Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tekliyor,Gaz yemiyor, Stop ediyor !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    İSTANBUL
    Arkadaşlar selam motorumun kısa süre önce ateşlemesi yandı(AS150T1) ve deiğşti bugün servisten aldım motor soğukken hiçbir problemi yoktu,biraz ısındığında sanki bişey tıkanmış gibi tekliyor ve gaz yemiyor gazı kesip yeniden verdiğimde, tabi bu arada stop etmezse gaz yemeye başlıyor ben önce benzinden sandım çok önemsemedim servis bana çok uzak acaba bi ayar maselesi falanmı yani servise götürmek yerine kendim halledemezmiyim.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    Sanki karbüratör kapış pompası veya beslemesi sorunu gibi duruyor. Yada karbüratör jikle kelebek sorunu gibi. Ayrıca karbüratör memesini de kontrol ettir. Ateşlemede sorun var desek gaz yememe gibi bir hata yapmaz. Tekler söner. Bence sorun direkt karbüratör gibi.

    Bence deneyimin yoksa elleme. Karbüratör biraz komplike ve hassas bir yapıdır. Yok ben sökerim diyorsan al eline birkaç kab sökme şekline göre içlerine sırayla diz. Sonra tekrar toplarsın. Temizleme yaparken benzin veya mazot kullan durularkende benzinle durula ve kurula. Tiner vb. çözücü maddeler pek kullanmanı tavsite etmem.

    DİKKAT: Benzin ve Tiner yüksek parlama özelliğine sahiptir. Çalışırken çok dikkat.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  3. #3
    salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    İSTANBUL
    saol makine
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com

  4. #4
    emre1159 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2005
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    (haojin 125t )Artık As150T
    arkadaşım o olay bende de oldu gaza basıyodum motor tekliyor ve gitmiyordu daha sonra birde ne göreyim bujiyi değiştirmişti servis buji kablosu tam oturmamış buji kablonu ve ateşleme bobini girişlerini bi kontrol et

  5. #5
    salihgureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    İSTANBUL
    Sadece ısınıncamı oluyordu yoksa süreklimi?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
    www.ataturk.com

  6. #6
    KIRO-S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    ASYA 150-T1 GRİ
    bendede 150T1 var. bence karbratörden önce hava filtresine bak derim. yag atıyor bunlar genelde. altt orta ayak sol tarafta bi hortum var ucunda tıpasını aç ve igrenç bir yag akacak. ben bunu takıp 2 3 günde bi açıyordum artık. kapamıyorum. tabi bu hava filtresine yag atmasını azaltırken :D motorun yagınıda azaltıyor. ama çok az ..... yag degişim zamanın gelene kadar idare eder. ama kontrol etmelisin . bu arada kilometre saati endede yanlışmı. ben 70KM ile giderken başka marka motorlu arkadaş 85-90KM arası gidiyor. ve 2500KM de 2.fren balatasını degiştirdim. çok fazla frenlede oynamam .... normal kullanırım. ön frenle desteklerim çogu zaman. ya çok dandik balata takıyorlar... yada bende bi arıza olacak... hava filtresini çıkarttım. yerine elyaf sıkıstırdım KULAGA TUHAF GELİYOR ama yokuşta ve çekişte bariz rahatladı. 20-30 km ye düşüyordu dik yokuş çıkarken... şimdi 50 rahat oluyor... tabi benim km az gösteriyor unutma. 50=(65-70km) civarı ______Buarada rolantisini kıstım... sogukken durunca STOP ediyor ama ısınnca bidaha bişey olmuyor. _____ bunların hava ayarı nereden yapılıyor bilen varmı.... ve birde KMde kaç lira yakıyor. benim hesabıma göre 100.000TL ___10YTL benzinle 100 km zor gidiyor. zaten benzin saati allahlık süs için koymuşlar.... ona bakmıyorum bile... biraz uzun ve ortaya bi karışık oldu ama... idare edin artık. Cevaplarınızı Esirgemeyin Motorcu Kardeşlerim...

  7. #7

    Üyelik
    14 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xj6
    Dün gece bakırköyden çıkmış evime gidiyordum. Şirinevlerde motor benzin bitmiş gibi gaz yemedi durdu. Benzinmi bitti diye bakarken yok depo daha yarıda. Sonra çalıştırmaya yeltendim ilk seferde çalışmadı, sonra gaz verip denedim egsoz patlakmış gibi ses çıkarıyor eve gidene kadar idare ediyim dedim gece saat 3yapıcak bişeyim yoktu. Ama bunların öncesinde hiç bişey yoktu bakırköye gittim ordan sahile falan geçtim hiç bişey yoktu. Sonra olduysa oldu. Bugunde motorcum kapalı mecbur yatacak evde. Sebebi nedir sizce?

  8. #8
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    ısınınca tekleme ve stop sorunu varsa statör ve ateşlemeye bakmak lazım başıma gelmişti

  9. #9

    Üyelik
    14 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xj6
    ısınınca değil daha yeni yola çıkmıştım bakırköy dönüşünde şirinevlerde durdum 1saate yakın sonrasında oldu nolduysa en fazla 5dk içnde

  10. #10
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    adamın mezarda kemikleri sızlamıştır. hortlatmayın olm böyle konuları

  11. #11

    Üyelik
    18 Haziran 2016
    merhaba arkadaşlar benim bi şikayetim var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar bende bi çiin malı motor var yuki yk 150 g bu motorun rönaltisinde bi sıkıntı var napıyosam tutturamıyorum motor soğukken onnumara çalışıyor ama ısındıktan sonra gazı kesince stopluyor karbüratörü değiştik olmadı hava gaz ayarıyla saatlerce uğraştık yine olmadı en son hava filtresinin borusunu falan komple söktüm karbüratörün ağzı açık çalıştı bu defa oldu sıkıntısız çalıştı ama filtreyi değişip taktım yine aynı sorun her kanal borunun içi çok temiz ve açık bilen varsa lütfen bi yardım etsin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler