Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosıklet Suruculerının Traksıyon ıhtıyacı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Merhaba,
    Yararlı bir kaç konu daha var sizlere getirdiğim ,şimdlik sadece giriş yapıyorum, sonra ayrıntı vereceğim.
    Motosiklet sürüsünde özellikle croslarda, omurgaya binen yük artar, omurlar arası darbeler alarak sıkışır, amortisör görevi gören omur arası diskler sıkışabilir, bu bazan arı da yapar,uyuşma da. Her şakilde, motosiklet, bisiklet veya araba sürücü olan kişilerin düzeneli olarak traksiyon yapması lazımdır. Traksiyon omurlar arası basıncın, bedenin kendi ağırlığı ile açılması için bazı duruşların sağlanması ve hareketlerin yapılmasıyla olur. Bunları sizlerle paylaşacağım.
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    merak ettim, bekleyeceğim..

  3. #3
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ben bel ağrısı hissettiğim zaman motosikleti ağaçaltı bir kenara çekiyorum ve sırt üstü uzanıyorum. kolarımı da iki yana açıp gökyüzünü seyrediyorum. ki bunu sadece dağ gezilerimde yapabiliyorum. eğer otoban ise, motosikletten inip kollarımı iki yana açıyorum ve iki ayağım bitişik şekilde çömeliyorum. daha sonra ayak bileklerimden tutup kalçalarımı havaya kaldırıyorum ve ellerimi iki yana doğru açıp dikiliyorum.
    bir başka hareket ise secdeneye kapanmış gibi yere çöküp ellerimizi ileri doğru uzatıp iyice ama yavaş yanaş esnetmek...
    bilebildiklerim bunlar ama kan dolaşımını çok iyi düzenliyor.

    yararlı bir konu
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  4. #4
    THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2006
    Şehir
    SİVAS/Merkez
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    O zaman bu durum Fıtık'da yapar. Bilgileri bekliyoz...
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

  5. #5
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Keşke aramızda yabancı ülkelerde polislik yapan arkadaşlarımız olsaydı.
    Onlara filistin askısı derslerinde gösteriyorlardır bu ihtiyacın nasıl karşılanacağını.

    Amerikan askerleri de bilir.

    Yani ben bildiklerinden eminim.

    Abarttım mı naaptım biraz.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  6. #6
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Herkese merhaba,
    Evet, omurgamız biliyorsunuz omur denen minik kemiklerden oluşur. bu her omur arasında da yastıklar vardır, disk denir. Bu yastıklar aynı airbag gibi darbeleri sönümler, omurların içindeki kanaldan sinirler geçer.Omurgadaki problemlerin neden ciddi olduğu buradan anlaşılabilir zaten.
    Sürekli oturan birini düşünün, mesela bankacı.. sabit bir zemin olan oturma yerine binen vücut ağırlığı ile ve kan dolaşımının da oturma nedeniyle yetersizleştiği sandalye üzerinde, bir süre sonra omurla birbiri üzerie yığılmaya başlar.Ararlarındaki doğal aralık gider. Oturma pozisyonu gittiikçe sağlıksızlaşır, hele biir de kişi spor yapmıyorsa, o omurların arasındaki dengeyi korse gibi tutacak ve koruyacak kaslar da yoktur.veya azdır. Bu durumda kan dolaşımının hareket yeteneğini kaybetmesiyle, dolaşım bozulur, yorgunluk ve uyku hali başlar.
    veya alet çalışan biri diyelim. Spor ve bodybolding ile ilgili ve bu spor ile omurlarına binen yükü arttırmakta.
    veya motosiklet ya da bisiklet kulananlar diyelim, sürekli bir titreşim ile omurlara binn yük sözkonusu.. El bilekleri, bel, boyun, sırt, dizler.. Tüm basınçları üzerine çekmekte.Fabrika işçii diyelim hep aynı pozisyonda..
    Volvo fabrikasında özel tracksiyon saati konulmuş 15 dak. gidip tracksiyon yapıyorlar, başa doğru yönelen kan akımıyla beyin de oksijen kazanıyor.

    dakar 2007 rallisinde motor sürücülerinden biri de, Fransız - (FRANSIZ LEPAN- PARİS - DAKAR MOTO - KROS - RALLY) tracksiyon ile yarış sırasındaki basıncı azaltmanın mutluluğuna kavuşmuş. Bunlar şu anlama gliyor.
    Omurga, hareketli veya hareketsiz olalım, yerçekimine karşı bir savaş vermektedir.Bu savaş darbeler ile alyhimize dönerken, önlem ,spor ve egzersizlerle omurgayı saran kas dokuları sağlam bir korse haline getirmek olmakla beraber, bir de tracksiyon dediğimiz, bedenin kendi ağırlığı ile çeşitli pozisyonlarda bel ve arka ortanın gücünü arttırmak ve omurgaların arasını doğal açıklığa getirmektir.
    www.spormerkezim.com da, mastercare konulu ve bel ve sırt ağrılarına son ,konulu yazılar içinde benim değerli hocam Sn. Erol UğUR le yapmakta olduğumuz tracksiyon çalışmalarının içeriği vardır.Ben de bu konuda eğitmenim ve üzüntümbu konuda daha daha daha çok insanı bilgilendirememek. Sıkışa gelen omurlar zamanla fıtık oluşumunu ve bu da hayat kalitesinde bozulmayı ve hayatın keyfini kaçırmayı beraberinde getiriyor.Yanlış hareket yapmadan doğru açı ve çalışmalar ile tracksiyon yapmak kurtarıcı olmaktadır.

    Arzu edenlere bu konuda eğitim veya işyerlerine evlerine tracksiyon cihazı ayarlama imkanım var.Yeterki omurganızın değerini biliniz. Sevgilerimle
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

  7. #7
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bunları yapabileceğimiz doğal hareketlerin faydası yokmu?... traksiyon denilen hareket veya cihaz nasıl bir olaydır?..Alet midir yoksa yapılan hareketlerin tümümüdür?....
    bursalıali bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  8. #8
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    hiç olmaz olur mu, illa alet şart mı değil mi?
    Elbette değil, elbette bilinçli olmak kaydıyla doğal oarak da yapabilirsiniz ama belli bir farkındalığa ulaşmadan yapacağınız hareketler sırasında yatış kalkış açınız veya boş kalan bir pozisyon sırasında omurlarınız arasında sıkışma varsa daha ilerleyebilir.
    Şöyle diyelim, başaşağı asılmak omurların arasını açar. Peki bunu spor ile ilgisi olmayan, bel ve boynunda riskleri olan birisi bu kavramdan yola çıkarak başaşağı asılmaya veya kendini çektirmeye kalkarsa ne olur? belki hiç birşey, belki çok iyi birşey belki de çoook feci bir şey..Çünkü omurlarınızın arası çok kapalı bir kutu ve omurga sadece omurga olarak düşünülmemeli, oraya uzanan her kas, lif, bağ birbirine bağlı. Doğru pozisyonda yanlış bacak açısı, veya doğru çalışmadan sonra yanlış bir kalkış herşeyi bitirebilir. O nedenle bilinçli hareketler yapmak lazım

    Düzenli tracksiyon yapmak faydalıdır, beyne kan akışı artar,bu zihinsel aktiviteyi de arttırır,omurlarda basınçlar azalır, rahatlar,sinir ve dolaşım sistemi rahatlar.Ayrıca yapılan hareketler ile amaca uygun bölgeler sağlamlaştırılır.
    Normalde spor yapan ve bedenini tanıyan insanlar için uygulamaları kavramak çok kolaydır ama spor eksik olan bir hayat içinde motosiklet sürücüsü olmaya niyetllenen birininmutlaka bazı hareketleri ve bedensel kontrolü tam anlamıyla öğrenmesi şarttır.
    bel omurları sıkışmaya en müsait omurlardır ve boyun omurları da öyle çünkü en kıvrılmaya müsait bölgelerdedirler ve duruş bozuklukları ile olsun, yanlış alışkanlıklar ile olsun genellikle doğal ve sağlıklı açılımlarını kaybetmiş olabilirler.Beli iyileştirmek için sadece bel hareketleri yapmak asla yeterli olmaz, mutlaka destekleyicileri olmalıdır Bunlar için de aslında uygulamalı seminerler olabilir.Buna da her zaman açık olduğumu defalarca önceki yazışmalarda belirtmiştim.
    spormerkezim.com üzerinden üyelikle online program da verebilirim.
    Burada anlatamaz mıyım?
    Elbette. Ama bu bilgilendirme için sorularınızı alarak yazışmayı tercih ederim çünkü bu konu çooook uzun bir konu gerçekten.
    Temel olarak şunu vurgulamak istiyorum, omurlar arasındaki basınç, özellikle motosiklet, bisiklet, bodybuilding, kayak, tenis, basketball, boks,vb. sporların tamamında artabilir bu basınçların yarattığı travmaların etkisini hafifletmek için omurların arasının açılabilmesi ve rahatlatılması gerekir, bu ise bilinçsiz uzanmalarla yapılırsa daha büyük riskler taşıyabilir.Motosiklet üzerinde giderken belde rahatsızlık duyduğunuzda yapabileceğiniz en güzel hareketler için yolun kenarına çektiğinizde motorunuzu, şunları ilk etapta örnekleyerek yazışmaya başlıyorum.
    El ve dizler üzerinde kedi gibi durun, ve ellerinizi omuzlarınızın altında bir hizya koyun. Burada karpel tünel sıkıntınız varsa, eller üzerine gelmek de zor olacaktır..O halde dirsekler üzerine gelin ama dirsekler omuzların hizasında olsun ve hatta dizlere biraz daha yakınca olsun. Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. O durumda kalın, derin kocaman bir nefes alın, nefes alırken karnınız ve göbek deliğiniz omurunuza çekili olduğundan nefes alışınızla karnıınız şişmemeli ve nefes olduğu gibi, gergin duran sırta ve bele dağılarak derinizin bile gerildiğini hissettirecek kadar fazla olmalıdır. o durumda biraz kalın ve pozisyonu bozmadan nefesinizi ağızdan akıtarak boşaltın, yavaşca aynı anda başı ve kuyruk sokumunu tavana doğru çevirmeye başlayın. Belinizi aniden değil, hisederek yavaşca çukurlaştırın bel bundan hoşlanmıyporsa zorlamayın ve az önceki gibi gene kuyruk ve başınızı içinize çektiğiniz göbek deliğinizi görmeye çalışır gibi kıvırın mnefes vererek ve orada kalıp derin nefes alın , özellikle acı duyduğunuz bir bölge varsa çukurlaştırırken , o bölgede nefesi daha ok hissetmeye çalışın.devam edeceğim.
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .
    gözüm ağrıdı yha

  10. #10

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .
    gözüm ağrıdı yha
    hadiya


    paylaşım için teşekkürler
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  11. #11
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    [ özelden de sorabilirsiniz buradan da..Gözler için yazıları büyütmeli miyiz yoksa
    QUOTE=eftelya;1030886]bilgiler için çok teşekkürler . özelden soru sorabiliriz dimi ? birde göz doktoru arkadaşlar varsa forumda bu uzun ve küçük yazıları okurken gözümüzü nasıl koruyabileceğimiz konusunda bizi aydınlatsın .
    gözüm ağrıdı yha[/QUOTE]
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

  12. #12

    Üyelik
    07 Ekim 2007
    ,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?
    bursalıali bunu beğendi.

  13. #13
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Alıntı estee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?


    Bu mesajın Türkçe açıklaması yok mu yaw...

    Saat sabahın 4'ü be...
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  14. #14
    azgurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Bianchi 21 Vites
    Resimli uygulama lazım, yazıyla olmayacak bu iş.
    bursalıali bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    Alıntı estee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ,Göbek deliğnizi omurganıza iyice çekerek yapıştırın omurlarınıza ve başınızı öne yuvarlayarak göbek deliğinizi görmeye çalışırken nefes verin, aynı anda kuyruk sokumunuzu da yapabildiğini,zce göbek deliğinize doğru kıvırmaya çalışın. Yani sanki bir kuyrugunuz varmış da kuyruğunuzu göbek deliğinize sokmak istermiş gibi.. benim kafam karıştı görüntülü bi sunum mümkün mü?
    abi yapayım derken bir sakatlık çıkmasın
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    dün aksam denedim ben , ama 5 dakika sadece sıkıldım
    anlaşılmayacak bişe yok . arkadaşımız süper açıklamış . omurganızı açıyosunuz işte.

  17. #17
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Beklediğim buydu, süpper.. Siz bir de derslerimi göreceksiniz, işte bu sonuçta evet ilk başta anlaşılmaz gibi gelse de sevgili Eftelya da tane tane izleyince yapabildiğini söylemiş, bakın omurga sözkonusu olunca tek tek omurları hissedebilmeniz lazım. bBunu da size "kızgın kedi gibi sırtını kabart ve iyice sırtını ger " olarak da söyleyebilirdim ama tek tek her adım, uygulamanızda hissetme aşamalarınız demek ve size ne seviyede bedeninizi tanıyıp tanımadığınızı bilmeden ancak bu tip bir anlatımla ulaşabilirim, ki bu konuda yılllardır ders verenbiri olarak aldığım sonuç şu: derslerde çooook eğleniyoruz..Eğlenirken de çok iyi hissediyor ve bedenimizi kontrol edebiliyoruz...
    Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...


    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi yapayım derken bir sakatlık çıkmasın
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

  18. #18

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...

    o nasıl bişey ya yeni insan türümü belirdi nedir bu kuyruk meselesi eminim dehşet bişeydir
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  19. #19
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha daha neler var bilseniz, kuyrukla kriko yaptınız mı hiç mesela ama dehşet birşeydir...

    o nasıl bişey ya yeni insan türümü belirdi nedir bu kuyruk meselesi eminim dehşet bişeydir
    Biliyorum bir anda yeni türler arasında kalmış gibi oluyor insan ama öyle..Dalga geçtiğimi sanmayın, konu başlığımın ciddiyetinin farkında olmayı sakın bırakmayın ama ciddiyet içinde mutluluk veren komediler olmadan ciddiyete uymak sıkıcı olabiliyor ve insanlar bu nedenle önlemleri almaktan veya kendilerini hazırlayacak hareketleri yapmaktan kaçınabiliyor. üfff çok sıkıcı diye... "bana birşey olmaz" kavramı da üzerine tuz biber sumak kimyon olunca, motosiklet kullanırken belinden dizinden boynundan, elinden bileğinden dert çekenlerin sayısı artıyor.Bu bilinci yeni sürücülere aşılaması gerekenler eski sürücüler.. Olmazsa olmaz şartlardan biri bence sağlıklı omurga ve beden gerekliliği. Eğer motorda kaportanız bedense, bedeninizin çürüyebileceği, paslanabileceği, yamulabileceği, aksının kayabileceği vb. hertürlü ihtimali de değerlendirmeye alıp, önlem paketi hazırlamalısınız.
    değil mi ama..kuyrukla kriko yetmiyor tabii bunun için dünya kadar şey var yapılacak.

    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün aksam denedim ben , ama 5 dakika sadece sıkıldım
    anlaşılmayacak bişe yok . arkadaşımız süper açıklamış . omurganızı açıyosunuz işte.
    sevgili Eftelya bu çiçekler sana, en azından denemişsin.. süpersin...
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

  20. #20
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL

    traksiyonu denemek isteyen var mı

    Arkadaşlar, bu konu da çok önemli ama gene güncellenmesi için bir kaç şey yazmam gerekecek.
    Traksiyon... Bunu uygulamalı denemek isteyenler varsa
    bir toplanma ayarlayalım mı
    bursalıali bunu beğendi.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler