wd 40 kullanim satihlari

arkadaslar hemen cogumuzun bildigi mucizevi sprey wd 40 bir cok alanda kullaniliyor. ancak motosiklette en fazla hangi alanda gercek fayda saglamaktadir. mesela paslanmis ve sökülemeyenbir civatayi gevsetebiliyor mu? ya da kontak ici oksitlenmelerinde ne kadar etkili?

Balatalar hariç istediğin yere sıkabilirsin,yanlız dikkat etmen gereken önemli husus...

Arap yağı fazla bulunca olayına girmemek:cherry:

Valla ben bu ürünü daha dün sipariş verdim netten. Nikelajlardaki hafif paslanmalarda deneyceğim. Bakalım nasıl sonuç verecek. Ha bu arada ürün hakkında ilginç ve bir o kadar da komik yorumlar okudum alıncaya kadar; mesela biri ayaklarına sürüyormuş çok iyi geliyormuş:mrgreen:, biri ön fren diske sıkmış ne yaparsa yapsın daha fren tutmuyormuş:cherry: v.s.v.s..

m.şanveren'in dediği "Arap yağı fazla bulunca olayına girmiş millet"...:)))

Son düzenleme:
ben yenı aldıgım debrıyaj ve gaz tellerıne dahı sıkıyorum,
yanı motorda her tarafta işe yarıyor,
en azından denemiş oluyorsunuz :)

Vida gevşetmeye yarar, pastan korumaya yarar, daha bir sürü işe yarar ama yağlayıcılığı düşük galiba. İçindeki yağın çözücüye oranının düşük olduğunu söylüyorlar. Hakikaten de sıkıldığı yerde pek uzun süre kalmıyor sanki. İçindeki çözücü uçup gidiyor, yağ ise tortuya dönüşüyor.

Ben egsozdaki "yanmış ayakkabı lekesini" söker diye almıştım ama işe yaramadı. Daha Dün denedim. Pazlanmış yerlerde ise işe yarıyor ama mükemmel değil. Aynalardaki pazlanmaya denedim. Epey temizledi ama pası tamamen sökmedi.

WD40 yüzeysel pası götürür ama işlemiş pası çıkaramaz, Krom olmayan yüzeylerdeki pasları ve lekeleri çıkarmak için AMWAY metal cleanerını kullanın, biraz ovunca mükemmel temizler. Birde WD40 ı debriyaj fren tellerine sürmeyin, içindeki yağı çözdüğü gibi zamanından önce kılcal kopmalara neden olabilir...

Ben egsozdaki "yanmış ayakkabı lekesini" söker diye almıştım ama işe yaramadı. Daha Dün denedim. Pazlanmış yerlerde ise işe yarıyor ama mükemmel değil. Aynalardaki pazlanmaya denedim. Epey temizledi ama pası tamamen sökmedi.

Egsoz kromsa yanmış ayakkabı lekesini, krom yüzeye zarar vermeden çıkarmak çok zor, en yumuşak metal temizleyici ile yavaş yavaş deneyiniz, yoksa mat bir görünümle karşılaşırsınız, benim başıma geldi...

Benim yaptığım araştırmalara göre size bilgi vereyim aslında wd 40 pas söküçü değil gerçek anlamda pas sökücüler var onların içinde yağ olmuyuor wd 40da pas sökebilir fakat paslı vidayı sökmek için her iki üründede hava tabancası gerek ikincisi wd 40 ın içine yağ olduğu için sökeceğiniz vidanın anahtarla tutarak acacagınız kısmı silmelisiniz yoksa vidayı sıyırabilirsiniz gres yağı gerektiren alanlarda kullanılmaz tekerlek bilyaları kablolar gibi... içeriğinde asit olmadığı için yüzeydeki pasları korozyonları almaz . Kol saatlarini yağlamada kullanılmaz elektirik devrelerinde sorun çıkarabilir yağ olduğu için iletkenliği keser aklıma gelenler bunlar :)

bu ürünü oksitlenen elektrik anahtarlarında kullanabilirmiyiz elektriği kesmemiz gerekirmi direk olarka uygulanırmı

Bu ürün çogumuz tarafından bilinmezken,elektronikçiler tarafından pasta artıgı,oksit vs gibi şeyleri temizlemek için kullanılırdı.Ben ögrenciyken elektronik malzemesi satan yerlerde bulunurdu.

WD40 bildiğimiz pas sökücüdür ,
MUCİZEVİ bir yanı yoktur ,

ama bizim tuhaf insanlarımız sanki bu ürünü uzaydan gelmiş gibi başına kıçına falan sıkmaya başlamıştır . :pr:

normal kullanım alanı pas sökücüdür dedik,
paslanmış civatayı sökmek için falan kullanılır BİTTİ... bu kadar .
daha fazla hayal kurmayınız !

içerisindeki kimsayalların yapısı nedeni ile oradaki aksamı yağlayabilir, buradaki lekeyi çıkarabilir, ama başka şeylere zarar verir !!!!!!!!

mesela amaortisörlerin eklem yerlerindeki keçelerin bozulmasına neden olabilir ,
veya deri bir nesneye sürülürse zamanla deri matlaşır bilmem ne olur .

üstelik piyasada 100 çeşit pas sökücü var.
sanki wd40 ilaçmış gibi davranmayın.

tekrar söylüyorum,
eğer metal - krom aksamları parlatacaksanız gidin onun için ona uygun ürün alın, eğer bir yer, yağlamayı düşünüyorsanız ona uygun ürün alın, basurunuz azdıysa gibin ona uygun çözüm arayın, her yerinize wd40 sıkmayın !

Kontak temizliğinde :) kullanıyorum başkada bir yere kullanmadım daha :mrgreen:

BuWd 40 i benzinle karistirinca sonuc ne olur? Enjeksiyon sistemine zarari varmidir?

Ben ayakkabı silmekte - motorun plastik aksamını temizlemekte bile kullanıyorum.

ots

Fi tarihinde amerikada kasırga çıkıyor devlet daireleri bilgisayar vs bilimum alet edavat su içinde kalıyor hükümetde mühendislere bi sprey yapında sıkalım suyu çamuru uzaklaştırsın diye talimat veriyor mühendisler 40 ıncı denemede bunu buluyorlar ve adını water displacement, 40th attempt kısaltması olan wd-40 koyyuyorlar asıl kullanım amacı suyu uzaklaştırmak suyun çamurun verdiği zararı temizlemek

Konuyu hortlatiyorum ama bunu anlatmasam olmaz,
iphone 5 telefonum var, dun cimenlik alanda otururken montun cebinde kalmis gunes altinda orda iyicene pismis telefon emin olmamakla beraber ekran kartinin yandigini dusunuyorum. Telefonun birden ekrani karincalanip kapaniyodu, ekrani kararttigimda bidaha acilamiyodu, kendi kendini yeniden baslatiyodu. Bugun tamirciye goturmeden once bi wd40 sikiyim dedim, kenari kirilmisti ordan iceriye, on hoparlor ve sarj girisinden iceriye siktim biraz bekledim (20 sn falan) ve telefonu kullanirken masallah diyim gosterdigi sorunlarin hepsi gitti. Normalde ekrana fazla basinc uygulayinca gidiyodu telefon su anda hicbir seyi yok. Sonuc olarak evet wd40 mucizevi bir sey. Sebebi telefonu calistirmasi degil bana giricek 200tlden kurtarmasi. Sadece pasli yerler icin degil itinayla her yere sikin abi cekinmeden elektroniklerin bile calismasi guzellesiyo.

Vayyy beee ne ürünmüş okurken çok tebessüm ettim :)Yalnız merak ettiğim bir şey var oda adamlar 40 denemede bunu bulmuş ya 100 defa denerlerse sonuç ne olur çok merak ediyorum sanırım vücuda sıkarsın direk gençleşir :))

Balatalar hariç istediğin yere sıkabilirsin,yanlız dikkat etmen gereken önemli husus...

Arap yağı fazla bulunca olayına girmemek:cherry:

Özellikle balataya sıkmamıştım ama jantları temizlerken diske balataya falan da gitmiş bir seferinde bu wd40 :)
Tabi bunu yolda frene basınca farketmek çok kötü bir duyguymuş. Neyse ki arka frenim kampana da arka lastiğin jantını temizlerken ona bir şey olmamış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar