Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Karda motosiklet Sürüş için öneriler... (Benim tekniğe bi bakın)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ağustos 2012
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Vulture Mr150
    Selamlar. Kar yağdı bir hafta ortalık kardan geçilmez oldu. Erimiyor da. Ama motosiklet aşkı içimizi kemiriyor. Ben dayanamadım yeni teknikler denemeye başladım. En temizi tekerlere zincir olur ama şimdilik böyle pratik bi uygulama geliştirdim. Kapıda denediğim kadarıyla oldu. Ama ilk haliyle 12 adet olan ipler sürdükten sonra 4-5 yere toplandı. Çamaşır ipliğini 3'lü saç örgüsü şeklinde kısa kısa hazırlayp oniki adet düğüm attım. Bu ilk denemeydi. Daha sonra daha uzun örgüyü yılan gibi tekere dolamayı düşünüyorum. Artıları eksileriyle değerlendirirsiniz, sizde bir fikir ateşler de biz de faydalanırız diye paylaşmak istedim. Önerilerinizi bekliyorum. Kar zinciri olsa da alsak a'la olur ama bulamıyorum nette. Kendi el emeğimiz bu kadar...

    İlk hali


    Son hali


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    İpleri biraz daha düzenli ve toplu yapmanızı tavsiye ederim, bu haliyle frene, zincire vs dolanıp arka lastiği kilitleyebilir(bana oldu), ayrıca bu ip olayı pek işe yaramaz, asfaltta patinaja düşünce hemen kopuyor, isterseniz nalburdan ince zincir alıp, bunu aynı ipleri bağladğınız gibi yerleştirin lastiğe.
    tezer bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    13 Ağustos 2012
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Vulture Mr150
    Zincirden önceki denememdi zaten bu. Asıl hedefim ve kesin çözüm zincir olacak. Sessiz olmasını istedim. Öncelikle bundan yeterli sonuç alırsam bunu geliştirmeye devam edecem. Bi araya toplanması bağların zayıf olmasındandır sanırım. Bunu takmadan 5 dakika önce karlı zemine gittim kalkış bile yapamadım. Bunu taktıktan sonra motor canavar gibi kalkış yaptı. Hatta kara gömülüp zorladım yine süper sonuç aldım. Tek sorun ön tekerin dengeyi kaybettirmesi. Yoksa bas gaza git olayı. (Ön tekere sonra bakacam)

    Peki zinciri bu şekilde yapsam janta zarar vermez mi? Çizer yamultur falan diye şimdilik kenarda bıraktım zincir olayını. Ayrıca işe gidiş gelişlerimde çok çeşitli yollar var. Sırf karlı zemin olsa hiç sorun değil. Asfaltta düşük hızda sessiz olması açısından ipe yoğunlaştım. (Her gün 13 km ötedeki okula gidiyorum. Yolun 6 km'si tırmanış. Asfalt zemin, güneş görmeyen 3 sert viraj ve 2 km düzlük var. Adeta buz pateni gibi)

  4. #4
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Kar buz ıslak zemin ve Cst ler eşhedüenla
    CEM. bunu beğendi.

  5. #5
    cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    Bi araya toplanma sebebi patinaja düşünce iplerin kayması, jantın 3 kol olduğu için daha az noktada birikiyor.
    Ön teker dengeyi kaybetti demişsin, ön tekere de aynı sistemi yapmadın değil mi? çünkü bu haliyle ön tekere bi etkisi olmayacaktır, dengesizliğin sebebi yoldaki kar ve buzdur, çözümü kış lastiği almak.
    zincir çizer diye düşünüyosun ama büyük ihtimalle ipin çarptığı bölgelerin boyası çoktan çıkmıştır eğilip bi bak, benim kurye arkadaşım zincir olayını yapmıştı gördüğüm kadarıyla bi sıkıntı yaratmamıştı, zinciri bağlarken şuan iplerin toplandığı yere denk getirerek sabitlersin, böylece yerine oturmuş olur.

  6. #6

    Üyelik
    13 Ağustos 2012
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Vulture Mr150
    Evet patinaj topladı ipleri. O da benim zorlamamla oldu. Kar yığınına girdim karları yarıp geçtim resmen. Arka tekerden sonuç alınca öne de takarım dedim. Ön teker ipsizdi yani. O da yığın içinde denge sorunu yaşattı. Bu şekilde değil de daha uzun ipi yılan gibi dolamayı düşünüyorum tekere. Hem sökmesi pratik (12 tane sıkılaşmış düğümü çözmek yerine tek düğüm çözmek) hem de bi araya toplanma sorunu olmaz. Onu da deneyip sonuç alamayınca zincire bakacam. İp en azından boya çizer falan da zincir yemesin jantı diye korkuyorum. İp olayını da o dediğim yola çok düşük hızda buzlu yukarı eğimli zeminde deneme fırsatım olacak. Deneyimlerimi paylaşırım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler