Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

4 zamanlı motora yağ ! Yardım lütfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Zxmco
    Arkadaşlar geçenlerde abim motoruma yağla karışık benzin koymuş. Eve geldiğimde abim durumu anlattı. Anahtarı aldım motora baktım hiç bir şekilde çalışmadı. Çalışmadı derken akü tamamen bitmişti. Farlar bile yanmadı . Benzine yağ koymanın böyle bi zararı olabilir mi?. Benzindeki yağ miktarının az olduğunu söyledi. Motorumu oluşabilecek zararlardan nasıl korurum ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Durumun motoruma ne gibi zararları olur ? Daha hevesimi bile alamadım motordan :( Şimdi aküsü bitik yatıyo motor yarın şarj edecem çalıştırmaya çalışıcam...

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Akünün bitmesinin bununla bir ilgisi yok ama yağ ilavesi benzinin yanıcılığını biraz azaltır bu yüzden marş bastığında da ilk çalıştırma zor olabilir. Yağın motora fiziksel bir zararı olmaz sadece belki buji zarar görür. Eğer depoda boş yer varsa üzerine banzin al yoksa bir kısmını boşaltıp ayakla çalıştırmayı dene.

  3. #3
    sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    motor 4 zamanlıdır herhalde.benzını bır hortumla cekebılırsen bosalt,yapamazsan depoda benzın az ıse doldur.aku,n 12 volt,varsa bır arabadan takvıye yapabılırsın.ayakla calıstırabılırsen onu dene ama bu durumda zor calısır.yanı en fazla bujı yaglar,onuda motorcuya degıstırt.motor tekleyerek calısır.

  4. #4

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Karbüratör memeni temizle.

  5. #5

    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    yağın pek zararı olacağını düşümyorum diğer arkadaşların dediği gibi buji biraz kurum bağlar ama o bir kez yağlı benzin almakla olabilek bişey değil zaten 2 zamanlı motorlar yağlı benzinle çalışır benim motor zamanlı 7000 km geldi buji hala sağlam sen sadece akü meselesini hallet benzinden zarar elmez
    [COLOR="Red"]Kontrolsüz Güç Güç Değildir[/COLOR]
    ::sapka::::gleam::

  6. #6
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Biraz dumanlı çalışır o kadar. 1 depodan zarar gelmez. Depoyu bitirdikten sonra tekrar benzin koyup biraz devirli kullanın. Oluşan yağ kurumları da böylece temizlenir. Depo boşalmasına ve yeni benzinle çalışmasına rağmen güç düşüklüğü ve tekleme var ise bujinin temizlenmesi gerekebilir ama oldukça düşük ihtimal.

    İyi çalışmalar.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)