Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

4 tlye zincir fircasi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Nisan 2018
    Arkadaslar ilk olarak bende kymco ck125 var soru sormak istiyen varsa sorsun hepsini cevaplarim her neyse donelim konuya ilk olarak 1 tlye en ucuzundan 3 adet dis fircasi aliyoruz bu ucuzluk yerlerde bip pazarinda vs 1 tlye bant ve zincire fore tahta parcasi ilk olarak zincir kalinligina gore ayarladiginiz tahtaniz 3 yanina fircalari ice bakcak sekilde bantliyoruz ve eger gaz yagi kullanicaksaniz koli bandi yerine baska bise yapabilirsiniz cunku banta zarar verebilir
    tommygun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Ya da aliexpress'ten zincir fırçası siparişi veriyoruz 1.5$'a.
    Kampanya olursa 1$-4TL'ye bulunabiliyor.

  3. #3
    CriminalS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2017
    Şehir
    Karabük
    Motosikleti
    Mondial 150 Mh Drift
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya da aliexpress'ten zincir fırçası siparişi veriyoruz 1.5$'a.
    Kampanya olursa 1$-4TL'ye bulunabiliyor.
    Link at ????

  4. #4
    valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Türkiye de 10-15 TL' ye bulunuyor zaten. Kullanım amacı dşünüldüğünde Aliexpressten gelmesini beklemektense Tr den al derim.

  5. #5
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Diş fırçası zincir temizliği için çok yumuşak kalıyor..

    Ben şu çok sert olan halı fırçalarından aldım kesinlikle iyi iş çıkarıyor. zincir içine tam olarak gömülüyor bu yüzden yanlar için ayrıca gayret de sarf etmiyorsunuz. tavsiye ederim..
    pea bunu beğendi.

  6. #6
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Cogunuzun yasi kadar motosiklet surup halihazirda zincir temizligi ve yaglamanin da dahil oldugu bir cok islemi yapan bir yerin sahibi olarak, Zincir olayini gozunuzde cok buyutuyosunuz derim.

    Zincirler eger Japon bir motosiklete sahipseniz zaten coook buyuk ihtimal DIDdir, bunlar 20 binden evvel asit doke doke gezseniz bile kolay kolay sacmalamaz. Pulsar vardir, Mondial vardir zontes kontes vardir bilemem, bunlara zaten bebek gibi baksaniz da omru bellidir, 10 bin km.

    Ama zincirde kimsenin anlamadigi, anlamamakta inat ettigi en onemli tek nokta vardir. Daima yagli olmasi. Kisin yatarken, yagmurdan sonraki gunken, gezerken 300 km olunca.

    Zincir yag ister. Yagsiz birakilan zincirler uzerinde omur konusulur, fircalar konusulur, pis zincire tiner dokenler gelir, tel fircayla O/Xringleri parcalayanlar peydah olur, gaz yagi en iyisidir diyenler gelir, benzinle motor yikiyorumcular varolur.

    Cok sey olur. Herkesin bir lafi vardir. Halbuki mesela gaz yaginin ya da misal marka zincir temizleme spreyinin zarari yoktur diyen olur. Zincir temizlerken ringlere zarar vermeyen mamul yoktur canlar. Sadece en az zarar veren mamul vardir.

    Beni dinlemek isterseniz, zincir icin zincir fircasini ulkemizde max 15 liraya temin edersiniz, temizlemek icinse mazot yeterlidir, en pahali motora bile zarar vermez, o yoksa gaz yagi da olur, o da yoksa WD40 ama WD40 gaz yagindan daha ucuz degildir.

    Son olarak demek istedigim sudur. Zincir temizligi ve yaglamayi gozunuzde cok buyutmeyin. Motorunuz mondialse, antes kontes kuba babaise zincirinize bebek gibi baksaniz da, hic bakmasaniz da omru asagi yukari ayni, ama japon ya da italyan motorunuz varsa en kotu ihtimalle zincirinizi hic sallamadiginizda en fazla 5-7 bin km erken veda edersiniz.

    Zincir olayini buyutmeyin gozunuzde.
    BigLion bunu beğendi.

  7. #7
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Şahsen motorumla gezintiye çıktığımda, toprak ve çamurlu orman yollarında kullanıyorum. Çünkü asfalt ve trafiğin benim için keyif veren bir tarafı yok.. Bu sebeple de her gezintimde motorum toz tutar, zincir baklaları arasında çamur ve birikim olur.. Zincirin ve metal aksamın temiz ve ışıl ışıl olması benim için gayet önemli, tarz meselesi. Bu yüzden motorumu kullandığım dönemlerde haftada 1 kez mutlaka dişlileri ve zinciri temizler ve yağlarım..

  8. #8
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Güzel yöntem, ama aceleniz yoksa alın şundan bir aya kalmaz gelir;

    https://tr.aliexpress.com/item/Plast...8e83fea5&tpp=1
    pea bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)