Karbüratör Temizliği

Arkadaşlar Karbüratör temizliği hangi maddelerle yapılmalıdır... Spreyler , yakıta karıstırılan maddeler pisyasada mevcut ama ne kadar işe yarar tartısılır... En güvenli yontem hangisidir?? Karbüratörü sokup elimize alıp benzinlemi temizlemeli? Su içine sokup güzelce ilaçlarla fln temizlesek sonra kurutsak olur mu??

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Birde Hava Ve Benzin Ayarını Ne Sekilde,nasıl Ayarlamalıyız...

345

Dostum buradaki ustalar benzinle temizleyip basınçlı havayla güzelce kurutuyorlar...

Karbüratörü temizlemek için bütün memeleri söküp bol benzin ile yıkamalısın, sonra hava ile temizlemen gerekiyor.Hava ayarına gelince hava ayar memesi ince uzun bir vidadır,bu vidayı sonuna kadar sıkıp, sonra 1,5 tur geri alarak (yani gevşelterek yapıyorsun)bu ayar bütün motorlar'da aynıdır.

bunun motora faydası olmaz karburatore faydası olur nasıl mı ? belki yakıt bakımından daha ekonomik ve tasarruflu olur diye düşünüyorum...

karburatorü bir fırça ile leğende benzinle temizlemen gerekir
yalnız ayar mevzusuda var
sen en iyisi tamirciye temizlet
başından ayrılma hemde öğrenmiş olursun
ilaçla filan olmaz bu işler

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Karbüratör çok kirliyse eğer Tinerle yıkamalısınız.... Daha sonra basınçlı hava ile memelerine tazyik uygularsanız karbüratörü dağıtmadan aynı ayarla takabilirsiniz....

Motorun çalışmasında muhakkak bir takım değişiklikler olacaktır....bunuda hava ayarını çok az sağa veya sola çevirerek halledebilirsiniz....Rölanti biraz yükselecektir doğal olarak.... Ayar civatasından biraz düşürün...

Bu kadar basit....

Sakın,tiner O ring ve diğer lastik-kauçuk parçaları deforme eder.bilhassa şamandıra iğnesinin ucu sertleşirse yakıt tüketiminiz çok artar.
Terebentin olabilir,karbontetraklorür olabilir,castrolun chain wax ürünü olabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sakın,tiner O ring ve diğer lastik-kauçuk parçaları deforme eder.bilhassa şamandıra iğnesinin ucu sertleşirse yakıt tüketiminiz çok artar.
Terebentin olabilir,karbontetraklorür olabilir,castrolun chain wax ürünü olabilir.

Sellozik tinerden bahsetmemiştim.... Sentetik tiner kullanmak lazım.......:cat:

Karburatoru temizlemek iyi bir sey fakat geri montajda yapacagin kucuk bir hata bile yada igne oynamasi yakit artisinda cok buyuk farklara sebeb verir ve tecruben yoksa bunu fark edemezsin. Eger motorun siyah duman atiyor ise yapman gereken daha basit bir islem. Sanayiden karburator spreyi al ve hava filtresi baglantisindan sok iceri bolca puskurt ozelikle yanak kisimlarina orda biriken krumlar dagilir sonra motoru calistir ve deviri zorla bu esnada o kurumlar egzoz yolundan cikip gidecektir. Bu islemi bir kac kez tekrarla. Hava filtreni muhakak temizle yada yenile. Karboratoru sik acip kapamak ii birsey degil yalama olan vidalar sorun yaratir.Elindeki motor cin mali ve eski teknoloji karburator kullaniliyor o yuzden yatakta surekli kurum olusacaktir. Surekli bunu yapman da fayda olacaktir. Igne ile cok oynama kas yapiyim der iken goz cikarirsin.

Değerli bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar... Dün karbüratörü sökmüştüm elimle, ufleyerek fln temizlemeye calıstım ve taktım su anda sorun yok.. Ama aynı sey ileride basıma geldiginde bol benzinle ateşsiz bi ortamda yıkayacagım sonra hava ile tüm gozenekleri temizleyeceğim.. Bu işi kendim evimde tek basıma yaptım gayette basarılı bi iş cıkardım.. Tek sorun su anda hava ayarını tam ayarlayamamam. Onuda uzun bi karga burnuyla halletmeye calısacagım...

ben karbüratör temizliğinde motorin(mazot) kullanmıştım bi zararı olmadı.
Birde şey Harun abi bir daha ki sefere;aman şamandıra ayarına dikkat et!Eğer ki şamandıra ayakları plastik parça değilde bizim MZ'lerdeki gibi metal parçalar ise yamulduğu anda yolda giderken benzin yetişmemesi gibi durumlar yaşayabilirsin:mrgreen:

benim motor gaz yemiyodu bugün sibop ayarıyla karbüratörünün her bir parçasını basınçlı hava ile bi güzel temizlettim süper oldu

@headhunter251 Şamandıra derken :silent: benzin dolan kısımdaki yaylı okısımdan mı bahsediyorsun? Samandıralar yukarı dogru cıktıgında benzin gelen delik kapanıyo?? O parçalardan bahsediyosan eger plastikti ve cok hafifti merak oldugu için her bir parcasını iyice inceledim... Keske resim Cekseydim :silent:

Bi sorum daha olacak hava ayarını tam ayarlayamadım.. O hava ayar vidasını sonuna kadar sıkıp 2 3 tur attıktan sonra yavas yavas gevseterek mi yapıyoruz acaba ??

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aynen öyle..Motorun rahat çalıştığını hissedinceye kadar ya gevşet yada sık.... Tamam dediğin anda gaz kolunu birden çevir.... Eğer tam toparlamıyorsa motor devrini, biraz daha oyna.... Eksozdan da anlayabilirsin ayarın doğruluğunu......

arkadaşlar ben arasıra benzincilerde ve bilumum yerlerde satılan benzin katkı maddesi ve karbüratör temizleyici olan kırmızı bir madde kullanıyorum bununla ilgili fikirleriniz nelerdir?

@alp_tunay Teşekkürler Abicim...

@babaçi bende Merak Ediyorum.. Hiç Karbürator Sokmeden Temizlemek Güzel olur :cat:

arkadaşlar ben mct 250 kullanıyorum motor 5000 km civarında. tekliyordu rolantide, usta karbüratörden dedi söktürdüm temizlettim .aradan 150 - 200 km geçti tekrar teklemeye başladı usta tekrar söküp temizledi. şimdi ise 20-30 km yol yapıp park edince motor karburatör tahliyesinden benzin atmaya başladı ( 10 - 15 damla var ) bunun sebebi ne olabilir sizce

arkadaşlar ben mct 250 kullanıyorum motor 5000 km civarında. tekliyordu rolantide, usta karbüratörden dedi söktürdüm temizlettim .aradan 150 - 200 km geçti tekrar teklemeye başladı usta tekrar söküp temizledi. şimdi ise 20-30 km yol yapıp park edince motor karburatör tahliyesinden benzin atmaya başladı ( 10 - 15 damla var ) bunun sebebi ne olabilir sizce

ilk önce gittiğiniz ustayı değiştirin:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar