Alıntı pusat_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
slm ben aranıza yeni katılmış sayılırım motorumu yeni aldım ve konuları araştırırken dikkatimi çekti baktım benim motorun zincirinde dede baya bir boşluk var yani uzama gerdirme yapsam yetmez baklaçıkartılması veya değişmesi lazım herhalde motor 4816 km acaba bu normal mi bilgi verirseniz motorun markası çelik 150 crown teşekkür ederim.
patriote şöle demişti zincirden bakla çıkartmak bedenden ruhunu çıkartmaya benzer.

Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
.Dipnot:Bu topicinde bilgi ve paylaşıma açık olmasını, bunun içinde Sato kardeşime buradan teşekkür ederek konuyu bağlamak istiyorum..
sen saol canım abim
Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Arkadaşım,
zincir Bakla Aldırmak Tabir edilen düzeyde aşınmış-esnemiş ise muhakkak değiştirilmelidir. Hee değiştirmemek ne kadar risk almak istediğine bağlıdır. Genelde Mekanik aksamlar, biz sürücülerin güvenliği için 2 kat büyük toleransla yapılır. Yani, belkide bir kaç defa Bakla Aldırsan dahi sorun yaşamayabilirsin. Ama aldığın risk çok fazla.

Gezinin birinde zinciri Atan bir arkadaşımızın, arka teker dişlisi yamuludu, motordan çıkan tahrik dişlisi yamuldu. Yolda kalmasını geçelim, zincirin aniden sıkıştırdığı tekerlek yüzünden kilitlenen teker, az daha düşmesine neden olacaktı ki allahtan yokuş yukarı düşük bir süratte gidiyordu Motordan çıkan tahrik dişlisinin yamulması bir başka konuyu getirdi, krankşaft keçeleri diye adlandırılan sealingler dağıldı, dağılan sealingler, sürtünme yüzünden, motorun en az yağlanan bu bölgesinde ısıl gerilmelere neden oldu, bu da krankşaftın malzemesinin ısıl işlem neticesi..............
Yazmayayım daha.
Bakla aldırılmaz kullanılıp eskimiş zincirden. değiştirilir
Herkese kazasız belasız sorunsuz sürüşler
cinciri deiştirdim hatta o gün deiştiricektim usta gerekmez dedi ısrar etmeme rağmen gerekmez dedi. ama topici açtıktan sonra hemen deiştirttim