Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Otoser- Civciv

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    17 Mart 2013
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Helal olsun bu kadar uğraş emek kolay değil yapılanlar eli sadece anahtar tutan birinin yapacağı türden de değil Allah c.c emeğinin karşılığını daha iyi verir inşallah aracın işi baya bir bitmiş görünüyor motor kısmı için ne düşünüyorsunuz orjinaldenmi devam yoksa yeni birtanemi takacaksınız


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Takip devam ediyor.. keyiflendim yine..
    Hayırlı uğurlu olsun

  3. #43
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yorumlarınız için teşekkürler.

    Dualarada amin diyeyim sağolun.

    Pes etmemek lazım. Sonuçta başladığım işi bitiremezsem birde ele güne rezil olmak var. Onuda geçtim ben zevk alıyorum uğraşmaktan. Tanıdığım ustalar "naadar seven iy pis işleri" diyor, buda beni tanımlıyor. (İstanbul Türkçesi ile ; Ne kadar seversin dimi pis işleri)

    Evet Altınboğa'yı biliyorum. Maya tripörtör de yapmış zamanında. Ancak üretim fazla olmamış sanırım. Birkaç örneği var ama onlarda seri üretim mi yoksa prototip mi bilmiyorum. Bu işte en çok tutulan Arçelik olmuş. Ve bizim buralarda ise Konya yapımı Hakel Yurttabir, Yıldırım gibi araçlar. Onlarda zaten eski Rus motosikletinden bozma. Altınboğa zamanında çok büyük işlere imza atmış gerçekten. İlk yerli yapım araba gibi kamyonet gibi. Ama ne yazık ki ülkede böyle şeylere destek yok. Mesela benim bir hayalimde araba üretmek. Hayallerimi sıraya dizdim tek tek gidiyorum yıllardır. En büyük hayalim ise araba üretmek. Biraz araştırma yaptım nasıl olacağını bile bulamıyorum. Arabayı yapmak çok basit aslı iki civata. Ama işte resmiyet çok büyük sıkıntı. Evrak alıp seri üretime geçmek nerdeyse imkansız. Mesela piyasadaki UTVler 30 bin filan diyelim. Ben hesapladım 5 bin liraya mal ediyorum. Ama anca köyde filan binilir. Plaka yok ruhsat yok. Altınboğa'nında olayı böyle. Otoser'in bitme sebebide bu.

    Otoser fabrikasına gidip (şimdilerde minisan adı altında elektrikli soba fırın vs üretiyorlar) ordaki biriyle konuştum. Niye bitti diye sorduğumda ise vergiler yüzünden olduğunu söyledi. Sanki sıfır tır almış gibi ötv varmış bu araçlarda o dönem. Yani 5 bin liralık araca 10 bin lira vergi binerse insanlar zaten bunu almaz gider ikinci el skoda vb pickup alır. Öyle de olmuş. Yurtdışına ihraç etmişler çoğunlukla. En sonunda da bırakmak durumunda kalmışlar.

    Motor konusunda ise kararımı verdim ve değiştirdim. Birkaç gündür tornacıda uğraşıyorduk. Bazı parçalar ancak torna makinasında uyduruluyor. Oda bende yok beni aşıyor. Elektirik tesisatı konusu ile başım dertte. Aksaray'da motor elektiriğine bakan iki kişi var. Biri kışın çalışmıyor. Arattırdım "dükkana ne zaman geleceğim belli değil" dedi. Adam keyfi çalışıyor. Diğeride "ben uğraşamam kışın işim çok" dedi. Kendim döşesem yanlış birşey takıp motora zarar vermek istemedim sonuçta kamyon değil bu motorsiklet elektiriğinden anlamam. Sonunda hatırlı birini araya soktumda ikinci bahsettiğim usta dursun dükkanda yaparım bikaç güne dedi. Bende arabayı oraya bıraktım bakalım. Motor kısmınında resimlerini ekleyeceğim inşallah.

  4. #44
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Evet ne diyorduk? En son kasacıdaydım. Kasa işlerinde hep Özen karasördeyim. Mehmet ve Sedat adında iki kardeş. Birde babaları var Fahrettin usta. Tavukla güvercinle uğraşır dükkanda. Kafasına göre yani. Adam gibi adam diyebileceğim insanlar. İşim olmadığında da gider otururum bi çay içer laflarız. Kaynak demir vs işleri Sedat abiden. Boya macun gibi işlerde Mehmet abiden.

    Kasa kupadan genişti. Bence tipsiz duruyordu. Sedat abi böyle iyi dedi. Seninde hiç ayarın yok dedi birde. (Önceden kamyona çok yük alsın diye orjinalden büyük kasa yaptırmıştım. Şimdide tipli dursun diye civcivin orjinal kasayı kes dedim. ) Baktım kesmiyor kendim breyzi aldım kestim yanlardan. Oda arkadan kesti kısalttı.



    Orjinal halinde motor arızasında motora bakmak için kasayı söküp kenara almak gerekiyordu. Malum motor kasanın altında. Bu işe bi çözüm şarttı çünkü sürekli tek başıma kasa sökemem. Sac kasalı kamyonetlerin menteşesinden aldım Sedat abi kaynattı arkaya. Kayseri'den baza amörtisörü getirdim onuda ayarladı. Taksilerin kaput gibi inmeli kalkmalı süper birşey oldu. Dilediğim zaman kaput kaldırır gibi kasayı kaldırabiliyorum.





    Astar atılacak diye gazete ile kapladım. İçten kaplamamıştım boyanmayacak diye. Mehmet abi sağolsun içinide boyayınca birde sonradan iç camları tinerle silmem gerekti.



    Prescide tampon büktürdüm. Normalde kamyona tampon bükülür. 125 cm tampon tuhafına gidiyor insanların. En ufak kamyon tamponu 200 cm civarı olur.



    Tenteliydi üstü kapalıydı arabanın. Yani çadırla kapanıyordu. Benim işime o yaramaz hemde tipsiz duruyor. Üstünü kesti Sedat abi. Kenarlarını geri kasaya taktı. Kasanın üst kısmı vidalı. Sökülüp takılabiliyor. Olurda muayenede tenteli diye geçmezse önlem. Hemde sıkılırsam ilerde sökerim.



    SAZMAN, biyeybaraküs, cbr1907 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #45

    Üyelik
    17 Mart 2013
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Her geçen gün dahada güzelleşiyor elinize sağlık bir baza yayıyla kasanın boyle kalkacağına göre oldukça hafif olmalı

  6. #46
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    super proje, özverili bir emek, çok tebrik ederim.

  7. #47

    Üyelik
    01 Ağustos 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    150-100-49cc
    Hey maşallah çok iyi oluyor yav. Kasa iş dış komple boyanacak dimi? Kasanın içini ahşap dosemeyi dusundunuz mu? Nede olsa yük tasinmayacak dimi? Stop lambası olarak ne kullanacaksınız ? Hella gibi far takmayı dusundunuz mu daha iyi aydınlatsin diye

  8. #48
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    Kasanın ağırlığını bilmiyorum ama baza amörtisörüde baya güçlü. Ben 93 kiloyum benim ağırlığımla yerinden bile kıpırdamadı piston. Ama iç kısma takıldığında tabi ağırlık kat kat artıyor ve kapanıp açılıyor.

    İçine plastik bi malzeme bulduk kasacıda. Onu takacaktık gerçi hala takmadıkda. Ne malzemesi bilmiyorum. Ahşap sıkıntı olur sonuçta yağmur görecek kar görecek. Evet komple boyandı resimlerinide ekleyeceğim inşallah.

    Arkada geldiğinde transit sanırım stop lambası vardı yine aynısı takıldı. Ön farlarıda geldiğinde ki gibi.

    Benim en büyük sıkıntım hala motor. 250 cc atv motoru bi şekilde uydurduk. Günlerdir uğraştırıyor. Sonunda herşey iyi güzel oldu dedim denemek için yola çıktım tahminlerime göre 40 civarı yapıyor. Hız kilometresi uydurmadım henüz. 5 vitesli atv motoru. Vites geçişlerinde sanki hiç değiştirmemiş gibi.

    Ona bi çözüm getirmem lazım. Ya difrensiyelin dişlilerini değiştirip çekiş düşürüp hızı arttıracağım yada motorun şanzıman içinde değişiklik yapılıyorsa ordan artık. Bilgi sahibi olan var mı o konuda? Vites dişlilerini kurcalayabilirmiyim? Kurcalamak sorun değilde ona göre dişli bulabilirmiyim nasıl bir yol izlemeliyim? Şaftlı sistem olduğu için zincir yok. Olsa en kolayı oydu biraz dişli değiştirir yoluma devam ederdim.

    İyice bıktırdı bu motor işi. Geri kendi motorunu tamir ettirip takayım diyorum bazen. Buna aldığım motordan da yeni araba yaparım. Köyde filan binmelik ruhsatsız. Alıcısıda hazır. Bi arkadaşım yap alırım dedi 5 bine anlaştık. Artık bu civciv işi iyice yormaya başladı. Zaten kış geldi işler durgun. Geçen hafta kamyon kaza yaptı bi sürü masraf. Bide civciv hiç beklediğim gibi değil.

    Böyle bi işe kalkışacaklar için yazıyorum tecrübe olsun. 3350 ye almıştım 5 bine mal ederim derken şu anki maliyet 9000 oldu. Daha bide muayeneye gidince 1000 lira ceza ödenecek. El emeği önemli değil zevk alıyorumda. Kış günü maddi olarak sıkıntılı oluyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

    Biraz resim ekleyeyim.

    Kasa tam bitmeden Mehmet abi astar attı. Astar iyice kurusun kemikleşsin diye.





    Bu parçayı dükkanda gezerken buldum. Bişeyden çıkmış hurdaya atmışlar. Hemen çarptım. Sedat abi kaynattı süs olsun.



    Yedek lastik kasa altındaydı. Süs amaçlı onuda kasa üstüne alayım dedim. İki civata bi sac Sedat abi kaynatınca o iş tamam.



    Orda bi de paspas buldum kamyondan çıkma. Buna göre ayarladım sağdan soldan kesip. Yerine kaynatıldı buda boyanacak.



    Lastiğin yerinde ki hali.



    Tampon bulamadım. Kayseri'de ve Aksaray'da bikaç bakalitçiye sordum. Yeniden dökmek için. Tamirini kendim yapardımda tamir edilecek hali kalmamış. Aksaray'da bi usta buldum eskisini düzeltip kalıp olarak kullandı. Yeniden tampon döktü.



    Bunlarda yan parçalar. Mercedes şase boyası aldım plastik parçalar için. Mehmet abi boyadı.



    Ön tampon ve panjur.



    Yan çamurluklarıda Kayseri'de ki fabrikasından yeni aldım. Tüm plastik parçalar boyandı kurumaya bırakıldı.

    gursus ve SAZMAN bunu beğendiler.

  9. #49
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Merakla sonucu bekliyorum biz bile bakarken zevk alıyoruz

  10. #50
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Maddi olarak yormustur da hayallerinizin bedeli paha biçilemez..

  11. #51
    onx09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2013
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Yamaha xvs 650 dragstar classic
    Muhteşem oluyor ellerinize sağlık

  12. #52
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yorumlarınız için teşekkürler. Böyle yorumları okudukça tabiri caizse gaza geliyorum. Sıkıntı bitmeyince bazen bıktığım zamanlar oluyor.

    Kaporta kısmında ki paslı yerleri spiralin ağzına zımpara takıp taşlamıştım. Mehmet abi kızdı sansürleyerek yazarsam bişey yapmışsın kaportaya dedi. Neyse ki üstüne macun çekti de benim hatamı telafi etti. Öyle zımpara demiri de aşındırıyor ve yeni boya atılınca dalgalı duruyor. Boyamadan önce yapılması gereken 0 numara zımpara ile sulu zımpara yapmak. Islatıp ıslatıp zımparalamak yani. Geri kalan yerleri öyle yaptım eski boyayı baya sildim. Özellikle kapı altı çürümüş tamiri mümkün değil. Oraya da presciden uygun sac büktürdüm Sedat abi kaynattı. Çürük yerleri parça sac koyup onardı.

    İlk kat boya vuruldu.





    Buda ayrıca boyanacak. Tente kısmı sökülüp takılabiliyor.



    Kamyonların jant kapaklarına takılan bi parça var adı fırfır. Kayseri kamyon garajında gezerken gördüm. Kamyon jantına takılınca küçücük kalan fırfırı, civcive jant kapağı yapayım dedim. Aslında benim aklımda ki fikir içine rulman takıp tekerden ayrıca dönen birşey yapmaktı. Ancak rulmana kaynak yapılmıyormuş sonradan öğrendim. Mecburen sabit parça olması gerekti.



    Yine prescide sac büktürdüm. Kenarları delindi ortaya da fırfırın içine uygun cıvata kaynatıldı. Yandaki iki delikten tekerin göbeğine takacağım.







    Buda boyanıp takılmış hali.



    Sonunda kasanın boyası bitti. İki kat boya vurulunca güzel durdu. Plastik aksamlarıda yerine taktım.







    Bitmiş gibi görünse de daha bitmedi.
    SAZMAN, SuleymanE, Lucas ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  13. #53
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2015
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Konuya yorum yapıldığında gelen maili her görüşümde heyecanım artıyor. Çok emek var. Tebrikler.
    Mengu16 bunu beğendi.

  14. #54

    Üyelik
    01 Ağustos 2016
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    150-100-49cc
    Hey maşallah ama fırfır yerine şöyle tas kapak daha çok yakışmaz mı sizce? Yoksa bu tas kapaklar çok mu büyük gelir araca
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...29834601/detay
    oxus bunu beğendi.

  15. #55
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    Gecici olarak bu fırfırlar olabilir ama ATV cantı ve dişli bir lastik daha hoş olur değiştirinceye kadar idare eder

  16. #56
    gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2006
    Şehir
    bandırma-izmir
    Motosikleti
    CBR600F
    merhabalar nacizane tavsiyemi paylaşmak istiyorum :

    Siz bu aracı sanırım yük veya nakliyat işinde kullanmayacaksınız hobi olarak bineceksiniz bazen ufak tefek şeyleri taşımayı düşünüyosunuz değil mi?

    eğer doğru ise bence hafifletmeye gitmelisiniz çünkü orjinal motoru zayıf ,başka bir motor kullanılacaksa atv motoru olacak o da çok canlı değil.Siz bence özellikle kasada çok fazla ağırlık kullandınız özellikle büktürdüğünüz o tampon ve sökülebilen tentede .

    çok güzel gidiyor sıkı takipteyim,selamlar .

  17. #57
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Tas kapak büyük olur. Büyüklük tornada kesilir de şimdilik ona gerek yok zaten. ATV lastiği takma niyetim var.

    Evet aynen öyle kullanmayı düşünüyorum. Geldiğinde üstünde çadır kurmak için tente vardı. Onu kesip çıkarıp yerine tampon konmuş gibi oldu. Ek ağırlık yok yani. Geldiğinde ki gibi. Ruhsatta yazana göre 400 kg kendi geliyor 600 kg taşıma kapasitesi var.

    250 cc 4 zamanlı atv motoru taktım. Diferansiyel uymadı. Hız yapmıyor. Vites geçişlerinde hiç değişmemiş gibi. Ayna mahruti değiştireceğim ancak şimdilik uğraşacak vaktim yok. Bikaç gün dursunda özleyeyim. Gecem gündüzüm onla uğraşmakla geçti. Asıl işimide boşladım müşterilerden sitem var.

    Motoru değiştirdiğim için kalorifer artık yok. (eskisinde kranka bağlı fan vardı. Pistonun dışına hava üfürüp onu içeri verebiliyordum)

    Eksoz aşırı sıcak oluyor. Onun üzerine bi kutu yapıp küçük bi fan ile kalorifer sorununu hallederim. Ancak benim asıl kafamı karıştıran hararet sorunu.

    Hava soğutmalı motor sonuçta. Ve kasa altında olduğu için karşıdan esen havayı alamıyor. Yanlara davlumbaz benzeri birşey yapıp kenardaki havayı motora üfürtsem çözüm olur mu? Isınan 4 zamanlı motora ne olur? İki zamanlı şişiyordu biraz bekleyip çalıştırınca sorun yoktu. 4 zamanlı motor hakkında pek bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim.

  18. #58

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Tas kapak büyük olur. Büyüklük tornada kesilir de şimdilik ona gerek yok zaten. ATV lastiği takma niyetim var.

    Evet aynen öyle kullanmayı düşünüyorum. Geldiğinde üstünde çadır kurmak için tente vardı. Onu kesip çıkarıp yerine tampon konmuş gibi oldu. Ek ağırlık yok yani. Geldiğinde ki gibi. Ruhsatta yazana göre 400 kg kendi geliyor 600 kg taşıma kapasitesi var.

    250 cc 4 zamanlı atv motoru taktım. Diferansiyel uymadı. Hız yapmıyor. Vites geçişlerinde hiç değişmemiş gibi. Ayna mahruti değiştireceğim ancak şimdilik uğraşacak vaktim yok. Bikaç gün dursunda özleyeyim. Gecem gündüzüm onla uğraşmakla geçti. Asıl işimide boşladım müşterilerden sitem var.

    Motoru değiştirdiğim için kalorifer artık yok. (eskisinde kranka bağlı fan vardı. Pistonun dışına hava üfürüp onu içeri verebiliyordum)

    Eksoz aşırı sıcak oluyor. Onun üzerine bi kutu yapıp küçük bi fan ile kalorifer sorununu hallederim. Ancak benim asıl kafamı karıştıran hararet sorunu.

    Hava soğutmalı motor sonuçta. Ve kasa altında olduğu için karşıdan esen havayı alamıyor. Yanlara davlumbaz benzeri birşey yapıp kenardaki havayı motora üfürtsem çözüm olur mu? Isınan 4 zamanlı motora ne olur? İki zamanlı şişiyordu biraz bekleyip çalıştırınca sorun yoktu. 4 zamanlı motor hakkında pek bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim.
    bazı atv lerde scooter motoru var fan üflemiyormu ona
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

  19. #59
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    O sanırım küçük olanlarda var. Birinde gördüm vitessiz 150lik vardı fan vardı onda. Bende yok.

  20. #60
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yok mu soğutmaya fikri olan?


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)