Merhaba arkadaşlar. İnternette gezerken tesadüfen pasif durumda bir runner 180 ilanı gördüm. Sahibiyle görüştüm, motorun 2 seneye yakın süredir yatmakta olduğunu öğrendim. Aynı gün içerisinde motoru görmeye gittiğimde beklediğimden daha kötü durumda bir motorla karşılaştım. Fakat motor hoşuma gitti. Çünkü üzerinde orjinal boyası duruyor ve piyasadaki bir çok runner gibi çok kurcalanmamış bir motora benziyor. Ayrıca böyle bir motoru alıp toplamak da başka bir avantaj bana göre. Çünkü piyasada sekman atıp yan sanayi çıkma mal kullanıp motor yaptırdım diyen ne runner sahipleri var.
Başlıkta da belirttiğim gibi beni asıl düşündüren en önemli iki mesele ön amortisörün durumu ve silindir seçimi.
Daha önce konuştuğum bir usta piyasadaki çoğu runnerın ön amortisörünün patlak olduğunu bu yüzden de tehlike yarattığını söyledi. Bildiğiniz üzere Runner hızlı bir scooter. Bu yüzden ustanın dediği gibi sert fren yapınca dibe vuran bir amortisörün tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Bu almayı düşündüğüm runnerın da önünü bastırdığımda yumuşak olduğunu gördüm. Acaba ön amortisörün tamiri mümkün müdür? Sonuçta sıfırı bin lira civarı olan bir parça. Bu da epey masraflı bir seçenek olur. Keçeleri değiştirmekten falan söz ettiler ama bu ne kadar doğrudur?
İkinci mesele ise silindir hakkında. Hazır sıfır motor yapmışken silindir takımını 172'lik malossi kit takayım diyorum. Zaten bu kit silindir piston üst kapak ve contalar şeklinde geliyor. Fakat krankı malossi ile değiştirmeyip sadece krank kolunu orjinali ile değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba malossi silindir ile orjinal krank uyumlu çalışır mı? Malossi silindir kullanmamı tavsiye eder misiniz? Malossi silindir pistonu mu yoksa orjinal silindir piston takımı mı daha uzun ömürlüdür? Ayrıca Malossi silindir takımı taktıktan sonra kalbüratörde değişiklik yapmaya gerek olur mu?
İmkan dahilinde, zevkle binebileceğim iyi bir Runner yaptırmak istiyorum. Bu yüzden çok araştırıp titiz davranmaya çalışıyorum. Zaman ayırıp böyle uzun bir yazıyı okuyarak yardım ettiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum...