Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda VT600C Shadow

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Yeni ve potansiyel bir motosiklet aşığı olarak hepinizi selamlıyorum. Potansiyel diyorum çünkü henüz bir motor sahibi değilim Ne var ki bu yaz bitmeden iki tekerleğe terfi etmeyi planlıyorum. Sizin gibi tecrübeli arkadaşların yardımları ile bu işi kıvırabileceğimi düşünüyorum. Kafama takılan ilk soru elbetteki hangi motor? Bulabildiğim yazıları okudum, DonaldDuck kökenli olanlar oldukça aydınlatıcı idi fakat gönlümü kaptırdığım motor honda VT600C Shadow. Eşim de bu motoru onayladı bu arada, diğerlerine pek iyi gözle bakmıyor. Zaten çevremdeki herkes bana karşıyken eşimden bu motor için destek almak mutluluk verici Sözü geçen bu motor ilk kullanıcı için çok zor mu kaçar acaba? Otomobil tecrübem son derece fazla ama bu iş çok daha farklı diye düşünüyorum. Bu arada boyum 1.70. İkinci olarak da Ankara'da nereden bilgi ve destek alabilirim acaba? Yardımlar için şimdiden çok ama çok teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    bence çok ağır ve zor gelir

    ben jawa 351 le başladım 170 kiloydu
    sonra yamaha dragstara geçtim(224 kilo)
    buna rağmen yamahayı 2 kez devirdim

    bence başka küçük bi motorla başlaman lazım
    forumu incelersen çeşitli önerilerle karşılaşacaksın
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  3. #3
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Çok merak ettiğim birşey var, acemi olduğum buradan da belli olacak şimdi. Bu motoru devirme olayı duran motoru devirmek olarak mı kullanılıyor yoksa hareket halinde yaşanan ufak tefek kazalar da devirmek olarak geçiyor mu? Peki dururken devirsek ne olur? Kendimizi kurtardık diyelim, bu devrilme işinden motor çok mu zarar görür?

  4. #4
    ArmoredSaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2004
    Şehir
    Karsiyaka - IZMIR
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 2000
    Selam pengy,

    Bende senin gibi shadowa hastayım ve ilk motor olarak ondan almak istemiştim. Ancak üzerine oturup şöyle sağa sola almaya çalıştığımda bu kararımdan vazgeçmiştim. Çünkü hayatımda scooter dahil olmak üzere hiç motor kullanmamıştım. Aynı durum suzuki intruder'la da başıma geldi. Cahil cahil kendime motor bakarken bu forumları dolayısıyle DD'nin yazılarını buldum. Donald üstad'ın yazılarını okuduktan sonra canım oldukça sıkılmıştı. Çünkü ben sadece cruiserları seviyordum ve cruiser olmadıkça motora binmem diyordum. Bu yüzden başlangıç için önerilen motorları es geçtim. (Çok fırça yiycem gibi görünüyor) Gittim hem gönlüme hem vucüduma hem keseme hem de zevkime uygun bir Yamaha Virago 535 aldım. 2. el tabii ki. Boyum 1.75 civarı, 63 kiloda 25 yaşındayım. Virago 182 kilo , oturduğum zaman ayaklarımın tabanları yere rahatça basıyor ve bu bana güven hissi veriyor. Ağırlığını rahat kontrol edebiliyorum. Hal böyle olunca kullanmayı da kısa sürede ama çok çalışarak (önce trafiğe kapalı alanda sonra geceleri 22den sonra tenha sokaklarda...) öğrendim. Şu anda 7 aydır yaklaşık 5000 km yapmış durumdayım...inşallah işlerim iyi gider ve bende hayalini kurduğum Shadowumu alabilirim.

    Bir çaylak olarak tavsiye veremem tabii ama bence ilk motor olarak Shadow'dan vazgeç. Hayır gıcır gıcır motorun bir sinyali kırılırsa ya da bir aynası düşerse ne biliim deposu çizilirse için gider mahvolursun ama 2.el olursa biraz daha az koyar ( bana öyle oldu ) Boy ve yaş olarak yakın olduğumuzu göz önüne alırsak sana başlangıç için Virago'yu tavsiye ederim... hem kullanımı kolay hem de şekli şemali güzel (bana göre tabii).
    Like wild fire
    Comes roaring
    Mad whirlwind
    Burning the road

    ---------------------

    TRANSALP 2000

  5. #5
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Shadow ile Virago arasında kilo olarak cok fazla fark yok gibi duruyor, sadece 17 kilo. Ancak ikisinin de üzerine binmediğimden kontrolü onun veya bunun daha kolaydır diyemiyorum. Bu açıdan bakınca ikisi de aynı görünüyor, bir acemiden de bu beklenirdi zaten değil mi? Kendimden bahsediyorum lütfen yanlış anlaşılmasın Gönlümün Shadow'a kaymasının en önemli sebebi ise eşim. Bu motoru çok sevdi ve o olmaz ise hayır deyip duruyor. Bir de benim kanka var, o da bu motoru çok sevdi ve ikimizinki de aynı olsun deyip duruyor. Baskı üstüne baskı yani. İtiraf etmiş olduğum gibi ben de beğeniyorum o aleti. Alçak olmasına güvenerek kontrol edebileceğimi düşünüyorum ama üstüne oturduğumda fikrim değişebilir. Internetteki bazı yazıları okudum ve Shadow için çok iyi bir başlangıç motoru diyorlar, biraz da buradan gaza geliyorum. Yani kimse kardeşim sen deli misin bu bir intihardır demez ise bu motoru alacak gibiyim. Ancak şunu da belirtmeliyim yazmış olduğunuz fikirler benim için çok önemli ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Marka konusunda Honda kafamda ağır basıyor gibi. Birinci sebep daha kolay servis alabileceğimi düşünüyorum, ankarada oturduğumu ilave edeyim. Bu düşünce doğru mudur yanlış mıdır bilemiyorum. İkinci sebebi ise fiyat konusunda Honda çok daha avantajlı gibi duruyor. Uzun lafın kısası kara sevda gibi birşey oldu Shadow benim için. Bazen aşk gözü kör eder ya onun gibi işte. Şayet bu sevdaya kesinlikle hayır diyecek birileri çıkmaz ise bu birleşme gerçekleşecek gibi. Durumumu şimdi çok daha iyi açıklayabildim sanırım. Değerli fikirleriniz ile lütfen bana ışık tutmaya devam ediniz.

  6. #6

    Üyelik
    11 Nisan 2004
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kymco Agility City
    ilk defa kullanacaksan vitesli motor eğer şimdilik daha ufak bi makine almanı tavsiye ederim mesela 250'lik bişi al iyice(maruder-virago-gn250-kanuni seyhan 250c) öğrendikten sonra büyük motor alırsın böylesi daha iyi olur bence
    :bestmt:

  7. #7
    muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR1000RR
    Honda iyidir
    Devirmek durduğu yerde düşmesi olayı. Durduğu yerde düşünce de çok hasar görebilir ama genelde yavaşça bırakıldığından daha az hasar görür. Ama giderken düşerse hasar büyük olabilir. Çok mu karışık oldu
    DBTYSG

  8. #8
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    evet genelde durduğu yerde düşürmetktir. motorunun koruma demiri varsa kromajı bozulur, direksyon elciklerinin kapakları çizilir(kırılır),fren (debriyaj) pedalları çizilir(yamulabilir). arka sinyal çizilir(kırılır) bi de en önemlisi motorun altından kaçamazsan büyük ihtimalle bacağın kırılır ve yanar. koruma demiri yoksa düşünmek bile istemiyorum. bunlar tamiri ucuz şeyler deildir.örneğin koruma demirinin kromajına 100 milyon elciklere 35 euro sinyaller 30 euro vs vs
    ben bunları seni korkutmak için yazmadım başıma geldiği için yazdım(bacağımı kurtardım). Bu çizikler kırıklar insanın fazlasıyla canını sıkar hevesini yokeder.almışsın cillop gibi motor sağ(sol) taraf komple çizik içinde

    tekrar söylüyorum bence de hafif bi motorla başla
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  9. #9
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Ne yalan söyleyeyim gö"Z"üm korktu (DD böyle yazıyor sanırım). Beğenebileceğim küçük bir chopper aramaya başlayayım en iyisi. Yakında Ankara'da bir fuar olacakmış, herhalde küçük çaplı olur, orada yakından görme şansım olur motorları ve seçerim şöyle küçük birşey. Şimdi önerileriniz ışığında aklıma takılan bir diğer soruyu sormak istiyorum. Ankara'da ikinci el satış yapan güvenilir bir yer bilen var mı?

  10. #10

    Üyelik
    12 Nisan 2004
    Şehir
    tokat
    merhaba pengy
    bende uzun zamandan beri motor araştırıyorum. ilk tercihim CBR 600 F ama bu motor için arkadaşlar elden zor çıkarırsın dediler.ikinci tercihim VT 600 C SHADOW
    hoşuma gidiyor.bu motorunda gücü (38hp) biraz ufak gibi geldi bana bir de resimlerde gördüğüm kadarı ile şaşe kısmı sanki normal bir bisiklet şasesi gibi düz bir borudan imal edilmiş gibi senın bu şase konusundakı fikirlerini alabilirmiyim..
    malum bizim buralarda pek motor yok .

  11. #11
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Kelin merhemi olsa başına sürermiş. Henüz ben de yakından görmedim bu motoru sadece resimlerden başladı bu sevda. En yakın 29 Mart'ta başlayacak olan fuarda veya o haftasonu Honda bayiğinde görebilirim. Bu aralar çok yoğunum ve haftasonu yurt dışına çıkıyorum, yani biraz daha resimlerle idare edicez gibi. Elime geçecek olan tüm bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

  12. #12
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    sadece resimden gördüğünüz bi motor için mi bu kadar ısrar ettiniz?
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  13. #13
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Ya evet, durum o kadar vahim. Huyum kurusun kafayı takınca öyle gidiyorum. Neyse sayenizde fikrim değişti. İkinic el küçük birşey ile başlamaya karar verdim. Bulursam Ankara'da bir motosiklet okuluna gidip orada öğrenmek isitiyorum bu işi. Hem kullanarak da en doğru motoru seçmiş olurum. Oradakiler de bana yardımcı olurlar eminim. Küçük motor çok daha mantıklı gibi arkadaşlar, sağolun. Belki de hayatımı sizlere borçluyum. Abarttım mı?

  14. #14
    nx4_falcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2003
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    crossrunner
    Alıntı sturk adlı üyeden alıntı
    merhaba pengy
    bende uzun zamandan beri motor araştırıyorum. ilk tercihim CBR 600 F ama bu motor için arkadaşlar elden zor çıkarırsın dediler.ikinci tercihim VT 600 C SHADOW
    .
    Biraz alakasız
    Ne Mutlu Turkum Diyene...
    2003-2005 NX4 FALCON
    2006 CBF600S ABS

  15. #15
    nx4_falcon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2003
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    crossrunner
    vt600c 10milyara düşmüş. cruser motor severlere duyurulur. Düzgün bir motorsiklet istiyorsan peny spor bir turing al z750 kawasaki frazer yamaha veya dl650v strom Kulanımı kolay motorsikletler hanımınla beraber güzel vakit geçirmen için sana tavsiye ederim. Cruser alıp sonradan pişman olma.
    Ne Mutlu Turkum Diyene...
    2003-2005 NX4 FALCON
    2006 CBF600S ABS

  16. #16
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    alooooooo cruiser' a laf yok
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  17. #17
    imported_pengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2004
    Şehir
    ankara
    Arkadaslar Fazer yeni baslayanlar icin cok fazla degil mi? Bu noktada boyumun 1.70 ve Fazer'in sele yuksekliginin 80 cm oldugunu dikkate alin lutfen. Cruiser kullanmak gercekten zor mudur? Eger oyle ise sebebi nedir?

  18. #18
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    zordur. nedeni ise ağır olmasıdır.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  19. #19
    imported_nazim109 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2004
    Şehir
    Balkesir
    Motosikleti
    Kitap okuma, motosiklet, teknik
    Pengy, ilk safhalarda motoru kontrol etmekte çok zorlanırsın ve canın yanabilir. Ben Seyhan 150 C tavsiye ediyorum. Hem hafif, hem ucuz.
    Kaygan yollara dikkat...

  20. #20

    Üyelik
    07 Haziran 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kayak outdoor
    bak pengy kardeş sen beni dinle al bi tane transalp eşinle birlikte keyifli keyifli bin...benim eşim motor lafını duyunca çıldırırdı..şimdi aldırdı bana kaskı montu birbuçukmilyar para verdirdi kendisi için yani....pamuk gibi motor tatlı tatlı kullanırsın...Ankara da okul varsa mutlaka git sana bilgi alabileceğin bir arkadaşımın telefonunu vereyim ALP ŞAHİN tel: 0216 464 89 86


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler