Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Dakar Efsanesi Diriliyor - KTM 640 Adventure

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim balkonda böyle bir efsane olsa bu gece uyku uyuyamazdım onu sökmeden
    Öyle oldu zaten ön tarafıda söktüm. Şimdi mola verdim ama bikaç takım eksiğim var. Onları artık yarın getirince devam ederim sökmeye.

    İşler planlandığı gibi gitmiyor. Yapılacak iş azalıyor veya artıyor.

    Mesela şase boyamaktan vazgeçeceğim gibi. Pas zaten yok. Boyada hata yok. Silince tertemiz ortaya çıkıyor. Sanırım aliminyum. Hiç pas yok 22 yaşında motorda. Hatta orijinal cıvataları dahi paslı değil. Benim bikaç sene içinde taktığım/değiştirdiğim cıvatalar paslı.

    Jantı boyamaya niyetliydim oda o şekilde. Ben zincir jant temizlemem normalde. O yüzden kirli duruyormuş. Silince DİD marka jant ışıl ışıl çıkıyor ortaya. Jant tellerini değiştireyim diyordum pipetleri söktüm teller temiz çıktı. Bazı parçalara endüstriyel yıkama yaptırmam yeterli olacak gibi.

    Zamanında MZ sökerken farketmiştim bunu. Alman üretimi olanı sökerken orjinal göbek cıvataları bile passız çıkıyordu. Yerli üretim olanların elimi attığım yerden paslı cıvata çıkıyordu. Kimini çekiçliyordum kimini ısıtıyordum.

    KTM gerçekten zamanında kaliteli motor üretmiş. Sökerken dahi belli oluyor bu.

    Atölyeyi dağıttıktan sonra aletlerim hep kayboldu. Kardeşim aldı yerine koymadı veya ben bi yere götürdüm unuttum derken dağıldı gitti. 13 lokma ve 4, 6 alyan olmadığı için bazı parçaları sökemedim. Mecburiyetten bu şekilde bırakacağım sanırım. Saat bir oldu zaten.



    Tesisat işiyle çok uğraştım bu motorda. Benden başkası uğraşsa çözemez o hale geldi. Hangi kablo ne renk belli değil. Sıfırdan tesisat çekmeye niyetim var ama çeşitli kablo renkleri bulmam lazım. Nasıl nerden bulacağım hakkında fikri olan var mı? Sanayide belli başlı renkler var.

    Ön amörtisörün parçalarınıda söktüm. Korumak için olan şeyler. Ayrıca zamanında amörtisöre çorap takmıştım yağ kaçırıyor diye. Onuda söktüm. Amörtisörüde elden geçirmem lazım. Normal motosikletlerin iki senede bir, enduro sınıfının her sene elden geçmesi lazımmış. Motoru alalı beş sene oldu ve hiç amörtisöre bakmadım. Yağını bile değiştirmedim. O işi ihmal etmeyeceğim. İçinden ne çıkacak bilmiyorum.

    Cyan, espresso, DickName ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Devamını 4 gözle bekleyenler arasındaki yerimi aldım.
    Ekarademir ve CRF bunu beğendiler.

  3. #23
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Kolay gelsin.

    Şase "powder coated" çelikmiş.
    Ekarademir bunu beğendi.

  4. #24
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Powder coated bildiğimiz statik boya sanırım. Zaten bende boya yapacak olsaydım öyle yapacaktım. Raf imalatı yapan bi müşterim var onların fırını filan var. Orda boyatmayı düşünüyordum ama gerek kalmadı ona.

    Bugünde söküme devam ettim ama akşamüstü telefon elimden düştü ve ekran gitti. Resimleri bilgisayara alıp yükleyemiyorum. Sonra hallederim artık.
    CRF ve hasmet bunu beğendiler.

  5. #25
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Restorasyon işine uzak değilim. Daha öncedende tecrübem var. Ama bu iş daha kapsamlıymış. Günlerdir söküyorum. Ufak tefek derken bi sürü parça var. Yahu bi zincirin gittiği yolda 3-4 tane plastik parça var. Elimi attığım yerden bi sürü parça söküyorum. Güzel birşey olsun diye sökmem lazım. Tek tek boyanması temizlenmesi lazım.

    Elektrik tesisatı en sıkıntılı yer. Aldığımda zaten kurcalanmıştı. Bende bikaç kez kurcaladım. Hangi kablo nereye gidiyor ben biliyorum sadece. Öyle rengine göre filan bulunacak gibi değil. Parça parça hep. Komple yeniden çekeceğim inşallah. Hemde daha basit ve sade olacak. Gereksiz gördüğüm parçaları söktüm zaten. Sonuçta dakarda defalarca şampiyon olmuş bi motor. Ve ona göre özellikler var. Ama benim işime yaramıyor ve kurtulacağım. Gereksiz yük. Ve kafa karıştırıyor.





    Jantları temizlemek yeterli olacak gibi. Arka jantın telleri temiz çıktı pipetin altından. Değiştirmeye gerek yok. Jant zaten DİD marka. Onuda temizleyince güzelleşiyor. Normalde ben hiç zincir temizliği vs yapmam. Ne bulursam yağ olarak döker geçerim. Haliyle sıçrayan vs olup yapışmış her yere. Zor çıkıyor. Bikaç kutu asperox sarı güç kullanılacak belli oldu.

    Belkide boyarım daha ona karar vermedim. Boyanıncada güzel duruyor aslında.





    Şasedende çok toz çıkıyor. Silince altından temiz boya çıkıyor. Şaseyi söküp boyamaya gerek yok.

    Raf imalatı yapan bi arkadaşım var. Statik boya fırını var. Onunla konuştum. Bazı parçaları statik boya yapacaktım. Asla boya kalıntısı olmayacakmış. Önce kumlanacakmış sonra kum kalıntısı kalmayacakmış vs vs. Yani o iş daha zor. Gerekirse zımparalar boyarım artık. Arka taraf boya ister. Asıl şase temiz.

    Zamanında bu motoru alırken RX3 evoya bakmıştım. 13 bin liraydı sıfırı. Ben bunu 8e almıştım. Sıfır çinli olacağına 20 yaşında Avrupa olsun demiştim. Söktükçe kalite çıkıyor iyi ki öyle düşünmüşüm.





    Buralarda komple elden geçecek. Zinciri sıfır almıştım zaten. Ama o bölge çok kirli. Kapakları söküp boyamayı düşünüyorum. Bileğimin sürttüğü yerin boyası soyulmuş. Sadece oraya bi parça boya atacağım. Fren pedalınıda söktüm. Aliminyum parça boyaya gerek yok. İyice bi temizlensin yeter.





    Şu cıvatadan tesadüfen bi yerde buldum. Motorada bunu bulabilirsem komple değiştirmeyi düşünüyorum. Cıvataların değişmeside iyi olur.



    Arka teker ve fren tesisatındanda kurtulduk. Lastik bitik oda değişecek.



    Eksozda iyi durumda değil. Komple tek parça boru büktürmeyi düşünüyorum. Eksozcu arkadaşım var. Hatır için uğraşıp güzel birşey çıkarabilir.



    Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz kir yapışmış.



    Ortadaki temiz kısma asperox sıkıp bezle sürte sürte temizledim. Eski yeni hali görünsün diye.



    Adını bilmiyorum parçanın. Şasenin arka tarafı. Selenin filan takıldığı büyük parça. Onu tutan bu yer kırılmış. Buda kaynatılacak artık.





    Arka tekerin ve dişlinin içindeki rulmanlar yeniydi zaten. Ben dişliyide söküp boyayacağım. Güzel duruyor.



    Balkona sığamaz olduk.





    Amörtisörüde söktüm. Oda temizlenecek. Bi arızası yok zaten.





    Beşiği motordan ayıramıyorum. 19 lokmam kaybolmuş. Normal anahtarla filanda sökülmedi. Lokmayla deneyeceğim yarın alıp. Olmazsa ısıtmak lazım ama ev şartlarında oda zor. Belkide sökmem üzerinde hallederim.



    Beşiğin ucunda bi temizleme yaptım. Temizlenince güzelleşiyor. Çoğu parçada boyaya ihtiyaç kalmayacak.

    Fotoğrafta saniyelik bakılıyor ama temizlemesi zor oluyor. Önce tel fırça sonra asperox.









    Hafifliyoruz.



    Şimdilik bu kadar.
    espresso, ermanay, eraysefer28 ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #26
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Erdi aklının bir köşesinde dursun ; Eğer acaip farklı zor bulunan civata - somun cinsinden bir şey gerekirse tek müracaat edeceğin adres << Bursa
    KARTAL CİVATA >> . Ben İstanbul İMES sanayide + MODOKO sanayide + KADOSAN sanayide + KARTAL sanayide arayıp bulamadığım 10 milimetre çap, 90 milim boy,
    1.25 hatve İMBUS civatayı Bursa KARTAL CİVATA da bulunca neredeyse sevinçten takla atacaktım.
    espresso bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    Arka amortisör hep ihmal edilir, muhtemelen hiç bakım görmedi.İçindeki azotun büyük kısmı gitmiş,yağı da çorbaya dönmüştür.Bakımını yapsanız çok fark eder.amortisörün üst kısmındaki rulman ,alt mafsal ve maşa kısmındaki yataklarda boşluk olmamalı.kontrol edin boşluk varsa bence onları da değiştirin.Kuyruk (subframe)bağlantısı daha önce tamir görmüş yine kırılmış.kaynatırken destek konursa daha sağlam olur.kolay gelsin
    Kural [ Z ] ve CRF bunu beğendiler.

  8. #28
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Jant temizliği için Winkel 160107 kuvvetli pas sökücü spreyi tavsiye ederim, bu spreyi sıkıp şarjlı vidalamanın ucuna takılan fırça tarzı aparatlarla temizlemek işi epey kolaylaştırıyor.

  9. #29
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Erdi aklının bir köşesinde dursun ; Eğer acaip farklı zor bulunan civata - somun cinsinden bir şey gerekirse tek müracaat edeceğin adres << Bursa
    KARTAL CİVATA >> . Ben İstanbul İMES sanayide + MODOKO sanayide + KADOSAN sanayide + KARTAL sanayide arayıp bulamadığım 10 milimetre çap, 90 milim boy,
    1.25 hatve İMBUS civatayı Bursa KARTAL CİVATA da bulunca neredeyse sevinçten takla atacaktım.
    Sağolasın abi. Öyle çok bi cins cıvata ihtiyacım olmuyor. Olursada tornacı arkadaş var yaptırıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka amortisör hep ihmal edilir, muhtemelen hiç bakım görmedi.İçindeki azotun büyük kısmı gitmiş,yağı da çorbaya dönmüştür.Bakımını yapsanız çok fark eder.amortisörün üst kısmındaki rulman ,alt mafsal ve maşa kısmındaki yataklarda boşluk olmamalı.kontrol edin boşluk varsa bence onları da değiştirin.Kuyruk (subframe)bağlantısı daha önce tamir görmüş yine kırılmış.kaynatırken destek konursa daha sağlam olur.kolay gelsin
    Arka amörtisör bakımı hakkında hiç bilgim yok. Yapabilir miyim bilmiyorum. Veya yapan bi yer var mı? Önü söktüm bugün. Onuda bi elden geçirmem lazım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

    Alıntı joshua adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jant temizliği için Winkel 160107 kuvvetli pas sökücü spreyi tavsiye ederim, bu spreyi sıkıp şarjlı vidalamanın ucuna takılan fırça tarzı aparatlarla temizlemek işi epey kolaylaştırıyor.
    Jantda o kadar büyük sorun yok. Islak bezle bile silince çıkıyor. Sadece ön jantın telleri paslanmış. Oda ya değişecek yada farklı bi çözüm lazım.
    İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
    Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.

  10. #30
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Biz garaja inip motoru silmeye üşenirken, balkonda rektifiye baya bir cesaret.
    Kolay gelsin.
    Takipteyim.
    bursalıali, espresso ve ozanturk bunu beğendiler.

  11. #31
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz garaja inip motoru silmeye üşenirken, balkonda rektifiye baya bir cesaret.
    Kolay gelsin.
    Takipteyim.
    Ufuk Hocam, Bizlerinki hani şöyle biraz da yaşımızın getirdiği rehavet ( daha da doğrusu tembellik). Lakin ben hiç üşenmiyorum, Her 6 ayda bir mutlaka
    tepeden tırnağa pırıl pırıl temizliyorum. Amma gençler maşallah arı gibi, pire gibi, karınca gibi , hiç üşenmiyorlar . A dan Z ye elden geçiriyorlar.
    ufoz ve espresso bunu beğendiler.
    bursevi

  12. #32
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ufuk Hocam, Bizlerinki hani şöyle biraz da yaşımızın getirdiği rehavet ( daha da doğrusu tembellik). Lakin ben hiç üşenmiyorum, Her 6 ayda bir mutlaka
    tepeden tırnağa pırıl pırıl temizliyorum. Amma gençler maşallah arı gibi, pire gibi, karınca gibi , hiç üşenmiyorlar . A dan Z ye elden geçiriyorlar.
    Eskiden abilerimiz şöyle derdi.

    "Fazla silmede eskimesin"
    espresso, ozanturk ve Ekarademir bunu beğendiler.

  13. #33
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eskiden abilerimiz şöyle derdi.

    "Fazla silmede eskimesin"
    Ufuk hocam biz de o eskilerin sözlerine itaat ediyoruz işte .
    espresso bunu beğendi.
    bursevi

  14. #34
    CRF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2022
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CRF 250 L
    Güzel gidiyor ama asperox boyada bir süre sonra solmaya sebebiyet veriyor diye okumuştum dikkatli olmakta fayda var.
    espresso bunu beğendi.

  15. #35
    mertarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Harley Davidson Street Rod 750
    Kolay gelsin, özlemiştik konularını, heyecan ve merakla takipteyim
    LIVE TO RIDE RIDE TO LIVE

  16. #36

    Üyelik
    10 Ağustos 2020
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Fazer 800 ABS
    Kolay gelsin, merakımdan soruyorum hazır böyle sadece şase ve motor bloğu kalmışken çıkarıp güzelce bir gaz yağı ve tazyikli suyla bütün yağ ve kirden arındırsanız daha kolay olmaz mı? Boyanacak boyanmayacak ne varsa görür hem de balkonu kirletmemiş olursunuz

  17. #37
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz garaja inip motoru silmeye üşenirken, balkonda rektifiye baya bir cesaret.
    Kolay gelsin.
    Takipteyim.
    Aslında mesele o zaten. Geçen sene bikaç kablo işi için garajda sökmüştüm. Aylarca kaldı öyle. İşten güçten vakit bulup yanına gidilmiyor. Akşamları garajda iş yapılmıyor. İşim bitiyor bakıyorum hava kararmaya bi saat kalmış. O bi saatte iş zaten yapılmıyor. Birde garajda dağıtamıyorum. Eve çıkarken toplamam lazım ortalığı. Bi parça kaybolsa bi sürü sorun olur. O yüzden evde kafam rahat. Saat dokuz mesela şu an. Uyuyana kadar gidip biraz daha iş yapabilirim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ufuk Hocam, Bizlerinki hani şöyle biraz da yaşımızın getirdiği rehavet ( daha da doğrusu tembellik). Lakin ben hiç üşenmiyorum, Her 6 ayda bir mutlaka
    tepeden tırnağa pırıl pırıl temizliyorum. Amma gençler maşallah arı gibi, pire gibi, karınca gibi , hiç üşenmiyorlar . A dan Z ye elden geçiriyorlar.
    Abi işte ben zamanında temizlemediğim için böyle çıkıyor. Motorda yağ kaçağı vardı. Bloğu mahvetti. Yağ kaçağını çözdüm ama kaçırdığı yerleri bi güzel temizlemedim. Öylece araziye filanda giriyorum. Zamanla toz çamur oluyor pişiyor kalıyor. Veya zincirden sıçrayanlarda zamanla ne hale gelmiş ortada.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:51 ----------

    Alıntı CRF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gidiyor ama asperox boyada bir süre sonra solmaya sebebiyet veriyor diye okumuştum dikkatli olmakta fayda var.
    Yeniden boyayacağım zaten o parçaları. Boya öncesi temizlemek şart. Hatta birde zımpara geçmem lazım boya yapışsın diye.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

    Alıntı mertarik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, özlemiştik konularını, heyecan ve merakla takipteyim
    Teşekkür ederim. Valla bende özlemişim bişeylerle uğraşmayı. Aslında hedefte unimog toplamak vardı ama malum günümüzde vasıta alınacak gibi değil.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

    Alıntı ChopperZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, merakımdan soruyorum hazır böyle sadece şase ve motor bloğu kalmışken çıkarıp güzelce bir gaz yağı ve tazyikli suyla bütün yağ ve kirden arındırsanız daha kolay olmaz mı? Boyanacak boyanmayacak ne varsa görür hem de balkonu kirletmemiş olursunuz
    Teşekkür ederim. Oda yapılabilirdi tabi ki. Ama onu evden indirip taşımaya üşendim açıkcası. Benzer bi şekilde evde hallettim o işi. Birazdan paylaşacağım inşallah.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------

    Motor evde olunca işler hızlı ilerliyor. Normalde bu işleri benim yapabilmem aylar sürerdi. Ama şu an oturma odasından ben bunu yazarken bikaç metre yanımda motor. Kalkıp biraz uğraşıp bırakabiliyorum. Başka yerde olsa üşenirdim bi iş yapamazdım. Birde mutfak yakında olunca iyi oluyor.

    Asperox ve diş fırçası ile temizlemeye devam. Bi tanede camsil kutusuna su doldurdum. Onu sıkıp duruluyorum.







    Ön amörtisöründe elden geçmesi lazım. Yıllardır bakımdan geçmedi. Normalde enduro motosikletlerde senede bir. Diğerlerinde ise iki senede bir sökülüp bakım olması gerekiyormuş.





    Rulman biraz paslı çıktı.





    Bi tek arka beşik kaldı. Bi 19 lokma alınca onuda sökeceğim ordan.



    Sökülen parçaları tek tek asperox ile temizledim. Ama yinede hala pis kalmış olabilirdi bende mutfağa taşıdım.





    Sonrada hoop bulaşık makinasına. Zaten sanayide endüstriyel yıkamada aynı işi görüyor. 90 derecede güzelce çıkadım.



    Çok temiz çıktı makinadan. Boyaya hazır artık. Sprey boya siparişi verdim internetten. Motip kullanacağım. Bildiğim en iyi marka o.

    Normal boyada atabilirim ama ona astar vs uğraştırıyor. Bu tip kaliteli sprey boyalar daha kolay uygulanıyor ve daha uzun ömürlü oluyor. Soyulmuyor. İçinde nasıl bi madde varsa artık iyi yapışıyor.



    Jantların üzerindeki parçalarıda sökmeye başladım. Disk dişli vs. Ön jant telleri paslı. Onu zımpara ile kurtarabilirim gibi duruyor.







    Çırağım Egemen. Yıllardır her tamir işinde yanımda. Artık aletleri tanıyor. Tanımadığını sorup öğreniyor. Ufak işleri ona yaptırmayada başladım. Gerçi o benim uğraştığım işi elimden almaya çalışıyor ama olsun anlaşıyoruz bi şekilde.



    Zımpara işini kimin yapacağıda belli oldu. Zaten en sevmediğim iş.



    Şimdilik bu kadar. 19 lokma ve boyalar gelince devam edilecek artık.
    tommygun, espresso, bursalıali ve 3 diğerleri bunu beğendiler..
    İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
    Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.

  18. #38

    Üyelik
    19 Eylül 2014
    Şehir
    AKSARAY
    Motosikleti
    kawasaki z 400 f, honda cbf 500
    kolay gelsin erdi takip ediyoruz.

  19. #39
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Hay maşallah ! Kimin oğlu be! Benim de öyle çırağım olsa ,hiç terddütsüz işe başlardım. Rabbim nazarlardan korusun.

  20. #40
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Ne yaptın brader be? Ben bulaşık makinasına öyle bir şey koysam hanım 3 gün eve almaz beni.

    Bi dakika ya, fena fikir değilmiş aslında
    espresso ve CRF bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)