Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba cita-180-r DIY Cafe Racer

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Selamlar,

    Öncelikle motorlar konusunda çok yeniyim bu yüzden cahilliğimi hoş görün lütfen. Uzun süredir 2000 öncesi yapılmış bir 125cc motor alıp cafe racer'a çevirmek niyetindeyim. Kıbrıs'da yaşıyorum ve Honda'nın ve Yamaha'nın 2000 öncesi modellerini burada bulmak çok zor. Türkiye'de de en azından internet üzerinden bulabildiğimi söyleyemeyeceğim ama her halukarda buaradaki yasalara göre en fazla üç yaşında olmalı getirebilmek için. Kuba cita-180-r diye Türk yapımı bir motor gördüm. https://www.kubamotor.com.tr/model/cita-180-r/ Bu motor hangi Honda ya da Yamaha'ya yakındır? Motorun iskeletinin boyuma uygun olduğunu düşündüğümden ilgimi çekti. Bu motoru alsam mesela, ne yapabilirim? Hız benim için gerçekten önemli değil. Sadece yaparak öğrenmek istiyorum. Yani işte kıç kısmını kesmek, yeni koltuk, yeni handle bar, ışıklar vs. Mesela bu motora daha kalın bir teker takabilir miyim,yani sığar mı acaba bu ince tekerlerin girdiği yere kalın tekerler? sığmazsa eğer motorundan memnun değilsem bu iskelete daha kuvvetli bir motor sığar mı? Bir kaç tip verirseniz çok sevinirim. Anlayacağınız üzere, düşük bütçeyle başlayıp zaman içerisinde yığınla para harcamak niyetindeyim.

    Teşekkürler

    Ali


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kyagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BAJAJ F250
    motorun orjinalindeki ön lastik 2.25-17 ben bu lastiği 2.75-17 ile değiştirdim fakat çamurluğu bir tık üst konuma almak zorunda kaldım. Bu seferde her kasise girdiğimde öndeki kuba yazısı çat çut çamurluğa vurmaya başladı. Konuyla alakalı değil ama belki işine yarar diye bir bilgi vermek istedim.
    pisznik bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Şu anda bu bilgi işime çok yaradı. Teşekkürler

  4. #4
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-k..*****ambler.html

    Bahsettiğiniz motor Honda'nın CG modellerinden türediği için CG sınıfı olarak adlandırılır. GC sınıfı bir motor yerine kadrosu daha sağlam, daha gösterişli başka modeller tercih etmelisiniz nacizane. Yukarıda kendi yaptığım bir örnek mevcut

  5. #5

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    cafe racer ile uğraşma bence artık hazırları var.. fuarda rks nin çok güzel bir cafe racerı vardı.. gerçekden çok beğendim tam cafe racer gibi cafe racerdı.. malzeme kalitesi işçiliğide fena değildi... rks de sonuçda kübanın markası..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)