Alıntı Emrah.ark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Yakın zamanda Sağlam bi korna taktırcam
Hele şu istediğim olursa of diyorum


http://www.hepsiburada.com/modacar-5...tegoryId=26030

Benim bahsettiğim şekildemi çalıyo bu acaba?

http://www.hepsiburada.com/ProductDe...ctid=otm370009

Buda senin istediğin led

http://www.hepsiburada.com/far-ici-p...ctId=otm371202

Buda eski motorumda olan hani az önce bahsettim
Yalnız ben 25 tl ye almıştım baya uygun çıktı fiyatlar.

Evet emrah benim istedigim o linkteki gibi bisey. Yahu yalanda olsa yanlista olsa biri cikip deseki ''kanunen sakincasi yok'' vallahi yaptiricam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------

Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
genel bir bilgi vereyim :

bu ekstra ışıklarla ilgili çok da öyle net tanımlanmış bir yasal durum yok. yani örneğin, polis ya da birtakım eskort araçlarının kullandığı kırmızı-mavi çakar lambalar için yasal bir çerçeve çizilmişliği yok. bunları sadece şu araçlar kullanabilir, şunlar kullanamaz şeklinde bir tanım yok yasalarımızda. dolayısıyla bunları özel izne tabi ışıklar gibi görmeyin.

bu çakarlardan arabanıza ya da motorunuza takarsanız size en fazla, "çevreyi rahatsız edecek ses ve ışık donanımını araca eklemekten" işlem yapabilirler. bunun da cezası para cezasıdır. "polis ışığı kullanadınız" diye aracınızı bağlayamaz, size cezai işlem yapamazlar. çünkü dediğim üzere, bu ışıkların dahi bir yasal tanımı yok yasalarımızda. yani aslında bizim bu kırmızı-mavi çakarları sivil araçlarımızda kullanmamız ne kadar suçsa, polislerin de aynı oranda suç. onlar için bu ışıklar ne kadar yasalsa, bizim için de o kadar yasal.

en azından çok yakın bir tarihe kadar düzenleme bu şekildeydi. bu düzenlemenin değiştirildiğine dair hiç bir duyum almadım. sanırım halen aynı yasal boşluk mevcut...
Aslinda bende öyle bi duyum almamistim, fakat bu isi kafama koyduktan sonra bi takim arastirmalarim oldu, hatta az once yine bi arastirma yaptim,

http://www.amirler.net/haber/1153/CA...A_UYARISI.html

Buyrun link. Eger bu yasa tasarisi onaylanirsa sanirim bu yasak durumu resmilesmis olacak.