aşırı yakıyor

kanini popcorn motorumun karbüratörü aşırı yakıt yaktığı (5 lt. 78 km) tespit ettim.bir tamirciye götürsem en azından 5 lt. 130 km) götürecek şekilde tamir edebilirlermi ayar falan veya ne yapmalıyım.bilgisi olan varsa ACİLL yardım:pale:

Son düzenleme:
servis yüzümüze bekmıyor kardeş.ayar yapıp gönderiyor ama hep aynı değişen bişe yok

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
eski bir popcorn kullanıcısı olarak korkunç bir değer bu:cyclopsan

5lt ile 78km :silent:

gitmesi gereken değer sakin kullanımda 135km

bence motorun kalbülatör haricinde ciddi bir bakıma girmesi gerekli gibi

yüzüne bakmayan servisi bir daha gitme

kardeşim yapacakların öncelikle şunlar..
1. karbüratörü temizle yada temizlettir
2. karbüratörün nasıl bir sistem bilmiyom ama meme numarasını kontrol et diğer popcornlarla aynımı bak ( benim motorda diger etz 251 den büyük meme var mesela çok aşırı çekiyor benzini)..
3. hava filtresini kontrol et
4. karbüratörün hava ve rolanti ayarlarının doğru olduğundan emin ol

sorun mutlaka bunlardan kaynaklıdır.. eğer düzelmezse en son çare yeni karbüratör al bunlarında bir ömrü var....

kolay gelsin sorunun umarım çözülür

Teşekkürler arkadaşlar ama motorum yeni zaten genede karbiratörü temizletecem.veya satarım artık

sanırım benzer motorlara sahibiz bendede kanuni hussar var tam bir ölçüm yapamadım ama 10 liralık almıştım içindede 2 liralık benzin olsa 12 liralık benzin 105 km de bitti sakin kullanımda ama bunu kesin denemenin en kolay yolu bagaja pet şişeye benzin koy motor duruncaya kadar benzini bitir. km ye bak :) ben bi ara yapacağım ama kim uğraşacak deyip bırakıyorum. ayrıca karbüratör hortumlarını kontrol et ben bir süre hortumlar çıkmış şekilde dolaştım. buji filtre yağ bunlarında zamanında değiştirdiğine emin ol. birde iyi bir usta bul burdaki motorsuya ben demesem adam kontol etmiyor hiç birseyi adam gibi chek up yapacak biryer bulmak lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar