Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

DIY - El Yapımı Boru Bükme Makinesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Dash_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2014
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Mondial 200kt
    Herkese merhabalar. Bütün islam aleminin kurban bayramı kutlu olsun. Aklımda uzun süredir chopper motor yapmak vardı. Tamamen el yapımı. Bu bir proje olduğu için önce chopper bike yapmaya karar verdim. Eğer bu bisikletten randıman alırsam bir tane de chopper motor yapacağım. Kadroyu yapmak için önce boruların bükülmesi lazım. Borular dümdüz olursa rezalet olurdu. Babamla atölyemize indik ve başladık yapmaya. Fotoğrafları çekmek işin sonunda aklıma geldi malesef. Öneri ve görüşlerinize açığım. Buyrun resimlere bakalım .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

    Videosu daha sonra yüklenecektir
    cenkito, tragedie ve shooter1 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Elinize sağlık, kendisi vakit bulabilib foruma baka biliyor ise, 10 parmağında 20 marifet olan forumdaşımız bu konuda size yardımcı olabilir

    piyanist_irf

    http://www.motosiklet.net/forum/konu...mu-buyrun.html

    Aynı konu üzerine yaptığı çalışma, şu sıralardada yanılmıyor isem, motosiklet modellerine, orjinali kadar kaliteli, belkide daha kaliteli ve sağlam ekipmanlar tasarlayıp üretiyor, artık profilinden tlf, yahut öm ile yahut kendisi başlığı görürü ise yardımcı olur umarım kolay gelsin.

  3. #3

    Üyelik
    12 Mayıs 2011
    buda benden gelsin.geçen yıl 3d kalıpcılık ve makina fuarına dolaşırken malafalı küçük çaplı komutlı bir boru kıvırma makinası gördüm.fiyatını sorduğumda tek kalıbıyla birlikde 15 bin tl dediler.ufakdan bir inceleme ve araştırma neticesinde,bulunduğum beldede nazımız geen tornacı ustalarla ben bu işi yaparım dedim.önce hurdacının birinden çalışır vaziyetde lastik sökme,takma makinası buldum.kafa kısımları ve komle komut sistemi ve rediktör,şesesi kalacak şekilde sıyırdım.yabancı sitelerden boru kıvırma makinası şemaları bulup ustamın yolunu tutdum.sıkıştırmadan bir haftada 210 cm boyunda,motorların gidon,ön koruma,arka sele sistemi,sisi bar ve her çeşit boruyu bükecek (21mm,25mm ve 27 mm borular için nurtopu gibi makinam oldu.şimdi hedefim chooper motorların boğaz borularını kıvıracak potluk yapmadan bir makina yapmak.işlerin sakinlemesini bekliyorum..meraklı olan arkadaşlara teknik ve teorik her türlü fikir paylaşımında bulunabilirim.
    shooter1, Dash_1905, abaf11 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Dash_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2014
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    Mondial 200kt


    Videoyu yüklemem bayağı bir zaman aldı. Bu yüzden bir özür dilemeyi borç bilirim
    cenkito bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)