Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CRF 250 L Çamura yatıp kuyruk kayması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Eylül 2013
    28 aralık 2013 günü yine motorumu patikada kullanırken çamurlu bir yüzeyde çok düşük bir süratte motorumu sola doğru devirdim. Zeminin çok yumuşak olması benim hiçbir zarar görmemi sağladı.motosikletimi kaldırdım ve 10-15 m ileriye asfalt bölgeye çektim. Burada motosikleti fotoğrafladım. Bu fotoğrafı kanıt olarak sunmak istiyorum.

    Motosikletim sola çamura yattı ve gidon denilen parçası yamuldu. Ben hemen ardından motosikletimi çamurlu haliyle honda alt bayi olan çeşme gören motora götürdüm. Burada tekrar motosikleti fotoğrafladım. Gidon yamukluğu tespit edildi siparişi verildi ve ben motosikleti yaklaşık bir kaç gün sonra gidon değişene kadar hiç kullanmadım.

    Gidon değişiminin ardında motosikleti kullandığımın hemen bir kaç dakika sonrası motosikletin sağa doğru çektiğini farkettim. Servise geri götürdüm ve servis bana ön kelepçenin yamulduğunu söyledi?

    Fakat gören motor çeşme motosiklete yanlış teşhis koymuştu çünkü motosiklete arkadan baktığımda koltuğun altındaki şasi kısmının yamulduğunu farkettim.

    13.01.2014 tarihinde bu kez motosikletimi ana bayi olan yükseliş honda nın bayraklı servisine götürdüm. Motosikletimi servise bıraktım. 2 gün sonra telefonla aradılar ve şase yamukluğunun garanti kapsamına girmediğini söylediler.

    Talep; motosikletimin şasi nin yamulacak düzeyde darbe almadığını kanıtlamak ve bilirkişi raporu ile honda nın garanti kapsamında bana 0 motor vermesini veya motosikletiminin şasi sinin garanti kapsamında yenisi ile değiştirilmesini yada6.000 tl sini peşin,gerisini taksitlendirdiğim motosikletimin yukarıdaki seçenekler kabul edilmez ise motosikletin hondaya iadesini ve bununla beraber paramında iadesini talep ediyorum.

    Motosiklette hiçbir darbe izi yoktur. Şasinin kaydığı bölgede grenajlar tertemizdir ve darbe izi yoktur. Motosikletin fabrika çıkışında şasi hatası olduğunu düşünüyor,mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

    Bu motosiklet arazi lastikleri,arazi için uygun suspansiyon donanımı ile satılmaktadır bu yüzdendir ki normal kullanım koşulları altında kullandığımı tekrar belirtmek istiyor,şasiyi yamultacak derece bir kaza yapsam vücudumda kırıklar ve ağır hasar olacağının dikkate alınmasını istiyorum.
    mete_han bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Eylül 2013




    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------

    @viper17 Şasi kaynak hatası olabilir?peynir ekmek gibi satıldı belkide tam soğutulmadan montajı yapıldı şasi nin bilemem?bildiğim tek şey bu kadar kolay yamulmaması gerekiyor.Yarın sabah tüketici mahkemesindeyim.
    cenkito bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    13 Eylül 2013





  4. #4

    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Son bilgi;
    Dün motosikletimin kuyruk bölümünü düzelttik.Düzelten usta ok gibi yaptı saolsun.Ktm crf 450 falan tamirlerini yapıyor.Helva gibi dedi yalnız hemen düzeldi.
    Motosiklet çekme yapmıyor.Demekki kuyruk bölümü dengeyi bozuyor.Böylece bir problem kalmadı.Ana şasi yada ön platinde bir problem yok.
    Konunun başlığının Crf 250 L kuyruk kayması olarak değiştirilmesini adminlerden rica ediyorum.Yada bir süre sonra kaldırılabilir.
    Kazasız sürüşler

  5. #5
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     MT Site yönetimi bilgi mesajı
    Bilgilendirme:  Konu zaman aşımı nedeniyle kapatılmıştır.
     Şikayet sahibi üyemiz, şikayet konusu hakkındaki gelişmelerin mesaja eklemesini istiyorsa site yöneticileri ile iletişime geçmelidir.
     Şikayet konuları yoruma kapalıdır.
     Site yöneticileri ile iletişime geçmek için tıklayın
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)