Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki'ye Dava Açma Hakkım Varmı ? Varsa ne yapmalıyım...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Adı Soyad :Ahmet Peker
    Tarih (şikayetin meydana geldiği zaman) : Son 3 aydır
    Firma Adı (sorun yaşadığınız firma ve ürün bilgisi) : Kawasaki - Kawasaki Z-Moto İstanbul
    Firma Yetkilisi (Ürün veya hizmet satın aldığınız kişi) : Bütün departmanlar , Teknik , Muhasebe ve diğerleri

    Merhabalar
    Arkadaşlar motorumun 3 aydır çözülemeyen bir problemi var.Motorum 2004 ZX6R , 3. Sahibiyim.
    Bunun için Antalya'daki 3 tane Kawasaki servisine gittim , bir tanesi geri çevirdi , diğer ikiside baktı ama yapamadı daha geniş bir zamanda yaparız muhabbetine getirdi olayı.Geri Çeviren NEBİOĞULLARI adlı firma "aman kawasaki bizden uzak olsun" diye laf söyleyip sonra bakarız ama servis kaydı açmayalım pahalı olur diye kayıtları gizlemek istedi sanırım.Ondan sonra Olimpiyat Motor adlı Kawasaki'nin yeni servislik vermiş olduğu yer ; kendinde arıza tespit cihazı olduğunu söyleyip , benim motorumu 80 TL karşılığında cihaza bağladı.Elindeki cihazı kullanmayı bilmiyordu önce 2 sensör arızalı dedi , sonra ben onları tamir ettim dedi , sorun benzin pompasından olabilir dedi geniş bir zamanda bakalıma getirdi.Ve bu işlemler esnasında hiçbir resmi servis kaydı açmadı.Boşu boşunada 80 tl paramı aldı.Ve arıza ışığı halen yanıyor.

    İstanbul Z-Moto 'yu aradım neden böyle yapıyorlar dedim bu sorumsuzluk ne dedim ; karşılığında kim olduğunu anlayamadığım biri biz Antalya'damı yaşıyoruz dedi , nerden bilelim ne iş yapıyorlar dedi , takip edemiyoruz dedi.Peki neden adam gibi bir arıza tespit cihazı yollamıyorsunuz dedim 3-4 tane servisiniz var ama cihaz yok , cihaz olduğunu söyleyen arkadaşta boşu boşuna paramı aldı dedim.Bayilik isteyenler bizden talep ederse öyle cihaz veriyoruz dediler.E dedim biz başka yerleremi gitmek zorundayız rezillik çekiyoruz yıllardır Kawasaki kullanıcısı olarak ne parçanız ve ne birşeyiniz var dedim parçayı bile ebaydan alıyorum dedim siz 1 ay da getiriyorsunuz onlar 1 haftada getiriyorlar dedim.Yapabileceğimiz birşey yok, size en yakın arıza tespit cihazı bulunan yer Konya dediler oraya gitmelisiniz.Telefonumu aldı her zamanki gibi aramadı.

    Bu arada Antalya'da hiçbir Kawasaki servisinde ne yedek parça var ne başka birşey , hadi diyelim arıza tespit cihazına sokmadan deneme yanılma yapalım, ellerinde parça yokki deneyemiyoruz.Ki deneme yanılma kesinlikle yanlış bir yöntem arıza ışığı yanıyorken yaptığımız amelelik , mühendisler boşunamı koymuş onu.Sırf deneme yanılma yapıcam diye 600 tlem gitti ve arıza çözülmedi.

    Son çare olarak Konya'ya gitmek kalıyor oda arıza tespitine 200 tl alırım dedi bunun yolu tamiri derken 1 milyarım gidiyor.Ben bu rezilliği çekmekmi zorundayım Antalya gibi bir yerde yaşıyorum ama Kawasaki rezalet , zmoto ile zaten işim olmaz normalde ama arıza tespiti için mecbur arıyorum ısrarla Konya yada Ankara diyor.

    Şimdi soruma gelelim ; Kawasaki'nin yaptığı tüketiciye yaptığı haksızlık değilmi ? Bunun hukuki bir boyutu varmı ? Kawasakinin üretici olarak tüketiciye ne gibi sorumlulukları var ? Dava açabilirmiyim ? Açsam kazanırmıyım ? Ne diye açmalıyım ? Hukuktan anlamam yardımlarınızı bekliyorum ?

    Ayrıca burada Kawasaki servislerinde 1 tane Kawasaki motor görmedim Kawasaki hariç her marka vardır kimse motorunu bunlara götürmez yani.

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     MT Site yönetimi bilgi mesajı
    Bilgilendirme:  Konu zaman aşımındna dolayı kapatılmıştır.
     Şikayet sahibi üyemiz, şikayet konusu hakkındaki gelişmelerin mesaja eklemesini istiyorsa site yöneticileri ile iletişime geçmelidir.
     Şikayet konuları yoruma kapalıdır.
     Site yöneticileri ile iletişime geçmek için tıklayın
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)