Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ön fren sorunu (tak tak tak) :(

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    sadibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2005
    Motosikleti
    honda beat
    dün akşam beşiktaş çarşıda honda beatimin üzerinde artçımla beraber gezerken birden ön tekerden bir tak sesi geldi. önce anlamadım, taşın üzerinden geçtiğimi sandım. durup baktım durup baktım ortada taş falan yoktu.
    biraz daha gittim. ön freni sıktım tekrar. bu sefer motor kendini öne doğru kastı ve sanki abs gibi fren tak tak tak diye vurdu. tabii buarada dengemi de kaybettim. neyseki hızlı gitmiyorum.
    çok anlamam ama kampana fren aniden sıkıp tekeri kitliyormuş gibi geldi. gerçi freni bırakınca kilitli kalma gibi bir sorun olmadı yürümeye devam etti motor. bir kaç kez denedim hep aynı durum.
    çok sevdiğim motorumun daha 4000 bakımından çıkalı 500 km oldu. yenibosnaya özen motora götüreceğim ama iş yoğunluğundan en erken önümüzdeki haftasonu gidebilirim.
    bu arada o vakte kadar benim kontrol edebileceğim bir şeyer var mı? benzer tecrübeyi yaşamış arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Peugeot Speedfight II
    bir benzerini ben de arada sırada yaşıyorum, fren kolunu sıkarken(yine ön) resmen kol bir kademeden geçiyor ve o anda fren birden sıkılıyor. Ama sürekli de olmuyor, genelde de soğuk havalarda oluyor, contalardan biri sertleşmiş olabilir belki, ben de fırsat bulsam gidicem servise..
    imza, safrane

  3. #3
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    disk üzerindeki kampana sistemi gevşemiş olabilir ve kampana diski sıkmaya başladığı anda gevşeme sesi tak tak diye geliyordur
    ERASER WİLL COME BACK


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler