessiz). Bu sene ankarada üniversite okuyacağım. Hayalimde hep bir yerinde vardı. Üniversiteye geçtiğimde yeni bir motor almak. Evet paramı biriktirdim yaklaşık olarak 20 bin lira kadar (bu para içersinde aksesuar kask kıyafetde dahil). Şimdi ise aklımda iki soru var ve bunları sizlere sorarak düşüncelerinizi yardımlarınızı beklerim. Şimdiden teşekkür ederim.

    İlk sorum; 'Ankaranın kışı' çok zorlu geçtiğini ve motorunun lastiklerinin soğuk hava şartlarına karşı dayanmadığını. Ama iyi bir lastik ihtiyacını giderebildiğini duydum. Kar ve yağmurda herhangi sıkıntı yaşar mıyım? Ankara gibi kışı sert olan yerlerde motor kullanmak nasıl bir şey? Motor kullanan motorcu kardeşlerime, abilerime sormak isterim.

    İkinci sorum; Dikkatinizi çekmiştir elbet. 'Vitessiz motor' vitesli motora geçeceğim ve sıfır almaktan çok 2.el düşünüyorum. Aklımda olan motor 250cc ss bir motor. Naked da aklımı fazlasıyla karşıtırıyor. Çünkü ankara gibi şehir trafiği çok sıkıntı olan bi şehirde naked mantığıma oturuyor. Ha birde uzun yol için uygun olmasını çok isterim. Çünkü kafamda olan bi fikir ise her şeyi halledip motor aldığımda. (Bu 3 4 aylık deneyimim olucak işe git gel ister istemez). Antalyadan ankaraya uzun yol yapmak. Buna göre düşüncelerinizi de söylerseniz sevinirim. Bu arada 600cc denedim ve biraz ağır gelmiş gözümü korkutmadı değil ve öğrenciyiz hocam 600lük aşar bizi :D

    Boy; 1.75 kilo 67 konularda dikkatimi çekti isterseniz belki


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kornrulez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha XVS 1100 A DRAGSTAR/Suzuki İntruder c800
    Öncelikle Ankara'ya hoş geldiniz. Evet Ankara'nın kışı zorludur ama merak etme belediye tuzlama işini iyi yapıyor yinede havanın 0 ın altinda olduğu günlerde motorla cikmamani tavsiye ederim. İlk motr olarak 250 lik düşünüyorsanız bence naked ile başlamak ve hatta pulsar 200ns sizin icin ideal olacaktır. Elinizdeki butceyi aşmaz az yakar kivraktir ve motoru öğrenmenizde yardimci olur. Ekipman olarak kask ve Monta paranin büyük bir bölümünü ayırın. Sonra eldiven ve pantolon. Pantolon olarak Tech 90 veya rider denim olabilir hem genç isi hem guvenli. Kaski kesinlikle 2. El almayin. Rahmetli Barkın abinin bir lafi vardı "2. El kask almak, kullanılmış kondom almak gibidir" diye bunu unutma. Kask kisiye özeldir senin kafana göre uyum saglar ve birkez lazim olur.. Allah lazim olduğu günü göstermesin. Neyse Ankara'da yardima ihtiyacın olursa burdan yaz özelden mailimi de verebilirim. Tekerin düz bassın..

  3. #3
    Hamza Toruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2014
    Şehir
    DORUKOĞLU
    Motosikleti
    DORUKOĞLU
    Bende öğrencilik dönemimde Ankara da motosiklet kullandım gayet keyifliydi kendi arkadaşların 220 metro vs ile uğraşırken sen aradan dereden evde olacaksın Ankara nın zannettiğin kadar trafiği yok hocam en fazla Kızılay tarafında olur , sadece sürücülere karşı dikkatli ol . Öğrenci olduğun için 250 cc bile yeterli az yaksın çok kaçsın gidecek çok yer bulursun Kızılcahamam ,Çankaya .........
    https://www.youtube.com/watch?v=T0jbH_Vu_eA&t=1s

  4. #4
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Aksaray'da yaşıyorum. Ankara ile aynı çat ayaz bizdede var. 12 ay motosiklete binerim. Yerler kuru olduğu sürece. Dişli lastik ıslak zemini tutmuyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)