kontak çevirince motor çalışmıyor sadece zayıf bir ses çıkıyor lütfen yardım

arkadaşlar selam,
2005 honda cbr 125 sahibiyim. son 1 aydır ortalama her gün 1-1.5 saat kullandığım motorun kontak anahtarını çevirdiğimde bugün bir anormallik yaşadım.
farlar, hız/km aydınlatmaları ve N vites boşta lambası çalışmadı. şarj düğmesi de işe yaramıyor.
kontağı kapatıp 30 sn bekledim tekrar denedim, dikkatimi çeken şey akünün yakınından gelen, hafifçe duyulan ve 1 sn kadar süren sonra kesilen bir ses.
beklemeden kontağı tekrar çevirince ses duyulmuyor.
mugladayım, en yakın servis marmaris'te ve bana oldukça uzak. benzer bir sorunla karşılaşan var mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Akü ne kadar boş olsa da kadran aydınlatmalarının yanması gerekir. Sonuçta max. 3W'lık bir ampul. Elektrik tesisatındaki bir sorun sigortayı patlatmış olabilir.

doom46 : hocam uladayım, burada da bir usta var cebini açmadı, yarın sabah yine ulaşamazsam seninle irtibata geçerim çok teşekkürler.

slayerr : haklısın belki son 2 haftadır 1000 km yol yaptım aküde bir sorun yoktu

dün balkonu yıkamıştım, oradan boruyla akan su zemin katta yere motora yakın bir yere sıçrıyor. motora su mu kaçtı acaba dicem de kaçsa ne olacak yağmurda motora biniyoruz sonuçta :)

Emin olmak için ucuz bir multimetre alıp akünün voltajını ölçebilirsin.

sku_24275_1_small.jpg

arkadaşlar teşekkürler, ustayla birlikte baktık problem halloldu. akü bitmiş yenisini taktık çalıştı :)

tecrübe hayatta yenilen kazıkların bilancosudur derler ben demiştim ve halen garatiden akü bekliyorum sorun çözüldüyse mesele hal oldu demektir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar