Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Egzantiriğin Piyanoyu Bozması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ozgur325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2010
    Motosikleti
    Prof.Dr.650
    Arkadaşlar merhaba. Konunun muhatabı olan motor Suzuki dr650. Geçenlerde sübap kesti. Piyanoları ve eksantrik milini yeni değiştirmiştim ancak sübap kesince açıldı ki egzoz piyanosu yeniden aşınmış ve muhtemelen de bu yüzden sübap kesti. Şimdi sormak istediğim birkaç şey var;

    1- İkidir egzoz piyanosunu bozulmasını yağlama sorununa bağlamak doğru mu, yağlama sorunu olsa iki piyanonun da bozulması gerekmez mi?

    2- Silindir kapağı kalkınca gördüm ki yurdumun yaratıcı! ustaları daha önce uydurma egzoz sübaplarıyla toplamışlar. Bu durum daha önce de sübap kestiğinin bir göstergesi. Uydurma (Muhtemelen otomobilden çıkma) sübaplar, genleşmesi daha fazla olabileceği için sübap ayarını sürekli bozup aşınmaya sebep olabilir mi?

    3- Eksantrik zincirini değiştirmemiştim, zincir gergisi ile de oynamadım açıkçası. Acaba zincir zamanlamayı bozacak kadar uzayabilir mi? Mesela piston 4. zamanın sonuna geldiğinde egzoz sübabı tam kapanmadığında temas ile aşınmaya sebep olur mu yoksa ilk temasta hemen sübabı kırar mı?

    Uydurma subaplar ve tamir görmüş silindir kapağı, esnemiş egz. zinciri ve eskimiş yağ pompası doğru teşhis midir arkadaşlar yoksa bunlar hep komplo teorisi mi

    Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkürler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Ocak 2015
    Yağ pompası ve kullandığın yağ olabilir yağlama kanallarını kontrol etmek gerek sübap yayları orjinal mı? V.s


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)