Herkese merhabalar...
Aranıza oldukça yeni katılan bir motorcu olarak öncelikle herkese kazasız,belasız sürüşler diyerek sözlerime başlamak istiyorum.Motor konusunda daha çok yeniyim ve yaklaşık olarak 3 aydan beridir Mondial 250Mct Chopper kullanıyorum.Daha önce hiç motorsiklet kullanmadım.Ama 20 seneye yakın profesyonel bisiklet geçmişim var.Bu yüzden bu konuda çok fazla zorlanmadım.Buna rağmen bir scooter yada bir racing farketmez bir motorsikletin tepesine ne zaman çıksam ben bu işi ilk defa yapıyorum bilinciyle motora biniyorum.Çünkü siz onun motor olduğunu unutursanız elbet bir gün o da size kendisini zaten bir şekilde hatırlatacaktır diyerek soruma geçmek istiyorum :
Motorumu satın aldığımdan beridir onunla çok yolculuk ettim ve gerçekten motor kullanmak inanılmaz keyifli ve eğlenceli.En azından pedal çevirme derdiniz yok!Geçenlerde motorumun normal periyodik bakımlarını yaparken zincirdeki yağın fazlasıyla kirlendiğini ve bazı toprak vs.. parçaların zincirin boşlukları arasına girdiğini gördüm.Motorumu hemen kriko üzerine alıp zinciri (oring zincir) bir güzel temizledikten sonra Bp'nin kauçuk katkılı gres'iyle bir güzel yağladım.Yağladıktan 1 saat sonra da motorumla, yağ zincirle iyice kaynaşsın diye caddede biraz tur attım.Şu ana kadar da bununla ilgili herhangi bir problem yaşamadım.Fakat dün internette dolaşırken bazı motor sitelerinde motorsiklet zincirlerinin özel gres katkılı zincir yağlarıyla yağlandığını yada dikiş makinalarında kullanılan Sae 80-90 model makina yağlarıyla (dişli yağları) yağlandığını okudum.Şimdi soruyorum : Bu işin doğrusu ne???.Benim kullandığım gres çok ince gres ve zincir boşluklarına tamamen doluyor.Sudan etkilenmiyor.Aşırı yapışkan ve 60 derece ısıya dayanıklı.Damlama yapmıyor.Yeşil renkli.Korozyona karşı direnci var.Sprey yağları inceledim.Bana göre sadece ismi var.Yüksek torklarda yada ağırlıklarda (2 kişi binerse) o spreyin pek bir işe yaramayacağını düşünüyorum.Dikiş makinası yağları denilen vites kutusu yağları da çok fazla akıcı.2-3 günlük kullanımdan sonra tekrar bakım yapmanız gerekiyor.Ben motorumu sürekli asfaltta kullandığım için kauçuk katkılı ince gres kullandım.
http://www.bp.com/genericarticle.do?...tentId=6000406
Yukarıdaki internet adresinden bu yağın özelliklerini inceleyebilirsiniz.Aramızda çok daha uzman arkadaşlar var.Siz yapılan bu işi önerebilirmisiniz?
Şimdiden çok teşekkürler...
(Bu arada internette bu konuyla ilgili tüm yazıları okudum.Sizler ne yapıyorsunuz?Benim için önemli olan bu.)

5Beğeni