Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ön fren sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Temmuz 2010
    Mondial 150 hs motosikletim var. giderken ön freni sıkıp bıraktığımda çat diye bir ses geliyor ön frenden,bu neden olur? Bide diferasiyal yağı değişmesi gerekmiş her 4000 km de,diferansiyel yağını nerede bulabilirim? diferansiyal için 110 ml yağm gerekliymiş bu kadar küçük boyutlarda yağ kutusu görmedim ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    ön fren tozdan ve balata tozundan yapışıyordur ve sonadan bırakıyordur.. o birden bırakma sesi olabilir .. yaylardan biride yerinden çıkmış olabilir ön fren balatanı sök temizle ve tak.. bide bu motorlarda defransiyel yoktur şaftlı motorlarda vardır defransiyel..
    senin dedigin motor yagı olmasın..

  3. #3
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    o ses büyük ihtimal balatayı sabit tutan iki küçük demir parçası yüzünden çıkıyor. motorun başına gidince balatayı bi kontrol et aşağı yukarı oynuyormu diye, oynuyorsa dediğim gibi, frene basıldığında yukarı çarpıyor, bırakıncada aşağı iniyor.

    diferansiyel dediğin varyatör kısmındaki yağ. özel bir yağ almana gerek yok, elinde olan bir yağıda kullanabilirsin, benim motor 32binde ve hep 10-40 yağ koydum oraya, bi sorun yaşamadım. silindir bloğu gibi yüksek aşınma ve ısı olmadığı için yağ çok farketmiyor ama 80-90 numara bulursan o da olur tabi.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)