Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Racing tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    meraba millet uzun suredir forumu takip ediyorum ve gecen gun uye oldum cunku muhabbetiniz cok guzel ve bende bi parca olsun katilmak istedim. adim yigit yas 17(bucuk )

    simdi ben anlicaniz uzere motor hastasi bi vatandasim. (yoksa burda isim ne?) arabalari nefret derecesi sevmem. falan filan.

    simdi motorum yok. ama taa 8- 10 yasindan beri bole sucu motoru tipi motorlarla baslayip jawa larla titanlarla devam edip en son racing seviyesine gelmisimdir. bi tanidigim 3 haftalik yurt disina gittiginde yogun istegim uzerine 2003 R1 ini bana birakti ve racing i cozmemi sagladi.
    zaten kucuklugumden beri icimde olan bu istegi iyice korukledi. ve yaklasik 1 senedir tamamen racing hastasi oldum ve almaya karar verdim. yanliz onume 2 engel cikti. 1)cogumuzun onune cikan parasal sorun 2)anne babanin yok dusersin olursun patlarsin bilmemne gibi sekillerde engellemesi.
    aslinda parasal sorunumun babam nedeniyle olmamasi gerekiyo. doktordur kendisi. ama peder beyden izin cikmayinca kendimin biriktirmesi lazim geldiginden parasal sorunlarla ugrasiyorum.

    herkesin bi hayali vardir motorda benimki 98 GSX-R 750 bu aletin bu serisinin hastasiyim. 2004 leri felan hic hosuma gitmiyo hic begenmiyorum. benim alet budur....

    e simdi ben bu aleti baba destegi olmadan alamiyacagima gore daha kotu aletler dusunmeye basladim.
    benim en yakin arkadasimda benim gibi motor hastasi oldu benim yuzumden simdi onunla birlikte bi alet almaya karar verdik.
    su ana ole cok iyi bisi dusunmuyoruz mesela ben 93 gsxr 750 felan dusunuyorum. ve sizden oneriler bekliyorum sanirim cikabilecegimiz en buyuk rakkam 4 milyar olur. belki okadar bile olmaz 3500felan..

    bu paraya gorunus bakimindan guzel veya kitlerle modifiyelerle felan guzel yapilabilecek, 750cc veya daha fazla yada daha az(600cc ) bi alet soyleyebilirmisiniz.

    bi bilgi verebilirseniz cok sevinirim. vericeginiz aletin kac cc, kac beygir, max hiz kac km ve piyasasi nedir yazarsaniz sevinirim.

    tabiki bu yasta bi aletten temiz olmasi beklenmez ama biz bunu 1 senelik belki daha az bir zaman icin benim kadikoy onun pendikteki dersanesine gitmek icin kullanicaz vede iste hareket denemeleri felan. tuzlada oturuyoruz ve burdan benim hafta ici her allahin gunu kadikoye otobusle gitmem imkansiz bi olay.

    bu sene lise3 bitti universiteye sene boyunca 1 soru bile cozmeden girip baraji gectim peder bey bu sene uni hazirliga yolluyo. kazanirsam gsxr750 yi alacam diyo bilmiom ne kadar dogrudur.. ama hic yalan soledigini gormedim alacak heralde.bakalim 1 sene sora hersey yolunda giderse gsxr750 miz olacak. alacagimiz alet ozamana kadar idare etse yeter.. bide kilometrede 150-200 civari yaksa kafi..




    bu yazim biraz tanisma maksatli biraz oneri bakimindan oldu ama isallah yanlis yere acmamisimdir..

    yorumlarinizi bekliyorum ucuz dokuntu motor tavsiyeleri

    -----------------------------------
    uff amma yazmisim bea.... okuyabileme helal olsun..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    yaw bide bisi dicem bu r1 bendeyken kac ayligimi yedi benim.. acaip benzin yigiyo gibi geldi bilmiyorum ben bagarttira bagarttira kullaniyorum ondandir belki vites limitlerini cok zorluodum yane bide zati on teker assagi inmez ben gezerken bunlarinmi etkisi vardi yoksa normali bumudur. yanlis hatirlamiyosam yada yanlis hesap yapmadiysam 300 binden fazla yiyodu kilometrede ... gsxr750 nekadar yer bide?

  3. #3
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Sen bu kafayla çok yaşamazsın
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  4. #4
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Şaka tabi yanlış anlama
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  5. #5
    swalbard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2004
    Şehir
    Antalya-Ankara
    Ucuz motor istiyorsan Aprilia racing serilerine bak derim RS/RSV fln fln gıbı ama 125 cc 40/45 hp sana az gelir gibi

  6. #6

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    abi aprilia rs 125 e bindim alet resmen durmuyo fren sistemi cok cok cok kotu r1 gore. yani benim gibin birine fren sistemi iyi olan be durmasni kalkmasini bilen bi alet lazim o rs leri hic begenmedim bide o uyduruklukla 3-5 milyar fiyat cekiyolar 93-94 une...

    bana daha bu fiyata daha iyi bi alet lazim. bide bu rslerin tipi fena diil ama ses sinek viziltisi gibin..
    berbat yane

    Prometheus nie cok yasiyamicami anlamadim aciklarsan ne sebebden oldugunu sevinecem on kaldirma felan diosan daha basit bisi yok. bide ole hareket denerken yaparken trafik olmayan yerleri tercih ederim ve kaskim montum eldivenlerim ve dizlik lerim olmadan kendimi tehlikeye atmam. hareket felan yapmam.

    yani ole ilk defa eline motor gecirmis yeni yetmelerden diilim anlicaan. seneler oncesi ciddi bir kazaa tehlikesi gecirmistim o zamandan beri bu isin nekadar ciddi ve hayati bi mesele oldugunu anladim.

    herneyse.. simdi ole cok ucuz bi rs125 extrema falan varsa 1-1500 milyara bi arkadasim istio ona alabilirim

    ama bana daha ii bi motor lazim en azindan durmayi becerebilen..

  7. #7
    swalbard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2004
    Şehir
    Antalya-Ankara
    Anaa bızım dısastoruos diye bir arkadas var BİTPAZARIforumuyna bak o GSR-X1000 satıyor 94 model bı sor istersen ama alet bursaadaaa i:

  8. #8

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    off manyak alettir olm o yaw cok para isterler ona simdi saglammi peki?

  9. #9

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    sevgili alfa, yazılarından anladığım kadarıyla çok genç olmana rağmen çok da bilinçsiz bir sürücü değilsin.sana bir sorum var.senin ehliyetin var mı?eğer ehliyetin yoksa öncelikle ehliyet almanı önericem.
    r1 demişsin bayağı bir ileri gitmişsin.bu yaşta r1 kullanıyorsan 23 yaşında sana apollo 13 roketini vermemiz gerekecek
    şaka bir yana insan kendini bildikten sonra sorun yok.

    bahsi geçen motorun fiyatına 2. el sayfasından bakabilirsin.daha ayrıntılı fiyat arştırması için sahibinden.com sitesine bak.ancak yazın racing fiyatları uçuyor.kışa doğru alman daha ucuza mal olacaktır.4 milyara 94 model 600 cc lik temiz bir kawasaki bulunabilir.acele etme bekle derim.

  10. #10
    swalbard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2004
    Şehir
    Antalya-Ankara
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı
    r1 demişsin bayağı bir ileri gitmişsin.bu yaşta r1 kullanıyorsan 23 yaşında sana apollo 13 roketini vermemiz gerekecek
    :laughing3: :laughing3: :laughing3: Koptum ](*,)

  11. #11

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    eheh jawa dedigin gibi yasim buyuk degil ve dedigin gibi tecrubeliyim. bana en buyuk tecrube buyuk bir kazadan son anda kurtulmus olmamdi.. ozamanlar daha yeni bole vitesli alete felan gecmisim bi jawa lazer vardi altimda arkamdada bi arkadas sahil yolunda gezioduk tabe o zaman bilinczisizde yuklenmisim gaza ustumuzde hicbisey yok kask bile karsi yoldaki kamyonun teki bizim gittigimis yola burnunu soktu yukarı dogru gitmek icin o hizla ilk once saga yatirdim sora baktim onunden gecemicem dedimdonus yolula daliimda kurtariim die sola yatirdim sora kaldirima carpmamak icin seri bi sekilde saga yatirarak kurtarmistim ve o hizla carpsak 0 yasama sansimiz oldugunu ogrenerek bidaha ole kasksiz ceketsiz eldivensiz felan binmemeyi ogrendim.

    yeni arkadaslar varsa aman kahramanlik olsunsun die kendinizi surus kiyafetsiz atmayin yollara. yazik edersiniz kendinize..

    R1 meselesine gelince dostumun yurtdisi seyahati dolayisiyla bende kalmisti. onlarin mahallede hirsizlik fazla oluo diye bide banada sozu var diye birakmisti ama adam motoruna asikti.. ordan hergun arayip motoru soruodu e bende olsam bende sorarim :tongue:
    ole birakmisti iste bizim aile efradi komple yoktu 1 ay ayni zamana denk geldi ortalama ciddi ciddi dogru duzgun uyumadan gecmisti o 3 haftam.

    ama ciddi cok cok guzel bir makine yanliz kac ayligimi bayildim benzinciye.... alet 1000 cc oldugundanmidir nedir ki yinede olmamasi lazim 300.000 rahat yiyodu kilometrede. sanirim benim kullanim seklimdendi r1 diye biraz gormemislik yaptim kucuk vites dibine kadar devir felan saar ettim milleti ve kendimi...

    ole iste R1 tam benlik makine ama iste para... oof of..
    rs 125ler gercekten bana kucuk geldi 185 boy 10 kilo vermis halimle 97 kilo felan biraz okuzumsu cinstenimdir bu bacaklarim felan bisiklete binmis gibin oldu.. i:

    jawa hocam ben yazin almayi dusunmuom zati kisin alicam ama daha begenemedim bisi.. bana en iyi uyacak alet sanirim 93 gsxr750 olur.. bunu ne fiyata bulabilirim acaba?
    neyse yawas yawas bulacaz bi alet bana..
    ehliyetim yokta alacam..

  12. #12

    Üyelik
    27 Temmuz 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda X11
    Yarış motorları performanslı dolayısı ile çabuk aşınan makinalardır. Yaşlandıkça diğer sınıftaki motorlardan daha çok problem çıkarırlar. Ve tahmin et: parçaları da pahalıdır.

    İlk motorun olacağı için kıyafetin de yok. Racing i kıyafetsiz kullanamazsın. E alacağın makinede eski lastik olacak, değiştireceksin mecburen. Bunları düşündün mü? Toplamları 1,5 milyarı bulur. Ehliyet minimum 400 milyon (200 kurs+140 trafik+60 çeşitli). Kaç liran kaldı motor için?

    Ucuza getirmek için 10 yaşında bir racing alma bence. Hele ilk motorunsa hiç alma. Önce ehliyet al. Hatta ev alma komşu al :geek:

  13. #13

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    hocam dediklerinin hepsini biliyorum ve dusundum.. kiyafetim var bir dainese ceketim vardi zamaninda cok para vermistim ole gundelik hayatta bile giyiyodum ama buyudum biraz kucuk gelmeye basladi. bende arkadasa verdim cok cok ucuz bi fiyata.. simdi evde eldivenim var markayi hatirlayamicamda 120 milyon saymistim. su bele sarilan acaip bisi var 1-2 kere kullandim ic organlari koruyomus.. o var iste. dizlik ve dirseklikleride arkadasa vermistim.
    simdi almam gereken bi ceket duzgun bisi yine dainese alacam. cizme, shoei kask, bide kaliteli metal dizlik ve dirseklikler...

    simdi ehliyeti hemen almicam. sikisik bir zamanda kendime masraf yapmayi dusunmuom.

    dedigin gibi yaris motorlari acaip asiniyo ama aldigim gibi bayag bi parcayi degistirecem. dedigin gibi parcalarda pahali ama... bakicaz artik

    ben adam ederim artik onu... baktim astari yuzunden pahaliyami geldi 4 milyara aldigim motoru 6 ya bile satarim ben. cevre genis... arkadaslar felan atlar hemen...

    ama tabi simdi bi ocak subata kadar felan iyi para biriktiririm.. bakarsin duses bi 96-97 felan duser direk alrim..

    bi sorum olacak kisin 98gsxr750 yi tertemiz aleti (gidip gormustum) pazarlik yaptirip 6 ya kadar indirmistim. adamin verdigi fiyat zati 6.5 milyardi nekadar yaparsin en son dedim 6 dedi.. ustundede yosh vardi hemde ustunde 1 cizik bile yoktu.. (!) yani su anki fiyata baktikmi 9.5 milyar feln acaip gelio arada 3.5 milyar var..
    acaba bu kista bole bi fiyata bulabilirmiyim.?

  14. #14

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    valla bu yaz motor piyasası acayip hareketli geçti.milette acayip bir racing merakı hasıl oldu.fakat biz maymun iştahlı bir milletiz, hava atmayıda pek severiz.velhasıl kelam, bu heves yaz bittimi biter, kışın racing fiyatları düşecektir.ama geçtiğimiz kış fiyatlarına inmesini beklemeyin!zira kışın 3 milyar olan motor temmuzda 5 milyar oluverdi! i: yinede hesaplı makineler bulunacaktır.

  15. #15
    Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2004
    Şehir
    Mersin-Aydınlıkevler
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    sen kafadan r6 ya yazıl
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

  16. #16

    Üyelik
    27 Temmuz 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda X11
    -=AlfaHeliX=-

    Keşke 6 milyar a alsaymışsın. Bildiğim kadarı ile çok iyi fiyat. Neyse kışın düşer fiyatlar, sen de umarım kafana uygun birşey bulursun.

    Bu arada ehliyetsiz kullanman çok gereksiz risk. Hem senin hem bizim için.

  17. #17
    burakusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2004
    Şehir
    Atlanta,USA
    Guzel kardesim Alfa,
    yazilarinda onayladigim birsey var o da motora kiyafetle binmen. Hicbir zaman motosiklet uzerinde kendini tecrubeli hissetme lutfen(yanlis anlama tecrubesizsin demiyorum) herzaman ustune bindiginde kaza olasiligini aklindan gecir.
    Benimde senin yasindayken o yasin verdigi adrenalin vardi kanimda. O zaman motorum yoktu(allaha cok sukur) arabayla yapmadigim kalmazdi.Devirli kullanmaktan 100.00 km de Honda arabanin motorunu yakmistim(canim babacim). 2 kere cok buyuk kazam oldu,ikisinden de canli ciktim.

    Motoru devirli kullanmayi cok sevdigini hep devirli kullandigini yazmissin. R1 denilen alet 1. viteste 110 km ye ikinci viteste 180 km ye rahatlikla cikabilen bir motosiklet. Onunun bombos oldugu ve trafigin olmadigi bir duzlukte bunu yapiyorsan eywallah ama bu isi herzaman yapmayi sevdigini soyleyince isler degisiyor.
    Tekrar soyluyorum , beni lutfen yanlis anlama, sana gidip de 7500 cc lik bir motor alma da demiycem(cunku 18 yasimdayken benimde kararimi kimsenin degisteremiyecegini hatirliyorum) ama o motorun uzerine oturdugunda lutfen sevildigini ve arkanda ailenin oldugunu hatirla. Motosiklet cok fazla riskli ve bir o kadar da zevkli bir hobby dir.

    senden yas olarak bi hayli buyuk olmama ragmen hissettiklerinin hepsini anliyorum, motosikletle ayaka kalkarak tek tekerde kilometrelerce gitmenin zevkini de biliyorum, 6. viteste motoru red line lamayi da....
    Tek fark bunlarin hicbirini trafike acik alanlarda denememem...Umarim istedigin aleti alirsin ve kazasiz belsiz binmeyi allah nasip eder.

    Umarim yanlis anlasilmam,
    Burak 03 R6
    WERA #996

  18. #18

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    r1 mi?? abi biz 20 yaşındayız titanı daha yeni sattık. naptın olm sen. bu yaşta ne r1 i. walla kullanıyosan helal sana...
    racing racing ve racing.............

  19. #19

    Üyelik
    25 Ağustos 2004
    Light abi param olsa damlicaktim hemen zaten kacmayacak bir aletti.. tertemizdi ya... para para para.....

    burakusa senin nekadar tecrubeli bir pist yariscisi oldugunu biliyorum. ve hepinizin onerilerini - uyarilarini son derece dikkatli bir sekilde inceliyorum. ve hepsini uygulicam. yanliz sole bisi var ben akan trafikte deviri dibine vurmam.. hani zaten tuzlada ole cok trafik olmaz ucucagim zaman saat 3-4-5 arasi (gece) sahil yoluna bakarim kendimi guvende hissettigimde daha dogrusu gozumun gordugu en uzak noktaya kadar bir duzlukse ve yol bossa allah ne verdiyse.. :tongue:
    bide devir koyarken illa 110 basmasi gerekmiyo aletin guzel bi burnoutla 20kmh ile giderkende devir saatini cildirtabilirsin. sen daha iyi bilirsin..
    hani yine ole bossa yol wheelie felan yaparim dedigin gibi metrelerce.. bide endo bigun kafa ustu cakilcam ama
    ama kendimi tehlikeye atacak bir duruma asla girismem..


    RaCe_ walla abi benim titanim bile yok hani kullanma acisindan diosan sagolda benimde durumum senden farksiz.. ole bi tanidigim cok sevdigim bi dostumun motoruydu 3 hafta toplam 5-6 saat uyudugumu bilirim ben...
    vede kac aylik biriktirdigim parayi... (benzin muhabbeti)
    R1 im olsa wincle terasa cekerim motoru walla

    kingston: zaten su an dusundugum aletlerden biri r6 ama 600cc beni tasirmiki? yani istedigim sekilde.. malum 1.85 e 97 10kilo vermis halle.. motoru bozarim walla..

  20. #20

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    banka soydurtacak bu cbr bi gün bana yaa. bu arada kısa boylu adam racinge daha çok yakışıyo..
    racing racing ve racing.............


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler