Motosiklet genel bakım malzemeleri

Merhaba arkadaşlar,
Motosikletimizin periyodik bakımlarında kullanmak üzere ihtiyaç duyduğumuz temizleyici, yağlayıcı, pas koruyucu malzemeleri listeleyelim diyorum...

Kullandığınız markayı ve performans görüşlerinizi yazarsanız çok iyi olur...

1- WD-40 Pas Önleyici

listenin başına yazıyorum. Güncel 400ML 8.48TL'lik satış fiyatıyla internette bulduğum en ucuz linki de ekliyorum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=455797&Productid=hrwd40

Sizlerde kullanmamız gereken diğer malzemeleri kullandığınız marka ile yazarsanız iyi olur...

Cila, zincir yağlayıcı, temizleme, lastik malzemeleri, disk temizleme ürünleri, aklınıza gelen bütün alternatifler...

İyi bir rehber olması dileğiyle....

Bu WD-40'ı çok duydum bende en yakın zamanda alıp deneyeceğim
Ayrıca güzel bi konu olmuş dostum...

ihtiyaç kadar mazot yağ ve asfalt kirlerini çok güzel söküyor:)

ee başka ekleme yapmamış ama kimse...

Sizce en güzel zincir yağı?

Pasta polish malzemeleri?

Ekleyin haydi arkadaşlar...

Bu bakımlar ne kadar süre ile yapılır motorun hangi parçalarına yapılır ? Motorda daha yeniyim yeni alıcam ama önce yeterince bilgiye sahip olmak istiyorumda.

motorla fazla oynarsan zarar verirsin.mesela zinciri gözle kontoröl ederim kuruysa yağlarım kirliyse mazotla temizlerim.frenler iyi tutmuyorsa veya ses yapıyorsa balata temizleyciyl
e veya söküp zımparayla temizlerim.km teli ve debriyaj teline kopmaması uzun ömürlü olması için şırınga yardımıyla motor yağı sıkarım.gene pas kurum yapan yerlere wd-40 la mudahale ederim.gerikalan kısımları ne gerekiyorsa yaparım yani elinden geldiği kadar ne yapa biliyorsan.makina kullanımdan dolayı yaşlanır önüne geçemessin

Metylan boya sökücü bazı çıkmayan lekeleri çok iyi çıkartıyor.egzozda yanma dahil. Ama dikkatli kullanılmazsa motorun boyasına büyük zarar verebilir ben yinede söylemiş oluyum =)

4980.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar