YBR125 ile en falza kaç saat gidilir

selamlar,
125cc lik motorlarla (yamaha ybr) motor 6.800 - 7300 devir arasında 5. vitesde, sabit 80-90 km hızla en fazla kaç saat seyir halinde gidilmesi uygundur.
üzerinde sıcaklık göstergesi olmadığından haliyle ne derece hararet içinde bilemiyorum. Ama tahminim en fazla 1 saat falandır heralde. yanılıyor muyum ?

yok ya bi saat az oldu. zaten ben işe 45 dakkada gidiyorum. 2 saat ozaman . bilemedim şindi...

Son düzenleme:
nası yani. hiç durmadan demek istiyorum. sabit sürekli otobandan hiç durmadan 500 km yapabilirmiyim yani,
tabi belimin felç olması ve beynimin sesten patlamasını hesaba katmazsak.
motora bişi olmaz yani ?
ilginç. ben dayanmaz okadar sanmıştım

depo bitene kadar gider mi bilmem ama saatlerce gidebileceğini düşünüyorum.
motor açıkta olduğu için çok rüzgarla çabuk soğuyor ama yüksek devirde ısınma da fazla tabi.
yaklaşık 2 saat durmadan gittiğimi hatırlıyorum. motor normalden fazla ısındığı için yokuşlarda çekiş biraz düşüyor normal haline göre. bunu hissettiğinde de en fazla 10 dk dinlendirmek yeterli.

Yakıt ikmaline çözüm bulunursa 3000 km. yağ değişim zamanına kadar YBR sürekli gidebilir.

Sürücünün vücut pozisyonu açısından, sıvı tüketmesi içısından, dikkatini toplayabilmesi içısından, motorun selameti açısından, ... 100 - 150 km. de bir mola vermesi gereklidir.

ben çin gy 200 ile tam depo 340 km gittim. (arada toplam 5 dklık 5 mola ile inanın ihtiyaçları var değil mi :)) hiçbişey olmaz korkma.

gdm

hic durmadan 3 saat gitmisligim var ... tamgaz hemde

ama bel agrisi yorgunluk vs eve donustu birde cok skici gecmisti

Sen motordan önce yorulursun zaten merak etme :) 4 zamanlı motorlarla 2-3 saat rahat gidilir. zaten sürücü yorulur ya da mola verir bu kadar zaman içinde.

Ben cg 125 ile 4 saat yoculuk yaptım hemen ertesigünde 3.5 saatte geri döndüm. Tem de sıkıştırdım hatta 100-110 ortalamayla hiç bişi olmaz olan sana olur :)

5. viteste 7ooo devirde (80 km ile) gidersen hem motor yorulmaz hem sen yorulmazsın,rüzgarda çarpmaz:cat:
Şunu belirteyim ekonomik olsun istersen makinan 6ooo devirde sür nerdeyse 7 kuruş civarı yakımış oluyor km'de :cat:

herkeslere teşkür ederim. avrupa turuna çıkacam da parayı denkleştirince. dedim acaba hani..zaten biliyorum ben 45 dakka işe giderken yoruluyorum, 2 saat 3 saat ztn gidemem de, acaba motor gidebiliyor mu die merak etmiştim. Gayet de gidermiş.

Bi arkadaşımız Adana-Ankara arası KENDİSİ YORULDUGU İÇİN 2 MOLA vererek gitmişti... YBR'sini yolculuk öncesinde güzel bir bakıma sokup.. yola koyulmuştu.. hiçbir sorun vermemiş...

Uzun süre gidebileceğini düşünüyorum ama birazda senin kullanımına bağlı bir arkadaşımızın bu konu hakkında bir topiği vardı ararsan belki faydası olur

bahsettiğin şekilde gittiğinde geçen her saat işkence haline gelir.

hakkaten bence eziyetten başka şey değil. motora da yazık tabi.
arkadaşların dediği gibi ybr nin bi problem çıkaracağını sanmıyorum fakat
uzun vadede motor motorun yorgun düşebilir, emin değilim ama bir nevi
motorun ömrünü kısaltacağını düşünüyorum. tavsiye etmem şahsen.:cyclopsan :pale: :salut: :wiinkk:

pardon benim yorumumun asıl istenilen cevapla ilgisi yok. Ben tam gaz gidişten bahsettim. "80-90 kms" kısmını unutmuşum bir an.:p :cat: :cherry:

Son düzenleme:
Bende cbr 125 var 5 saatte 100 km hızla kocaeliden izmire gittim ama bu motorlarda su soğutması ve hararet göstergesi olduğu için hiçzorluk çekmeden gittim .Ama senin motorda mutlaka hararet göstergesi olması lazım en azından yüksek hararet seviyesine geldiğinde sinyal veren ışık olmalı ,eyer yok diyorsan taktır şayet yazın şehir içinde hararet hat safhaya ulaşabiliyor.

bişey olucaı hiç zannetmiyorum..bende 125 kt vardı daha önceden kütahyadan bursa mudanyaya hiç durmadan gittim. hemde 2 kişi ybr hayli hayli gider şu an ybr aldım hiç uzu yola vurmadım motoru daha sakaryaya gitmeyi plalıyorum bu hafta

bişey olucaı hiç zannetmiyorum..bende 125 kt vardı daha önceden kütahyadan bursa mudanyaya hiç durmadan gittim. hemde 2 kişi ybr hayli hayli gider şu an ybr aldım hiç uzu yola vurmadım motoru daha sakaryaya gitmeyi plalıyorum bu hafta

Toprağım (anladığıma göre kütahyalısın) Bayramdan sonra dersen beraber gidebiliriz bizde gidicez sakaryaya:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar