Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

bu hyosung gerçekten başa bela (mı?)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    Trabzonspor
    Motosikleti
    Uzun bir süre olmayacak...
    Alıntı bY_aLp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vites sorunu yağ ile alakalı olabilir yağ olarak ne kullanıyorsunuz
    bakımını servis yaptığı için sormadım hangi yağı koyduğunu.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    19 Nisan 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha R1
    merhaba. bir iki hafta önce 2007 model ve 40 bin kmde hyosungumu sattım. motoru aldığımda epey eksiği vardı. fakat tüm hor kullanıma rağmen motor bölümünde hiçbir sourn yoktu. fakat uzun zaman japon ss kullandıktan makinanın garip gelen yönleri vardı. örneğin saydığın bazı sorunlar (vites geçişlerinin gürültülü olması gibi) çok önem arzeden şeyler değildir. mesela benim motorum çalışırken hareket halinde değilse boşa geçmiyordu. birçok motor da geçmez zaten. ama ustalık onu hareket halinde durmadan önce geçirmektir. motoru aldığımda 28 bin civarındaydı. 40 binde çalışırken hiçbir sorun yoktu. ama mesela hafif subap fincanlarından ses geliyordu ısınınca. bunlar mühim şeyler değildir ve dikkat edildiğinde farkedilecek orandadır çoğu zaman.

    gelelim asıl meseleye:

    her motorun sorunları olur ama eğer servis niyetine gittiğin adamlar motor katili ise (ki bu çok kuvvetle muhtemel) sana "ısınınca yapar abi", "bindikçe açılır abi" gibi saçma sapan sayıklarlar. bence onlardan uzak durman hayrınadır. garantisi olduğu için mecbur kalıyorsun anlıyorum. ama mümkünse yakın bir ildeki başka bir servisi denemelisin. ramçonun da dediği gibi bu motor bir bela değil. evet japon ssler kadar konforlu bir alet değil. motor yapısından dolayı sesi de itici olabilir. fakat bu motordan beklentileri bu oranda tutarsan psikolojik olarak seni rahatlatacaktır.

    ha bir de ayrıca hyonun kıymetini bilmeni tavsiye ederim. tekrar r1e binince hyosungun yakıtını çok özledim. öttürüyor beni vallahi

  3. #23

    Üyelik
    22 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul/bahçeşehir
    Motosikleti
    honda cbf 150
    bu motorun uzun yıllardır cok fazla kullanıcısı var. öyle berbat bir motor olsa, sırf kasası için bu kadar adam bu motorları almaz diye düşünüyorum. yalnız bu marka kanuniye gectikten sonra ben bu motoru 0 km alırken servis noktasında uzun uzun düşünürüm. zira kanuni servislerinin durumu ciddi anlamda fecaat. parça fiyatları bmw ile yarışacak seviyede.

    bunun dısında ben bu motorlarda bahsedilen sorunların büyük oranda motorun kasasına bakıp aletten r6 performansı bekleyen kullanıcılarına bağlıyorum.

  4. #24
    _pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    abi bu senın bahsettıgın sorunlardan hıc bırını ben ÇİN malı mondial 250 mct de bile yaşamadım :D
    sadece bir kere beyin arıza verdi o kadar =)))))) şans meselesı bence hyo guzel motor ama arada tek tuk curuklerı cıkabılıyor sanırım buda sıze denk gelmıs

  5. #25
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Yaw yakıt konusu hakikaten dert oldu iyice.
    93 model araba ile bugün 360 km yol gittim 70 tl benzin le. Nasıl gıcık oldum anlatamam. (skoda favorit 1.3 )
    ben 200 cc scooterda da aynı yakıtı yakıyorum be nedir yaw. Birdaha arabayla biyere gidersem iki olsun

    Hyosungun eksoz borusuna lastik tokmakla vurun eğer şangır şungur ses geliyorsa motora gaz verdiğinizde gelen acayip seslerin kaynağı budur.
    Arkadaşlar yokmu istanbulda Levent yakınlarında eksozunda ses olan .Gelsin ben hayrına halledicem burada da resimlerini yayınlarız herkes faydalanır.

    Eksoz konusuda forumdan osborne nikli arkadaşımızın taktırdığı çakma yoshi trioval eksozun üzerine görmedim ben . Motor gt650 gibi ses çıkarıyor (sesten hoşlanana) sonrasıda benim eski fmf eksoz çok iyiydi benim eksozun yanında tiger lar felan orjinal eksoz gibi kalırken o yoshi nin yanında benimki fena ezilmişti gıcık olmuştum.. Tavsiye ederim.

    Ayrıca ön farın içindeki mercek yerinden çıkıp garip zırıltılar yapabiliyor. Çok nadir olur fakat sanki motorun içinden gelior hissi veriyor. Bulmasıda çok zor. Çözüm olarakta farı öküp arkasından dış kasa ile mercek tası arasına siyah silikon sıkarak sabitlenebilir.

    Vites konusuda arkadşlar yazmış bende ekleme yapim. Motorun şanzumanı yüksek devir seviyor 5000 devir altında vitesler yukarı aşşağı biraz inatçı fakat deviri alınca kendiliğinden geçmeye başlıyor. Alışınca sorun olmuyor.

    Birde lastikler çok önemli sakın hafife almayın. Shinko lar sadece hiç yoktan iyi lastikler. ne zamanki michelin takarsınız ne demek istediğimi ozaman anlarsını. Sanki lastiği değilde motoru değişmişsiniz gibi bir duygu veriyor meret insana.

    4-5 gün parça beklemek için gayet kısa bir zaman . Kanuninin kendi ürettiğini iddia ettiği bir parça için bana 1.5 ay gün verdiğini biliyorum

    stop lambasının duyunu kontrol et yada stopun kendisi komple oynuyor olabilir. Sabit değil ve oynuyorsa ampulu çabuk keser. Ayrıca kaliteli ampul kullanmanda faydalı.

    Motora oyuncak racing diyenler birde cbr250r ile yan yana görsünler. Oyuncak ozaman çıkar meydana


    Aklıma geldikçe yazdım. Sıralama gözetemedim doğaçlama oldu. Yardımcı olursa ne mutlu bana .
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  6. #26

    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    arkadaş ortalama 3 bin km dir bu motoru kullanıyorum.

    yüksek hızlarda gidişi ve kararlılığı bence mükemmel hiçbişekilde yalpalama sözkonusu deil

    parça sıkıntısı kesinlikle yok . belki bazı japonlardan bile daha kolay parça temin edebilirsin .hyosung parçası satan birçok site var .2.el parçada yığınla . sen 4-6 gun beklemeye cokmu diyorsun bence mukemmel bi hız. ben sipariş ettiğim zaman 2 gunde gelıyor ,ayrıca japonlara gore parca fıyatlarıda cok iyi hatta taywanlılardan bile iyi sayılır

    vitesde hiç sorun yaşamadım ,sadece debriyaj müşürüm arasıra calısmıyordu bende iptal ettım

    yazdığın şeylerin cogu sorun deıl zaten , yok oyuncak demişler felan . r1 alsan gene bulurlar bı kusur merak etme sen . servis sorununa gelınce. kanuni servisine ne kadar guvenebılırsınkı ? sağlam bı usta bul kendıne hıc servis sıkıntısı yaşamazsın

  7. #27
    bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    istanbul
    Alıntı Xetanor adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    BOR dediğin, bor power mı oluyor. şanzuman katkısı diye geçiyor. bu o mu ?
    aman ha bor power bu motorlara uymaz debriyajı kaydırır o kuru kavramalı motorlar için.

    lastik konusuna ben de deyineyim, kuru düz asfaltta özellikle yoğun trafiğin olduğu kaygan yollarda yol tutuşu sıfır diyebilirim ama yağmurlu yıkanmış yollarda frenlemesini gayet yeterli buluyorum virajlarda da baya baya yatırmaya başladım sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.

  8. #28
    BWSTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    Yamaha Bws
    Tamda gt 250 naked alma arifesindeyken tekrar düşünmeme neden oldu bu durum en iyisi yamaha dan şaşmamak
    Yamahaşk 😍

  9. #29
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Sorun markada değil aldığın motorda yok biz gt250r kullanıcılarının hiçbiri hyosungdan reklam primi almıyoruz ve hepimizde memnunuz
    Ön yargılarını kırabilirsen eğer sorunun nedenini daha iyi anlayabilirsin
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  10. #30
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı Xetanor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastiklerin havası gayet normal ve yol dümdüz 100 km yi geçince sanki 170 kiloluk motor değilde 100 kiloluk bi scooter sürüyormuşsun gibi hissettiriyor.

    vites geçişleri konusunda forumda ve başka forumlarda araştırma yapmıştım. şikayetçi olan çok kişi var.

    ama dikkatimi çeken asıl mesele 2008 öncesi çok sorunsuz görünüyo. benim bahsettiğim bu sorunlar 2009 ve sonrası için geçerli zannedersem. tabi bazıları hariç.

    artık şans mı diyeyim yoksa motoru alırken gözümü mü boyadılar diyeyim. hiç birisini demiyorum , sdece şunu diyorum "bitsin artık bu motorun sorunları da bende adam akıllı keyfini çıkarayım diyorum"

    BOR dediğin, bor power mı oluyor. şanzuman katkısı diye geçiyor. bu o mu ?

    evet dostum şanzuman katkısı olanı. onu kullanırsan vites sorunun düzelir diye düşünüyorum.
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

  11. #31
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    bence ilk sahibi hor kullanmış olabilir. sürüş esnasında gelen ses ve yalpalamanın nedeni ön tekerdeki rulmanlardan olabilir. sağlam bir ustaya gidip rulmanları kontrol ettir. değişmesi gerekiyorsa aynı büyüklükte kapalı rulmanlardan satın al. çok pahalı parçalar değiller. piyasada yan sanayi orijinalinden daha kalitelil olanlarını bulabilirsin.

    vites geçişleri 1 ve 2'de tak diye ses yapar normaldir ama diğer geçişlerde abartılı bir ses yapmaması lazım. bence o servisten uzak dur adam gibi motordan anlayan bir servise götür motorunu. birde vites geçişlerini rahatlatmak için farklı bir tür yağ kullanmayı deneyebilirsin. gt250r kullananlara bir sor derim
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  12. #32
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Gt 250 cometi'i 17.000 km de almıştım ve 30.000 km de sattım. Bu km zarfında söylediklerinden tek hakverdigim vites sorunu oldu.Benim 250 Comet'te motosiklet hareket halindeyken boşa geçmiyordu onun haricinde büyük keyifle kullandım öyleki 1600 km lik uzun soluklu gezilere dahi çıktım ve herhangi bir sorun yaşatmadı. Bence 250 cc ye göre oldukça iyi bir motosiklet. Şuan 250cc birşeyler düşünsem yine ilk tercihim GT 250 Comet olurdu.

    Bu arada yol tutuşu konusunda şunlarıda belirtiyim. 250 cc ye göre oldukça dengeli bir motosiklet fakat üzerinde gelen lastikler okadarda kaliteli degil o lastikleri çöpe atıp 1 takım metzeler alırsan aradaki farka şaşırırsın. Metzeler taktıktan sonra resmen motosikletin karakteri degişmişti. Eskiden viraja yatmayan ,en ufak ıslak zeminde kayan,sürekli üzerinde tetirdin gitmeme neden olan o motosiklet gitmiş yerine virajlarda elcige uyguladıgım en ufak baskıda dahi viraja saldıran( ) ıslak zeminde daha başarılı olan ve daha dengeli bir motosiklet gelmişti. Eski lastikleriyle motosiklet saga çekiyordu ve açıkcası motosikletin şasesinde bir sorun oldugunu düşünmeye başlamıştım. Yeni lastiklerden sonra motosiklet çok yüksek hızlarda dahi ip gibi gitmeye başladı. Dedimya motosikletin karakteri degişti.

    Birde debraj balatası konusunu var tabiki. Ben 30.000 km de satmıştım hala debraj balatası istemiyordu şimdiki sahibi 36.000 km civarında sanırım ve hala debraj balatası istemiyor ama öyle kullanıcılarda varki 25.000 km de debraj balatası degiştirmek zorunda kaldı. Gt250'lerin bakımın aksatmadıgın ve düzgün kullandıgın sürece seni üzecek motosiklet degil. Sendeki biraz şanssızlık veya 2. el aldıysan senden önceki sahibinin motosikleti pekte düzgün kullanmamasından kaynaklı bir sorun.

  13. #33
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    İYİ BİR USTA BUL, SERVİSTEN VAZGEÇ....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  14. #34
    jonturka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Beylikdüzü
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250R
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Hyosungun eksoz borusuna lastik tokmakla vurun eğer şangır şungur ses geliyorsa motora gaz verdiğinizde gelen acayip seslerin kaynağı budur.
    Arkadaşlar yokmu istanbulda Levent yakınlarında eksozunda ses olan .Gelsin ben hayrına halledicem burada da resimlerini yayınlarız herkes faydalanır.
    .
    Benim orjinal egzozdan da bu tarz bi ses geliyor. Tenekeye çatal kaşıkla vurunca çıkan ses gibi çıkıyor. Normal olduğunu düşünüyorum orjinal egzoz için ama o tarafa yolum düşerse uğrarım bir yanına
    - Abi 1000'lik mi bu ?

    -

  15. #35

    Üyelik
    01 Haziran 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    S&T GT250R 2011
    Motorunda çokta büyük problemler yok aslında. Sen almadan önce yaşadığın yerde bu meretten iyi anlayan servis var mı diye araştırdın mı? Benim ilk işim o oldu. Baktım Sabri usta ve oğulları bu meretin servisi düşünmeden aldım.

    Vites geçişlerim şıkır şıkır

    Boşa rahatça geçiyor

    Ne kadar ısınsada boşta lambası yanıyor (senin yağında sorun var)

    Ses grenajlar dan geliyor ki, neredeyse grenajlı tüm motorlarda var.

    160 km hızda bile tek bir yalpalama yok motorda. Banamısın demiyor

    Virajlarda dikkatli tabii ki olacaksın

    Stopların bozulması titreşimden. Duyda temassızlık var ve titrediğinde ampul yakıyor. Adam ettir.

    Yedek parçaya 4-6 gün beklemen sıkıntımı? Tüm parçaları servis nasıl alıp ta deposuna koyar? Bu çok normal.

    Senin motorunda bir şey yok dostum. Senin gözün 20000€ luk makineler de bence.

  16. #36
    jonturka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Beylikdüzü
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250R
    yalpalama dediğin olay şöyle olabilir;

    kaskın kafana büyük ise, tam oturmamışsa, rüzgarda kafana daha çok baskı yapıp kafanı çeviricektir, senin de kafan ne tarafa çevrilirse motoru o tarafa götürüceksin. Bu yüzden motor yalpalıyo diye hissediyor olabilirsin..
    - Abi 1000'lik mi bu ?

    -

  17. #37

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Scrambler Ducati Classic
    Lastik çok önemli. 3-4 yıldan snra kesinlikle değiştirmek lazım. Bende 650R var. 650 ler üzerlerinde orjinal Bridgestone ile geliyor. Biraz tatlı-sert fakat fena lastik değildi, sadece yıldan dolayı falan biraz sertleşmişti. Yeni Michelin Pilot aldım taktım, bu durumda bile hissiyat olumlu yönde çok değişti. Parasına göre bence süper motorlar. Bazı motorlarda biraz kullanımdan, biraz da şanstan dolayı sorun çıkması muhtemel. Fakat bu durum tüm marka model ve araba-motor araçlarda olabiliyor. Bence ustanı değiştir.
    Parça için de bulunabilirlik, servisinin, dağıtıcısının olması ve siparişin 1 haftaya kadar gelmesi süper olaylar. Türkiyede motosiklet sektörü henüz emekleme aşamasında ve çoğu markanın parçaları hiç bulunamayabiliyor. Araba sektörü gibi değil. Buna rağmen parçası en bol bulunan motorlardan biridir 250R.

  18. #38
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı jonturka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim orjinal egzozdan da bu tarz bi ses geliyor. Tenekeye çatal kaşıkla vurunca çıkan ses gibi çıkıyor. Normal olduğunu düşünüyorum orjinal egzoz için ama o tarafa yolum düşerse uğrarım bir yanına
    Egzozunda sorun olanlar toplanıp arkadaşın yanına gidelim.. bir simit ve sıcak çaya işi bağlarız gibi geliyor
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

  19. #39
    jonturka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Beylikdüzü
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250R
    Alıntı Chronix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egzozunda sorun olanlar toplanıp arkadaşın yanına gidelim.. bir simit ve sıcak çaya işi bağlarız gibi geliyor
    oruçlu musun ?
    - Abi 1000'lik mi bu ?

    -

  20. #40
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı jonturka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oruçlu musun ?

    Erkeksel mazeretlerim var iftar yemeğine de bağlarız yav yeterki şakşuka egzozlarımız kendine gelsin..
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)