Çözemedim ?

Yamaha Ybr 250 motosikletim şehir içi kullanımda vites küçültürken (özellikle 3 ten 2 ye , yada 2 den 1 e düşürdüğümde tam düşürme aralığında çok nadir de olsa stop etmeye başladı.Rölanti normal ,kullanım hatası yok,benzin 30 yıldır benzin aldığım ve hiç sorun yaşamadığım yer,enjektörlerde sorun olduğunu sanmıyorum,elektrik tesisatıyla da ilgili bir durum değil.Olayı çözemedim. Özellikle bu tür motosıkletlerde aynı sorunu yaşayan ,bilen -duyan varmı?Yada aklına başka bir şey gelen ,yaşayan varmı. Servise şöyle bir ayaküstü sordum zira işim çok yoğundu bekleyemezdim,mantıklı bir cevap veremedi.Önerisi yada bir fikri olan varmı?

Yamaha Ybr 250 motosikletim şehir içi kullanımda vites küçültürken (özellikle 3 ten 2 ye , yada 2 den 1 e düşürdüğümde tam düşürme aralığında çok nadir de olsa stop etmeye başladı.Rölanti normal ,kullanım hatası yok,benzin 30 yıldır benzin aldığım ve hiç sorun yaşamadığım yer,enjektörlerde sorun olduğunu sanmıyorum,elektrik tesisatıyla da ilgili bir durum değil.Olayı çözemedim. Özellikle bu tür motosıkletlerde aynı sorunu yaşayan ,bilen -duyan varmı?Yada aklına başka bir şey gelen ,yaşayan varmı. Servise şöyle bir ayaküstü sordum zira işim çok yoğundu bekleyemezdim,mantıklı bir cevap veremedi.Önerisi yada bir fikri olan varmı?

???... yok mu yahu ustalardan, servislerden bir bilen?:silent::silent::silent:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Vites düşürürken olduğuna göre debriyajı sıktığınız anda stop ediyor galiba.

rölantisi normal demişsiniz ama sorun büyük ihtimal ile rölantiden.

Neye göre normal dediniz mesela, motor soğukken farklı sıcakken farklı çalışır. Heleki otomatik jikle varsa çok yanıltır sizi.

Motor tam sıcakken, yani bu hatayı yaptığı anlarda rölanti ayarını bi ellemek lazım.

Malum havalar çok ısındı ve nem oranları yüksek :wiinkk:

aynen katılıyorum.motor tamamen ısınıp varsa otomatik jikle devreden çıktıktan sonra rolenti ayarı yapılırsa değerini bilemem ama bana kalırsa sıcakken 1000+ (100-200 devir fazlası olabilir) yinede stop ediyorsa başka yerlere bakmak gerekir.

Böyle bir varsayım oldukça mantıklı geliyor bu olasılığı düşünmedim değil ama aynı durum vites yükseltirken de olmalı yükseltirken herhangi bir stop etme durumuyla karşılaşmadım.Yine de rölantiyi biraz yükseltip bir süre öyle kullanayım.İlginiz için teşekkürler.:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar