egsoz sargısı

merhaba arkadaşlar
bazı modifiye chopper ve bobber makinelerde egsozun bir çeşit bez ile sarılmış olduğunu görüyorum; bu bez ne çeşit bir bezdir ve nereden temin edilir, cehaletimi bağışlayıp :) yardımcı olursanız çok sevinirim zira benim makinenin paslanmış olan egsoz borularını bu malzemeyle kaplamayı düşünüyorum;
teşekkürler, iyi sürüşler :rendeer:

Egzoz sargi bezlerinin ana ham malzemesi Cam elyaftir.

Bu urunleri ben sahsen yurt disindan getirip tedarik ettigim icin gayet iyi biliyorum. Ama bizim urunlerimiz Heavy duty oldugundan motorlara uygun degil.

Cem elyaf urunler 800-1000C kadar dayaniklidir.

Siyah renke olanlarinin uzerinde teflon vardir.
Sari olanlar kevlardir ve bayagi maliyetlidir.

Bu tip urunler Turkiyede kullanilmaktadir. Sanayi icin valf izolasyonu yada monifold izolasyonu yapan tum firmalarda bu urunler vardir.

Sinopta oldugundan teknelerin makina dairesine isi izolasyonu yapan firmalarda bu urunu bulabilirsin.

Hic bir yerde bulmaz isen, Istanbul Karakoy persembe pazarinda bu urunler mevcut. Oraya nasil ulasirsin onu bilemem tabiki:)

Metresi hayli ucuzdur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-exhaust-wrap-egzoz-manifold-sargisi/detay

11001%20%20exhaust%20wrapping.jpg

racing motorda nasıl durur acaba..

egzosu karbon kaplatmayı istiyordum fakat çok maaliyetli.

bunu chopperlarda sürekli goruyorum çokta hoşuma gidiyor doğrusu.

Arkadaşlar..
Bunu egzoz'a sardığımızda bize teknik açıdan bir getirisi var mı .?
Yoksa sadece estetik bir mesele mi ?

zeda'nın verdiği linkte şöyle bir açıklama var, ne kadar doğru bilmiyorum. ben görünüşünü beğeniyorum.

Ürün Bilgisi:
Egzoz Yalıtım Sargısı motordan daha fazla beygir gücü elde etmek ve oluşabilecek aşırı sıcaklıkları düşürebilmek için geliştirilmiş dahiyane bir buluştur. Egzoz yalıtım sargısıyla sarılmış headerslar, egzoz gazlarının daha çok ısınarak daha az yoğunlukla hızla sistemi terk etmelerini sağlar. Bu, sistemin daha düşük sıcaklıklarda gaz emilimini ve de daha fazla egzoz gazının dışarı çıkışını sağlamaktadır. Asbest içermeyen egzoz yalıtım sargısı 2000° F (1.093,33°C ) kadar ısıya dayanıklıdır. Doğru yerleştirildiğinde sistemin gereğinden fazla yalıtımına neden olmaz. Bu özel kaplama ısı oluşumunu ve yayılımını kontrol eder.

Motor sıcaklığını 70 % oranda azaltır.
Beygir gücünü ve yakıt verimliliğini arttırır.
2000° F (1.093,33°C ) kadar sürekli ısıya dayanıklıdır.
Motorun ve elektronik parçaların ömrünü uzatır.

sanırım haeder kaplama deniyo buna!
eğer bi tuning firmasına gidersen yardımcı olurlar diye düşünüyorum...

Buna amyant (diğer adıyla asbest)denmiyormu?
Ankarada nerede bulabilirim?
Metre hesabı alamıyormuyuz :)

Bende bunu düşünüyorum motoruma ama nasıl olur emin değilim çünki susturucuları çıkartıp boru takmam gerekiyor bunu sarmak için işte o zaman sesinden durulmaz ama bu seside biraz keserse kabul edilebilir belki..

Hic bir yerde bulmaz isen, Istanbul Karakoy persembe pazarinda bu urunler mevcut.

Tam olarak Hangi dükkandan alabiliriz,kroki yükleyebilirmisiniz nerede arayacağımızı kolaylaştırması açısından:cat:
Sağ bacağımdaki yanık izi artık benimle sonsuza kadar kalacak gibi,yenilerinin oluşmasını engellemem gerekli:mrgreen:

Bu bahsedilen sargılardan Karaköy'de buldum ve silindirlerden çıkan borulara egzoz başlangıcına kadar sardım.Şimdilik deneme aşamasındayım performans olarak ne gibi artı sağlayacak görecez:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ürün bilgisinde biraz abartı var.:p

Bunun amacı sadece görüntü olabilir, motorun çalışma düzenine zararı olur faydası olmaz.

Bu bantı kaplamakla bütün mühendisleri hiçe sayıp manifold ve egsoz sisteminin ayarını komple değiştirmiş olursunuz.

Bunlar o kadar küçük farklar ki anlayamazsınız.
Performans artışı yakıt tasarrufu da satış tekniğinden başka birşey değil.

Bazı özel yapım chopper egzozlarında sürücünün bacağı egzozun yanından veya üzerinden geçer. Bu bacağın yanmasını engeller , ayrıca güzel görüntü sağlar...

chopper2large.gif

bakır jantlara da hastayım ama o pegler olmuş mu şimdi?

Ürün bilgisinde biraz abartı var.:p

Bunun amacı sadece görüntü olabilir, motorun çalışma düzenine zararı olur faydası olmaz.

Bu bantı kaplamakla bütün mühendisleri hiçe sayıp manifold ve egsoz sisteminin ayarını komple değiştirmiş olursunuz.

Yani önermiyosunuz öyle mi?:pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Önermiyorum değil gereksiz buluyorum, faydası olmaz.

Aslında benim bu bandı kullanmamın tek nedeni aşırı ısıyı bir nebze önleyerek ayağımı bacağımı yanıklardan biraz daha korumak.Performanstı, egzost gazının daha sıcak dışarı atılmasıydı,işin bonusu tabi eğer bunları sağlıyorsa.
Motora ve egzosa zarar vermiyosa,sırf yanıklardan korunmak için bile faydalı sayılabilir.Tabiki kişiden kişiye ,ihtiyaçtan ihtiyaca göre değişir.Bana gerekli olduğunu düşünüyorum,umarım uzun vadede bir arıza yada sıkıntı yaşatmaz.

Aslında benim bu bandı kullanmamın tek nedeni aşırı ısıyı bir nebze önleyerek ayağımı bacağımı yanıklardan biraz daha korumak.Performanstı, egzost gazının daha sıcak dışarı atılmasıydı,işin bonusu tabi eğer bunları sağlıyorsa.
Motora ve egzosa zarar vermiyosa,sırf yanıklardan korunmak için bile faydalı sayılabilir.Tabiki kişiden kişiye ,ihtiyaçtan ihtiyaca göre değişir.Bana gerekli olduğunu düşünüyorum,umarım uzun vadede bir arıza yada sıkıntı yaşatmaz.

nascar ve drag yarıslarında kullanılan araclarda terch ediliyor. yanlız senın takacagın sargı soylenen gıbı hıssedılebılır bır etkısı olmayabilir (bacagının yanmasını onlemesı dısında).cunku bahsettıgım yarıslarda kullanılan malzemede tıtanyum karısım var daha yuksek sıcaklıklara mukavemetli ve sogumayı hızlandırıyor. fıyatı bıraz yuksek tercıhını bu bahsettıgımden yana kullanabılırsın

Aldıgın malzemenın resmini koyar isen goruntusunden icerigini ve performansini soylerim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar