- Konu Yazar
Arkadaşlar 7 günlük iznimi kullanırken motorumun 20.000 km bakımını da yaptırayım dedim. yaptırdım fakat motor tuhaflaştı, rolantide çalışırken sanki motorun bir yerinden biri vuruyormuş gibi ses ve vuruntu gelmeye başladı, motorda gaza basınca yükselip alçalan bir sesle devirlenme olmaya başladı bu sese titreşimde eşlik ediyor yani bu ses ve titreşim düşük devirlerde uzun uzun orta devirlerde daha seri biraz daha devirlenince yok oluyor, uğultu yapıyor ne oluyor anlayamadım, doğru ustaya, usta krank arızası dedi, söktüler baktılar içerisinden bir tane ekzantrik mili çıktı. motorum seyhan 125 t 2006 model. bu mil boşta yani bir yere bağlı değil yani fazladan. mil ekzantrik dişlisine değmiş ve bir ucu baya bir erimiş tabi ekzantrik dişli bozulmuş. piston üzerinde çizikler oluşmuş ama silindir sağlam. parçalar değişti motor toplandı fakat çalışması düzelmedi motoru bırak yarın alırsın dediler motoru bıraktık krankta değişmiş netice düzeldi dediler, ben binemedim motora iznim bitti. babam motor eskisinden iyi diyor. şimdi sorum şu piston, krank, ekzantrik dişlisi ve contalar artı el emeği bu motor için kaça çıkar fiyat verebilirmisiniz bana, ayrıca subap ayarları yapılırken hariçten bir ekzantrik mili kullanmak gerekir mi? oradaki boşluklardan o mil sığarmı? zira motor normal bakım dışında hiç sökülmedi bu bakımlarda da sadece silindir kapağının üzerindeki kapak sökülüyor. yardımcı olursanız sevinirim...