Bujide Yağ Var

Yeni bir soru ile karşınızdayım:)
Geçen gün otoyolda sol şeritte hızlanır iken (80-90km/s civarı) motor tık diye gitti, 1 saniye sonra geri çalışmaya başladı. Bu yüzden bujiyi bi sökiyim dedim, söktüğümde dişlerin en dibinde biraz yağlanma farkettim. Normalmidir bu?

(Motorum yağ eksiltiyor ama çok belirgin değil, en son 400km önce kontrol etmiştim yağ durumunu ve şu an gözle görülür bi eksilme yok)

Tırnak kısmı yağlansa bir ihtimal segmanların aşınmasından falan olabilir diyeceğim ama, dişlilerin dibi dediğine göre daha uzman kişilerin cevaplaması lazım :)

::sapka:: Bildiğin üzere;
Buji ateşleme sistemi elemanıdır ve yağla uzak yakın ilintisi yoktur.

Bujinin; kararması, yağlanması, korozyona uğraması halinde sağlıklı

ateşleme yapamaz. Beliritisi de; eksozda '' paatt paattt ''diye seslerin

çıkmasıdır..::sapka::

Bildiğiniz gibi bujinin görevi hava-yakıt karışımını bir kıvılcım yaratarak ateşlemesidir.
Bu yüzden bujinin ateşlemeyi yapacak memesi silindir üst girişindedir,bujinin yağlanması
piston yuvasından ateşleme bölgesine doğru olan bir yağ kaçağı sonucu olabilir.
Bu da bu kaçağı önlemekle görevli olan segmanların yetersizliğinden kaynaklanır.
Yani sizin aracınızdaki sorun ilgili silindirdeki(bujinin bağlı olduğu silindir) bir segman arızası.
Bu durum tek silindirde olduğundan onarım maaliyeti nispeten düşük olacaktır.Segman değişimi ile sorun ortadan kalkacaktır.

motor zayıf ise sıkıştırmada bujiyi yağlar,tekrarlarsa sekman atarak şansını denemelısın

bujimde kararma var ama şimdiye kadarki bütün bujilerim kararıyordu, hatta sıfır buji takıp motoru çalıştırıp 1dk sonra çıkarsam bile simsiyah oluyodu.
motorun performansında ise hiçbir düşüklük yok, egzozdanda herhangi bir ses gelmiyor. motorda anormal hiçbirşey yok yani.
dediğim gibi yağda eksiltmiyor, yani eksiltiyor ama gözle görülür hızda değil, 400kmdir bi değişim yok.
ayrıca bu bahsettiğim yağ biraz mumlaşmıştı, yani sıvı gibi değildi.

4 zamanlı motorlarda bujinin yağ ile bir bağlantısı yoktur piston sekmanlarını kontrol et derim... ayrıca bujinin siyah kadifemsi kurum kaplaması ateşlemenin doğru olmadığını gösterir, sorun, karbüratörden tut da elektirik aksanına kadar herhangi bir yerde olabilir... ama tahminim; gidişindede bir sorun yok diyorsun, zengin karışımdan dolayı olabilir, karbüratörün hava vidasını biraz aç ve hava filtresini kontrol et...

4 zamanlı motorlarda bujinin yağ ile bir bağlantısı yoktur piston sekmanlarını kontrol et derim... ayrıca bujinin siyah kadifemsi kurum kaplaması ateşlemenin doğru olmadığını gösterir, sorun, karbüratörden tut da elektirik aksanına kadar herhangi bir yerde olabilir... ama tahminim; gidişindede bir sorun yok diyorsun, zengin karışımdan dolayı olabilir, karbüratörün hava vidasını biraz aç ve hava filtresini kontrol et...

kadifemsi değilde tabaka şeklinde siyahlık var, zımparalıyarak anca çıkardım hatta
zengin karışım olsa fazla benzin yakması gerekir ama benim zattan daha az yakan varmı bu piyasada merak ediyorum:)
hava filtresinide bayadır değiştirmemiştim, bugün değiştirdim ilk ama ondan değildir. yeni bujiyle 1 dakika çalıştırsam bile kararıyor.

kadifemsi değilde tabaka şeklinde siyahlık var, zımparalıyarak anca çıkardım hatta
zengin karışım olsa fazla benzin yakması gerekir ama benim zattan daha az yakan varmı bu piyasada merak ediyorum:)
hava filtresinide bayadır değiştirmemiştim, bugün değiştirdim ilk ama ondan değildir. yeni bujiyle 1 dakika çalıştırsam bile kararıyor.

bujiyide görmemiz lazım aslında biraz kararması normaldır... şimdi yağdan dolayı kararıyor dicem öyle silindir bloğuna çok fazla yağ da gitmez zaten yağ eksiltmiyor diyorsun... ama yinede karbüratörünü kontrol et derim 150 lik motor zengin karışımda bile olsa fazla yakmaz yinede :) aslında performansında bir gerileme yoksa etki etmiyorsa fazla kurcalamayada gerek yok :)

hiçbi sorun yok motorda, o yüzden elleşmek istemiyorum ama merak ettim:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar