Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

APRİLİA SHİVER 750

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Temmuz 2016
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Kawasaki J300 Scooter
    Merhaba arkadaşlar,

    bu aralar çok dikkatimi çeken Aprilia Shiver 750 hakkında bilgi, tecrübe ve fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaşlarımız var ise yazmanızı rica ediyorum. Araştırmalarıma göre göz ardı edilmemesi gereken bir motor olduğunu düşünüyorum.

    Şimdiden herkese teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    valla binmedim ama, ama eminim ki o v2 motor alt devirlerde iyi tork ve güzel patırtı yapıyordur.

  3. #3
    G-Strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 250 ABS
    Aprilia Shiver ve Aprilia Mana'nın Honda'ya NC serisini üretmesinde ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum.

    Aprilia Shiver 750cc ve V-Twin motora sahip.



    Aprilia Mana Benzin Deposu, Bagajı ve Otomatik Vites (NC Serisinde birebir aynı)





    Gidonun solundaki gri +/- tuşlarına dikkat (Otomatik vites)



    Gövde ve süspansiyon olarak NC serisi Aprilia'nın gerisinde kalsa da, Honda'nın 750cc'lik çift silindirli motoru 270 derece kranka sahip ve "Yalancı V-Twin" sesi çıkarabiliyor. Ayrıca ilk defa Mana'da gördüğümüz otomatik vites konusunda da bence Honda Aprilia'dan ciddi şekilde esinlenmiş.

    Honda 750cc "Yalancı V-Twin"

    solmyr bunu beğendi.

  4. #4
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Honda Varadero eski Aprılıa Caponord kopyasıdır.
    Honda Transalp 650 eski Aprılıa Pegaso kopyasıdır.
    Honda Aprılıa nin peşini hiç bırakmıyor.
    Kıymeti bilinmeyen bir marka. Aprılıa nin bu 750 lik motorla yeni bir Pegaso üretmesini bekleyip durduk ama maalesef bu işe girmek istese de satış seviyeleri sebebiyle sanırım girmedi.
    G-Strider bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    01 Kasım 2014
    9000 km oldu Nisan'dan beri 2014 Shiver kullanıyorum. İtalyan tekniği ve detaylar çok farklı. En basit fren ve vites kollarını örneğin Japon benzerleriyle karşılaştırdığınızda verilen önem ve işçiliği görebilirsiniz. SL750 model tanımlı Shiver 9000 devirde 95 HP güç üretir (50cc daha büyük motorlu 3 silindirli Triumph Tiger ile aynı), 7000 devirde is 81Nm maksimum tork sergiler ki, sınıfında dünyanın en torklu motorudur. Basit olarak 800cc Fazer8 4 silindirle 82Nm torku 8000 devirde ancak üretebiliyor. 90 derece V2 motor tam bir tork canavarı. Aprilia motorlar genelde hep V2 üzerinedir. Capanord aynı motorun daha hacimlisidir örneğin. MT-09 ve Tracer daha güçlü olmasına rağmen yüksek süratte kronik olarak kafa sallar, güvenli hız yapamaz. Shiver ise ok gibi hızlı giderken hiçbir surette "havalanmaz". 45lt Shad arka çanta ve Givi tur camı ile dahi 210 km süratte kafa sallamadığını hayretle gördüm 2 hafta önce. Dezavantajı şehir içi kullanımda, dur kalk trafikte iki bacak arasında katalizatör sıcaklığı özellikle yazın dayanılmaz olabiliyor. Sürerken rahatsız edecek birşey yok. Kışın veya serinde ise tam tersine alttan ısıtma gibi görev görüyor. Ben sol taraftaki manifolda yanmaz egsoz bantı sardım sorun tamamen çözüldü. Sağdaki amortisörü bir ara sökerek arka silindir egsoz çıkışına da sarmayı düşünüyorum, ancak sağ taraf biraz içerde kaldığından o kadar kritik değil. Sportif şasi olduğundan gidon turu örneğin MT ve CBF serilerine daha düşük maalesef, CB00F'den geçtiğimden biraz yadırgamıştım en başlarda (4 parmak kadar az gidon hareketi). Fabrika egsoz sesi tipik italyan ve etkileyici, bence değiştirmek fantazi olur. Yakıt tüketimi tork değerine yakın kullanıldığında 120-140kmh ortalama süratli uzun seyahatte 5 lt altında bence süper. Dağ geçişleri ve virajlarda 4,3'e bile düştüm. Tapa gaz gittiğimde 5,8-6 lt civarı yaktım. Şehir içi 5,3-5,5 normal sayılır. Amortisör ve konfor, sele ile beraber mükemmel. Takoz gibi Yamaha ve Kawasaki selelerini gayet net biliyorum. Frenler tam yarış freni (radyal), Almanya dergi ölçümlerinde birinci çıkmış, kuru 35m, yağmurda 39m'de durduruyor (100 km/h).
    motonerd ve oialdemir bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    01 Kasım 2014
    Diğer başlıkta 18500 km tecrübemi paylaştım merak edenlere:

    http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/148404-shiver-750-kullanicilari-bilgi-paylasim.html


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)