Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Tulpar - Custom Enduro Projesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Dediklerine dikkat edeceğim. Yarın bi soruşturayım. Aksaray'da eski ustalarda MZ motoru bulursam alırım. Hiç birşey bulamazsam silindir alırım. Bakacaz artık.

    Silindiri rektefeciye göstermiştim. 71 geliyor içi. 73 yaparsak kurtarır dedi çiziği. Bende ona göre 73 almıştım pistonu. Resimde çok derin durmuş ama aşırı derin bi çizik değil aslında o.

    Bu haftaki işin durumuna göre iyisinden pistonda alabilirim. Bulursam orjinal MZ bile olabilir.

    Acele etme sebebim kış gelmesi. Ben her haftasonu şehir dışına çıkıyorum motorla. Haftasonu gelmeden motorcu arkadaşlar "erdi abi pazar nereye gidiyoz" diye sormaya başlar. Onlarda benle beraber pas geçti haftayı. Motor bi düzelse Akdeniz sahiline inesim bile var.

    Mesele birazda medeni durumla alakalı. Hazır bekarken çok şey yapmak istiyorum. Aile ve çevre baskısı ile bu yaza kalmadan evlenirim gibi duruyor. Evlenince bizim gezi işleri yatar. Kafamda çok şey var yani.

    Ama bir yöndende güzel oluyor. Motor kullanamadığımda Otoser'e biniyorum. Bugün yine bindim özlemişim. Onuda muayeneden geçirip plaka çıkarmaya karar verdim. Motorsuz kalmak o yönden iyi oluyor.
    bursalıali bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Acele etme. Kışın enduro kullanması daha zevkli. Vur dağa bayıra karın çamurun içine motoru. Asvaltı çıkar aklından.

    Çiziğin emme odasının yanında olması durumu bozuyor. Motor tüm yakıt emilimini ordan yapıyor eteklerde kenarlarda olsa hiç sorun değil. zımparayı vur pistonu uydur çalıştır derdim. Oradaki yara performansta büyük kayıp yaşatacak.

    Krank kolunu değiştirmeden motoru toplarsan yakın zamanda, piston-silindir hatta blok patlatma vs. yaşama ihtimalin yüksek.

    Şunuda ekleyeyim, krank kolunu değiştirirken kranka kesinlikçe çekiç keski vs. vurma kendin değiştirme. Tornacıda presle değiştirt. Değiştirirkende başında dur çekiç vurmasın tornacı.Mümkünse bu işleri yapan tornacıya yaptır.

  3. #183
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Abi hurdacıdan komple motor aldım. 89 orjinal alman 250. Herşeyi üstünde çoğunlukla orjinal. :D
    matrax33 bunu beğendi.

  4. #184
    KTM250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    KTM 300 EXC 2017
    Bir ekleme yapayım,Silindir krom kaplama değil,nikasil kaplama olacak.türkiyede bu kaplamayı yapan bir yer yok.Bizim motorlarda kompile nikasil kaplamalı yapılmış.A-b-c-d-e pistona kaadar kullanıyorsun nikasil aşınmıyor.Onun dışında hararet olayıda çakma silindire göre çok çok düşük.yurtdışında 250 euro gibi bir rakama yapıyorlar..Krankın büyük sağ sol bilyalarını değiştirdiğinde krankı oturtup kapağı kapttıgında bir boşluk olması lazım ondalık pullar ile o boşluk kaç olması gerekiyorsa onuda takip et.silindirdeki ufacıcık çizik kısa sürede çok fazla büyüyecektir. Çizik kesinlikle olmamalı.

  5. #185
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ona gerek kalmayacak inşallah. Yeni aldığım motoru akşama doğru bi çalıştırmayı deneyeceğim. Sonrada söküp dağıtırım. Önce bi çalıştığını göreyim. Eskiside yedek parça olarak dursun.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ----------

    Gelelim bugüne. Sabah evden çıkış ile akşam olanlar hiç tahmin edilemeyecek şeyler.

    Sabah silindir bulma umuduyla çıktım evden. Bloğu filanda aldım yanıma. Hiç silindir bulamazsam elimdekini rektefe yaptıracaktım. Çapan var arkadaşım. Onada haber verdim beraber takılırız diye. Gelirken yol üstünde bikaç usta vardı elinde eski mz parçası olabilir diye onlara bakmasını söyledim. Bakmış ama bulamamış. Silindir yada motor bulsam alacaktım.

    Son çare eldeki silindiri yaptıracaktım artık. Kasacının orda buluştuk. Mehmet abi kamyonla sac getirecekmiş kamyonu ona verdim. O ara Çapan ile motorcu arkadaş var usta. Onun yanına çay içmeye gidelim oyalanalım dedik. Gittik ordada Erhan diye bi arkadaş var. Hurdacıda bi MZ gördüğünü söyledi. Resmini gösterince zaten hadi dedim bakmaya gidelim. Birkaç fotoğrafını çekmiş. 150 liraya verecek diyince şok oldum zaten.

    Aydın abiyi aradım Denizli'den. 89 alman MZ 250lik 150 liraya verecekmiş dedim. Hiç kaçırma koş al dedi.

    İlk fotoğraflar böyleydi.

















    Hemen gittik. Ordaki genç biri var o ilgileniyormuş. Motoru biraz inceledim zaten hayran kaldım. Aydın abiyi aradım o tarif etti ben baktım gayet iyi motor. Biraz yağ kaçağı var ama onlar halledilir. Orjinal alman motoru tam istediğimden. Altında yağ soğutma kanalı filanda var. Motorun nerdeyse tamamı orjinal. Sanırım bi köyde saklı kalmış fazla kullanılmamış. Ön amörtisör körükleri bile duruyor. Zincir koruma kısımları duruyor. Normalde onlar eskise kopsa yerine yenisi takılmaz. Anca orjinal takıntısı olan biri yenisini takar. Orjinal gösterge bile var. Devir saatinin camı kırık. Kontağı filan üstünde.

    Marşa vurdum marş kolunun yayı ya kırılmış yada yerinden çıkmış. Tekrar kol yukarı gelmiyor.

    Çocukla konuştuk 350 lira dedi. Aradaki arkadaş yanlış anlamış. 150 liraya verir demiş biri tahmin etmiş. Oda ona göre konuşmuş. Çocuk ben hurdacıyım kiloya vursam yine 150den fazla ediyor dedi ve haklıydı.

    Neyse zor bela 300 liraya anlaştık ama bende parada yok üstümde. Mehmet abiye gittim kamyonu aldım bide para aldım döndüm hemen. Bi yandanda korkuyorum biri gelecek ayıktıracak anlaşmayı bozacak diye. Değerli bi parça çünkü. Belkide motor daha orjinal pistonuyla duruyor.

    Ve kamyona yükledik kurtulduk.



    Kamyonun eksiklerini halledip hemen eve döndük. Atölyeye geçtik. Önceki motorda hatam hiç çalıştırmadan işe girişmemdi. Bunda o hataya düşmemek için önce çalıştırmak istedim.

    Atölyedeki aküyü getirdim. Aydın abiyi aradım o tarif etti ben bağladım düz kontak yaptım. Ateşleme gelmiyordu. Onun dediği şeyleri denedim ve nasıl çözeceğimi söyledi. Platinin ucunu zımparalayınca ateşlemeyi aldım. Kapağı açınca gördüm zincir keçesi bitmiş belli ki. Yağ atmış o kısma.





    Depoda benzin varmış. Karbüratörün hortumunu takıp benzinide verdim. Fazla uğraştırmadı bir iki basmada aldı motor. Marş kolu yukarıya kalkmadığı için (o an heyecandan elimizle kaldırmayıda düşünemedik) cızırtılı çalışıyordu. Ama mükemmel çalışıyordu. Video çekip Aydın abiye yolladım. Burayada ekleyeyim. Aydın abide çok beğendi motoru. İnşallah bunu söküp yeniden toplayacağım. Ondan sonra senin krosu ters çevirir dedi. Bakalım inşallah.



    Üstüne binip denemedim. Zaten içinde yağ olduğunuda düşünmüyorum. Motor güzel çalışıyor. Sonra sökmeye başladık.





    Ben eksozu sökerken Çapan habersiz çekmiş. Eksoz önceki Mz eksozu gibi değil. O tenekedendi. Buna vurunca tak tak ses geliyor. İki katı ağırlığı var nerdeyse. Bunu temizletip eksoz olarak kullanmak istiyorum. Seside güzel kafa şişirmiyor.





    Çay olmazsa olmaz. Gerçi kardeşimin pek hoşuna gitmiyor evden çay-yemek taşımak ama olsun idare etsin.



    Motoru çıkardık üstünden. Tutan cıvatanın biri kırılmış içinde kalmış. Onu çıkarmak için baya kesmek lazımdı motor kulağını. Neyseki önceden kulağın ucu kırılmış. Zorlaya zorlaya çıkardık. Cıvatayıda içinden sonra bi ara uğraşıp çıkarırım artık.

    Takozu filanda yepyeni duruyor.



    Arka tekerin göbeğinde erkek fiş var. Bu ne işe yarıyor çözemedim. İlk aklıma gelen balata bitince uyarı veren bişey olduğuydu. Kamyonda var öyle. Aydın abiye sordum o değildir içini aç bak dedi. Sonra bi ara bakarım artık. Belkide fren lambasıdır. Arka fren müşürünü buraya takmışlardır.



    Bugünde eve gidince kavga çıkacak. Yine baya kirlendim. Birde habire hurda şey alıyorum diye baya tepki alıyorum zaten.



    Depoyu sökünce gördüm. Kabloları tutan cırt kelepçe bile orjinal duruyor. Gerçi onlarınki cırt kelepçe değil farklı bi sistem var. Öyle şeyler çok ilgimi çekiyor.

    Motorun başındayken biraz düşündük. Bu motoru 89'da sıfır alan adam kimbilir ne hayallerle almıştır. O yıllarda piyasa MZ Jawa ve Planet vardı malum. Birkaç farklı motor daha vardı ama bilinen bunlardı. MZ şimdinin hayabusası gibi o yıllarda. Kaç el değiştirdi üstünde ne hatıralar yaşandı kim bilir? Belkide ilk sahibi hayatta bile değildir. Bunları öğrenme şansımızda yok tabi.

    Yarın çalışacağım için fazla uğraşmadan toparladık. Motoruda atölyeye çektik. İlk boş kaldığım vakitte inşallah parçalayacağım motoru. Ve şasedeki eksiklikleride gidermek istiyorum hazır sökmüşken.



    Erdi Motor Garage



    Bugünlük bu kadar. Esen kalın.
    yürekçe ve Hüseyin D. bunu beğendiler.

  6. #186
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Harika !!!!!!!!

    motor orjinal.

    Çok fazla gurcalanmamış. Kalbin çok temizmiş. Böyle bi motoru arasan bulamazsın.

    Tek endişem motorun içinde su beklemişse karıncalaşmalar. Hani şu senin bloğu yardığında oluşmuş iç küfler. İnşallah sorun olmaz.

    Olduğu gibi bindir motoru sezon sonuna kadar kullan.

    Kampanadaki kablo giriş zımbırtısı fren muşuru falan değil. Muhtemelen ustanın birisi ordan şase aldı.

    Eksozun içi kurum dolu olduğu için ağırdır temizletmeden kullanma.

    Çok sevindim bu motora. Diğeri hiç içime sinmiyodu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

    Alıntı KTM250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ekleme yapayım,Silindir krom kaplama değil,nikasil kaplama olacak.türkiyede bu kaplamayı yapan bir yer yok.Bizim motorlarda kompile nikasil kaplamalı yapılmış.A-b-c-d-e pistona kaadar kullanıyorsun nikasil aşınmıyor.Onun dışında hararet olayıda çakma silindire göre çok çok düşük.yurtdışında 250 euro gibi bir rakama yapıyorlar..Krankın büyük sağ sol bilyalarını değiştirdiğinde krankı oturtup kapağı kapttıgında bir boşluk olması lazım ondalık pullar ile o boşluk kaç olması gerekiyorsa onuda takip et.silindirdeki ufacıcık çizik kısa sürede çok fazla büyüyecektir. Çizik kesinlikle olmamalı.
    krom kaplamalı silindir izmirde yapılıyor ben 2 zamanlı motorlarıma çok yaptırdım. Nikasil kaplamalı silindir spesyel motorların orjinal silindirleridne geliyor ama MZ'lerde böyle bi durum yok. Bunun gibi derin çiziklerde rektefiye genelde başarısız performanslar veriyor.

  7. #187
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Macera yeniden basliyor..
    Heyecanla bekliyoruz
    Mersinden parca lazimsa hic dusunmeden ara beni..

  8. #188
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Takibe devam.Kolay gelsin usta.

  9. #189
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Matrax33 Motoru bende çok sevdim ama dağıtıp dağıtmama konusunda kararsızım. Dediğin gibi direk üstüne koyup kullanmak var ama o biraz zor gibi. Çok fazla yağ kaçağı var. Ön dişli keçesi gitmiş. Krank keçeleride pek iç açıcı durmuyor ordada yağ var. Bloğun üstü silindirin önü ve altında aşırı yağ var. Sanırım orjinal conta ve keçeleri ile duruyor. Değiştirmek gerekir diye düşünüyorum. Hemde söküp yıkamaya verirsem tertemiz çıkar. Normal yıkamacı değil hani motor yıkayanları diyorum.

    Yarın vaktim olursa motoru bi temizleteyim. Sekmanları kontrol ederim. Krank keçelerini değiştirip debriyaj balatasınıda kontrol ederim. El atmışken silindirin contalarıda değiştirim. Yarın ola hayrola. Planlar böyle ama plana bağlı gidemiyorum genelde.

    yürekçe Sağolasın. Parça ihtiyacım gözükmüyor şimdilik. Hatta parça fazlam var onlarıda Mz grubunda paylaşıp satacağım. Motorun maliyeti çıkarırım. Bu söktüğüm Alman MZ'in hastası çok. Parçalarıda para eder diye düşünüyorum. Bide fazla kullanılmamış çıkma olacağından değerli bence. Parça değil ama inşallah Mersin'e motorla gelme niyetimiz var Çapan ile. Gelirsek ararım. Tantuni ısmarlarsın gayrı.

    yusufkalaz Eyvallah sağolasın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------








  10. #190
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Hocam temizlettikten sonra da foto istiyoruz
    Before/After yapıcaz
    oluroyle bunu beğendi.

  11. #191
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Bu kadar uğraşman çok güzel birşey ya bende de 91 model 251 var rengi turunculaşmış karbüratöründe sıkıntı var galiba bi tamirciye götürecem mz ler çok rahat oluyo direk onu kullansan olmaz mı

  12. #192
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    GaCCaLL Birazdan yükleyeceğim inşallah. Aynı yerden çekemediğim için dediğini yapmak zor ama fikir oluşturur.

    GLADiUSS Ben çocukken oyuncağımda bile bir gün orjinal haliyle oynardım. Ertesi gün söker dağıtır farklı birşey yapardım. BMX bisikletim vardı mesela. Onu 3 tekerlekli yapmıştım hatta diferansiyel sistemi bile yapmıştım. Önden sepetlide yaptım yandan sepetlide. Rus planetler gibi. Bu huyum hala devam eder. Orjinal vasıta kullanmam pek. Bana özel olmalı. Sadece bende olmalı. Senin motorunda sorununu çözeriz. Nasıl bi sorunu olduğunu yaz sen önce. Ustaya gerek yoktur belki. Elin yatkınsa halledersin.

  13. #193

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Hadi bekliyoruz resimleri , ellerine sağlık. Biraz bakıp, nazar değdirelim.

  14. #194
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Motoru sökerken vites kolu dikkatimi çekti. Önceki motor Kanuni MZdi. Onun vites kolu ince sacdandı yamuluyordu. Sonradan yenisini sipariş etmiştim oda aynıydı. Bu motorun üstünden ise döküm kol çıktı. Yamulması imkansız gibi birşey. Yani presle filan yamultmak lazım ondada esnemez kırılır heralde.



    İşi bitirince doğruca eve gittim kamyonu bırakıp civcivimi aldım. Sanayi içinde dolaşmaya çok iyi oluyor. Park sorunuda yok. Motoru attım kasaya doğruca kasacıya. Civcivin kapı kilidi kırılmıştı onu kaynattım sonra esas mevzuya geçtim.



    Motoru parçalara ayırıp yıkamacıya gittim. Bu görülen aletin içinde yıkanıyor. 10-15 dk sürüyor. Motoru yıkamaya 20 lira aldı. Sonuç mükemmel.



    Silindiri sökmüştüm. Silindirde ve pistonda tek çizik yok. Orjinal değil rektefe görmüş. Orjinal çap 69 bu ise 70.





    Balataya baktım değişmesine gerek yok.





    Motorun altı. Eski haline yukardan bakabilirsiniz.



    Burda birkaç parça kalmış ama onlarıda ben hallederim artık.







    Ordan parçaları alıp halamın oğlu Utku'nun yanına gittim. Cam işi yapıyor ve kumlama makinası var. Oda makinayı kendisi yapmıştı hazırı çok pahalıydı. Zaten Utku ile beraber büyüdük ve hiç bir zaman "nerden alırız" demedik. Hep "nasıl yaparız" dedik.

    Buda kumlama makinası. Camı kumlayıp desen veriyor.



    Sağ kapağı eski motordakini kullanacağım. Onu sıfır almıştım. Hemde bu motordaki kapakda derin çizik var. Birde tekrar MZ yazısı kaybetmeyle uğraşmak istemiyorum.



    Makinaya parça kumlayacak şekilde düzen verdim. İçine aliminyum kompozit parçasından tezgah yaptım.





    Birkaç kat boya vurulmuş. Oda hararet yaptırır. Kumlayınca tüm boyalar gitti.







    Saat baya geç olmuştu eve geldim. Arkadaşlarada haber ettim atölyedeyim diye. Yanlız olmamak daha güzel oluyor. Sohbet muhabbet oluyor hemde yardım eden oluyor.

    Dişli keçesini değiştirmek için dişliyi söktüm. Üzerinden 20 diş çıktı. Elimdeki 18i kullanacağım fazla hız yapmasın.





    Keçe baya kötü olmuş.



    Keçe elimde vardı. Yenisini taktım güzelce topladım. Ordaki kapağıda söküp altını temizledim. Sonrada contalayıp kapattım.



    Krank keçelerini ve saclarınıda değiştireceğim. İyi ki sökmüşüm onlarında durumu kötüydü.



    Buda yeni sac.



    Diğer tarafıda aynı şekilde hallettim. Keçelerin değişimi tamam. Yarın inşallah silindiri ve yan kapakları boyayacağım. Bloğa gerek yok. Kumlanmış halde bırakamam çok leke tutuyor. Boya şart. Isıya dayanıklı bi boyayla boyamak lazım.



    Buda ben ameliyattayken arkadaşın çekimi.

    matrax33 bunu beğendi.

  15. #195
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Saolasın kardeşim ama ilk işim cbr ı ayağa dikmek bayağı masrafı var ya kaza yapınca çok kötü oldu yakında mz in de fotosunu atarım bende tabi senin gibi bi işt girmem mümkün değil o kadar vaktim yok zaten senin bu projeni heyecanla seyrediyoruz.

  16. #196
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi bekliyoruz resimleri , ellerine sağlık. Biraz bakıp, nazar değdirelim.
    Sağolasın. Her sabah evden çıkarken 7 ayetel kürsi okurum. Yola gidiyorsamda celcelütiye dinler giderim. Nazarsavar olarak. Çok nazara geldim önlem alıyorum artık.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

    Alıntı GLADiUSS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saolasın kardeşim ama ilk işim cbr ı ayağa dikmek bayağı masrafı var ya kaza yapınca çok kötü oldu yakında mz in de fotosunu atarım bende tabi senin gibi bi işt girmem mümkün değil o kadar vaktim yok zaten senin bu projeni heyecanla seyrediyoruz.
    Sende sağol. Mz konusunda takıldığın bir yer olursa profilimde facebook ve telefon numaram var. Elimden geldiğince.
    oluroyle bunu beğendi.

  17. #197
    GLADiUSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2017
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    16'' Bajaj Pulsar 200NS & 91'' MZ ETZ 251
    Teşekkür ederim Isparta’ya yolun düşerse bana uğra sana pizza ısmarlayayım kardeşim

  18. #198
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    şu yağlı parçalar temizlendikten sonra ortaya çıkan görünüye hasta oluyorum niye bilmiyorum hocam yeni aldığın motorun bloğu maşşallahlık çok güzel görünüyor.
    Devamı bekliyoruzz

  19. #199
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    GLADiUSS Sağolasın. Antalya tarafına gidip geldiğimde yolu düzgün diye genelde Isparta üzerinden gidiyorum. İnşallah diyelim.

    GaCCaLL Aynen bende valla. Çocukken belgesel kanalında araba, motosiklet toplarlardı. Onu izlerken temizlik kısmına bayılırdım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------

    Bugün çalışmıyordum. İşleri hızlandırmakda lazım. Sabahtan yüklendim motoru gittim sanayiye. Adres belli.



    Motoru indirdikten sonra boya almaya gittim. O civarda arkadaşa uğradım. Küçük scooter motorlar var. Onları çok beğeniyorum ama 1000 lira civarındaydı fiyatları. Değmez diye almamıştım. Gittiğim yerde arkadaş böyle bi motor almış. Sanırım önceden elektirikliymiş sonradan tırpan motoru takmışlar. Aslında bunu yapabilirim ama hazır yapılmışı görünce almak istedim. Arkadaş binmeye almış. Hatta alırkende "binemezsem Erdi abiye veririm o halleder" diye düşünmüş. Bikaç sıkıntısı var binememiş. Sana satayım aldığım fiyata dedi. Anlaştık aldım. Bu proje bitince ona girişeceğim inşallah. Çok zevkli oluyor binmesi. Ama benim cüsse büyük olduğundan altımda bi acayip duruyor.



    Geri geldim kasacıya. Gelirken ısıya dayanıklı gri boya aldım. Parlak olmasın diye mat olandan aldım. Mikelaj görünümlü olanlarıda var. Parçaları yıkamacıda yıkayıp kuruttuktan sonra boyaya başladım.



    Boya cıvata vb eksikleri almaya gitmeye birebir.



    Motor kısmının boya işi tamam. Bloğu boyamadım. Onu zaten kumlamamıştım orjinal boyasıyla duruyor.



    Motorun altındaki boruları sökülüp takılacak şekilde yapmamıştım. Motoru sökmek baya zor oluyordu. Ve demirlerin önü aşağıya daha yakın olduğu için tipsiz duruyordu. Bende onları kestim.



    Presciye gidip oraya uygun sac büktürdüm.



    Böyle takılacak.



    Önünü bükmek için yan duvarlarını kestim.



    Yerine oturmuş hali.



    Kesik kısımları kaynakla doldurdum. Sonrada taşlama makinasında çapakları temizledim. Üstünede normal mat gri boya attım.



    Hadi atölyeye gidelim o zaman.



    Önce bloktaki contaları temizledim. Bu kısım baya zor oldu.



    Biraz sıvı conta sürüp üstüne contasını taktım. Conta takımı almıştım daha önceden. Pistonuda yerine taktım.



    Silindirdeki contayı bıçakla filan kazıyamadım baya oturmuş yerine. Bende spiral ağzına tel fırça takıp çıkardım. Aslında zımpara ağzıylada alınırdı ama zımpara metalide aşındırır. Silindir tam oturmaz yerine.





    Tertemiz oldu.



    Onada çok ince sıvı conta sürüp yerine taktım.



    Üst kapağıda spiral ile temizleyip contaladım. Üst kapak ve silindir arasında sac conta oluyor.



    O iş tamam.



    Karbüratör manifoldunuda conta takıp yerine sabitledim. Bu manifold eski tip karbüratöre göre. Bendeki diğer Mz motorunda yeni tip karbüratör takılıydı. Orjinal karbüratörünü takmak istiyorum.





    Dün vites kolu arasındaki farkı söylemiştim. Bugün yanyana koyup fotoğrafını çektim. Soldakinin fark ortada.



    Sol tarafı toparlamaya başladım.



    Bu marş kolunu takmakda baya basit geliyor artık gözüme. Kurması çok zor sen yapamazsın diyenler olmuştu. Kurmada sıkıntı yok ama yerine oturtmak zor. Mengene ile kurdum öyle daha kolay oluyor.



    Orayada önce sıvı conta sonra kendi contası.



    Kapağı yerine oturttum.



    Üzerinden çıkan debriyaj ayar sacı çok kötü haldeydi. İkisini yanyana koydum fark belli oluyor. İşaret parmağıma denkgelen dairenin içindeki çıkıntıya bakarsanız demek istediğimi anlarsınız. Diğeri ise yüzük parmağıma denkgeliyor. Biri iyice incelmiş. Önceki MZ motorundaki sacı taktım.



    Motorun toplanması bitti. İnşallah birkaç gün içinde yerine koyacağım. Yarın yola gideceğim diye erken bıraktım.



    Bugünlükte bu kadar.

    aokuyumcu ve matrax33 bunu beğendiler.

  20. #200
    yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2017
    Şehir
    İstanbul/Kağıthane
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Okurken zevk aldığım tek konu abi,eline sağlık. O küçük şeyler de ne yapıcaksın acaba merakla bekliyorum.


    REKLAM ALANI
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler