Gidon Yükseltme

Merhabalar arkadaşlar,

motorun gidonunu yükseltmek istiyorum.Bugün sanayiide bir tornacıya olayı izah

ettim 30-40 TL ye istediğim uzunlukta halledebileceğini söyledi.Fakat sanırım

böyle bir durumda kablolarında değişmesi gerekiyor.Standart uzunlukların

üstündeki kabloları nereden bulabilirim veya başka tavsiyeleriniz var mı?

yapacağın şey kabloları işaretleyip ya da renkleri kğaıda yazıp sinyal kotak müşir vs.vs. şeklinde kesip lehim yapmak başka yada daha temiz iş izin komple bütün kabloları uzunlarıyla değiştirmek fren hortumları da basit herhangi bir rekorcuya yada fren borusu satan yerden temin edebilirsiniz

yapacağın şey kabloları işaretleyip ya da renkleri kğaıda yazıp sinyal kotak müşir vs.vs. şeklinde kesip lehim yapmak başka yada daha temiz iş izin komple bütün kabloları uzunlarıyla değiştirmek fren hortumları da basit herhangi bir rekorcuya yada fren borusu satan yerden temin edebilirsiniz

Teşekkürler

Lehim derken sanırım ek yapmaktan bahsediyorsunuz.Eğer öyleyse komple uzunlarıyla değiştirmeyi tercih ederim.Daha sağlıklı geliyor kulağa.Peki takacağım yeni kablolar herhangi kablo olduğu için orjinaline göre herhangi kalite farkı cart curt oluşur mu?

projeyi tamamladıktan sonra buraya bir de maliyet dökümü ve fotoğraf koyarsanız sevinirim.

elinize bir tane numune alın aynı kalınlıkta kullandığınız taktirde sorun olmaz ayrıca soket olayları falan da olacak ben basit ve amatörce olanı ilk olarak yazdım ama soketlere de lehim yapmak zor değil tesisatı da sökeceksin bunun için depoyu falan da sökmen lazım benzin tahliye borularına dikkat ederek çıkaracaksın yamaha da olay nasıl bilmediğimden detaya giremem umarım elektirk tesisatı şasinin içinden geçmiyodur :) ek yapmak zor değil makaron denen bi plastik var ek yapmadan önce onları geçir ve kabloları lehimledikten sonra makaronu ek yerlerine getir ve çakmakla ısıt ısındıkça makaran küçükülüp kablolara yapışıyor elektrik bandından daha kaliteli iş çıkarırsın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:07 ----------

unutmadan lehimleri güzel yaparsanız hiç sorun çıkarmaz

elinize bir tane numune alın aynı kalınlıkta kullandığınız taktirde sorun olmaz ayrıca soket olayları falan da olacak ben basit ve amatörce olanı ilk olarak yazdım ama soketlere de lehim yapmak zor değil tesisatı da sökeceksin bunun için depoyu falan da sökmen lazım benzin tahliye borularına dikkat ederek çıkaracaksın yamaha da olay nasıl bilmediğimden detaya giremem umarım elektirk tesisatı şasinin içinden geçmiyodur :) ek yapmak zor değil makaron denen bi plastik var ek yapmadan önce onları geçir ve kabloları lehimledikten sonra makaronu ek yerlerine getir ve çakmakla ısıt ısındıkça makaran küçükülüp kablolara yapışıyor elektrik bandından daha kaliteli iş çıkarırsın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:07 ----------

unutmadan lehimleri güzel yaparsanız hiç sorun çıkarmaz

Cevap için çok teşekkür ederim....Sanırım bu işi oto elektrikçi çözer...Yapım aşamasını fotolu olarak anlatırım olduğunda...

Ben gidonu yükselteceğim, sen herhalde komple gidonu değiştireceksin sanırım, çaylak gidon için kitler var ama fiyatları biraz tuzlu eğer böyle bir şey istiyorsan tüm kit 270 $

images%5Cinventory%5Cparts%5Cpart_213251.jpg

Valla ben bunları aldım ama daha monte etmedim, bayağıda ağırlar 2,5 kilo geliyor çifti, 12 cm boyu olacak 8 cm ek yükseklik için herhalde kabloların boyu farketmez değilmi :silent:

%21BuYdi1gBmk%7E$%28KGrHqMOKjEEvU%28Bh,n%28BM%21EKWso2w%7E%7E_12.JPG

%21BuY,89%21%212k%7E$%28KGrHqIOKnMEvyFr%29iSVBM%21D9+P%210w%7E%7E_12.JPG

Yok bende komple gidonu değil aynen senin gibi yapacağım...Sanayide 40 TL ye mal olacak ben de bi 8-10 cm düşünüyorum...Bu arada senin gönderdiklerinde çok şıkmış...Maliyeti nedir acep?

40 $ a geldi bana çok hafif çizikleri var ama çok dikkatli incelersen görebiliyorsun , bu yüzden 10 dolara aldım 30 dolarda nakliyeye verdim :) Ama asıl sorun, hala nasıl takacağım bilmiyorum, kapalı bir garaj gibi yerimin olmaması çok büyük bir sorun :) Birde çok ağırlar, acaba bilerek mi ağırlar yoksa komple krom olduğu için mi ?

Benim araştırdığım kadarıyla içleri dolu olduğu için ağırlar..Sanırım genelde alüminyum çelik alaşımı...Takmak için önfarı söküyosun alttan vidaları var...Ordan çıkartıp yuvasına oturtuyosun...Cruisercustomizing de bir videosu olmalıydı...
http://www.cruisercustomizing.com/videoplayer.cfm?product_ID=11431&manufacturer_ID=66&category_ID=62

Ayrıca bir de şölye bir şey buldum çocuk ingiltere dışına göndermiyor ama arkadaş vasıtasıyla olabilir...Ama birden fazla radikal bir karar olur sanki...
http://cgi.ebay.co.uk/1-inch-custom-chop-bopper-T-bar-handle-bars-risers-/140427303924?cmd=ViewItem&pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item20b21e9bf4

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 ----------

Dremelle o çiziklerden eser kalmaz hocam:)

Bu arada gönderdiğim linkteki worldwide gönderiyormuş...Başka bi tane vardı 10 poundluk o ingiltere içi gönderiyormuş...Ama dediğim gibi birden o kadar değiştirmeye hazır değilim...Zamana yaymalı:)

gidonun civatalrını söküp o krom parçayı gidonun yerine takacaksın gidonu da o parçacanın üzerine takacaksın o kadar krom parçasnın üzerinde çok derin çizik yoksa pasta ile de çıkarabilirsiniz.

gidonun civatalrını söküp o krom parçayı gidonun yerine takacaksın gidonu da o parçacanın üzerine takacaksın o kadar krom parçasnın üzerinde çok derin çizik yoksa pasta ile de çıkarabilirsiniz.

Nasıl takacağımı biliyorumda, yanlış anlattım galiba, şimdi okuyunca bende farkettim kusura bakmayın :) yerim olmadığı için nasıl takacağımı kara kara düşünüyorum anlamında, daha bir sürü aksesuar var takılacak komple motoru takozlara almam gerekiyor, ah bi kapalı garajım olsa idi :) Muhterem aldığı Dragstarını süper yapmış telefonda görüştük, gerçi eski gv sinide süper yapmıştı, olmadı toplayacağım ıvır zıvır tüm aksesuarları ve değişecek parçaları onun yanına taşınacağım :mrgreen:

Yahu Draggy helvan var unun var ne duruyorsun adlı türküyü sana gönderiyorum:mrgreen:

Ben yarın yine sanayiye bi uğrıyacağım bak...

Hatta şu formu verebilirler mi acaba?Olursa leziz olur sanki...
riserh.jpg
[/URL][/IMG]

resim ekleme siteleri engelli, göremiyorum evden bakarım :) Yav sorma, sokakta yapmak istemiyorum, çünkü bir sürü şey yapacağım en önemlisi karbüratör manifoltlarını değiştireceğim, artık Edirne ye gidiyorum pazar günü, orada ufak tefek işleri hallederim :)

Bakalım buna benzer bir form verebileceklerse,parlatmak hiç dert değil...O kadar dremel geyiği yaptık...Bu işi o halleder:)

hehehhe sözler sussun, dremel konuşsun :) şaka bir yana ben dremelle komple şaftı parlatmayı düşünüyorum, 650 fan clubte gördüm, bittim :) Ha adamlar forklarıda parlatmışlar ama fazla ilgimi çekmedi, şaft dehşet durmuş sonunda :) Adam dremelle yapmış, örnek olur sanırsam, adamlar beni fena gaza getirdi :)

http://www.650ccnd.com/mods/Polishing_the_Final_Drive.pdf

Oy oy!

Yahu zaten ben korkuyorum kaptırıp komple polisaj yapacağım diye de...Neyse daha almadım bu mereti...Karaköye geçiyim hmn alacağım çok işime yarayacak gibi duruyor...

çözebildiğim kadarı ile 1 gün sürmüş yapması ama değer gibi :) birde bu polisaj makinaları var kocaman şeytan diyo bazen bir dükkan kirala ucuzundan aletleri koy, kendi garaj atölyen olsun :) Bir daha taşınırsam mutlaka şahsi garajlı bir ev tutacağım, işyerine parketmekten motoru bile süremiyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar