- Konu Yazar
Merhabalar;
Ben dağda bayırda karanlıkta gezmeyi seviyorum. Akşam sefaları hoşuma gidiyor. Bu yüzden hem düşük güç tüketimi, hem de iyi aydınlatma nedeniyle Xenon takmaya kararlıydım; ancak Özer'in cümlelerinden sonra vazgeçtim.
Peki sis farı alıp buna xenon taksak nasıl olur?
Xenon'a uyumlu şöyle bir ürün var: http://www.tuningpiyasa.com/?urun-detay_10487_Xenon_Uyumlu_Mercekli_Sis_Fari.html
Hem uzun kısa / selektör sorunu olmaz, hem de aydınlatmanın yetmediği yerde açarım. Olumsuz bir yönü var mı sizce?
Ben dağda bayırda karanlıkta gezmeyi seviyorum. Akşam sefaları hoşuma gidiyor. Bu yüzden hem düşük güç tüketimi, hem de iyi aydınlatma nedeniyle Xenon takmaya kararlıydım; ancak Özer'in cümlelerinden sonra vazgeçtim.
Bir çok Xenon aydınlatma sistemi ile donatılmış araç malesef Xenon'un desteklemesi gerektiği mercekten yoksun.Dolayısı ile sürücüye yolu aydınlatmış olsa da,karşı trafikten gelenler için ÇOK ciddi bir tehdit çünkü, görmeyi nerdeyse sıfır denecek düzeye indirmekte.Ön'de giden aracın sürücüsü ise dikiz aynası nedeni ile kör olmakta, bu da başka bir tehdir.
Bazı üreticler merceksiz aynalı yansıtıcı kullanıyor ancak ayna standart değil.
Buradan tüm Xenon aydınlatma sistemi uygulamayı düşünen arkadaşlara bu vesile ile tekrar seslenmek istiyorum.İlk sayfada Xenon farını öğen arkadaşımızın fotoğrafına tekrar bakmanızı istiyorum çünkü vurgulamaya çalıştığım ciddi sorunu açıkça ortaya sermekte.
Fotodaki motosikletlerin Xenon farları mercekli elipsoid projektör tip olmadığından dar bir ışık hüzmesi yerine kontrosüz saçılmış bir ışık kaynağından öteye gidememekte..işte bu tip bir ışık kaynağı sürücüsü hariç tüm trafik bireyleri için tehlikeli birer unsur olmakta.:cat:
Xenon takmadan önce dezavanyajlarını da göz önünde bulundurmak gerek.Ben de taka bililrim, en alasını hemde ancak motosikletimin far düzeneği Xenon'a uygun değil.
Peki sis farı alıp buna xenon taksak nasıl olur?
Xenon'a uyumlu şöyle bir ürün var: http://www.tuningpiyasa.com/?urun-detay_10487_Xenon_Uyumlu_Mercekli_Sis_Fari.html
Hem uzun kısa / selektör sorunu olmaz, hem de aydınlatmanın yetmediği yerde açarım. Olumsuz bir yönü var mı sizce?