Akü şarj problemi

Arkadaşlar merhaba.Ben bu foruma daha dün üye oldum.Bütün arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim.Benim 125 Arn Scoother ım var.Geçen yaz sekman problemi ile motorum söküldü.O günden sonra akü tam şarj olmuyor.Motorumun farları çok güzel yanardı.Ama o da artık iyi yanmıyor.Tekrar servise gittim orada motora gaz verilince ışıkların daha çok ışık vereceğini ve gazı kesince köreleceğini söylediler; baktılar ışıklarda herhangi bir değişiklik olmadığını söylediler. arızanın konjektörden olduğunu söylediler ve yenisi ile değiştirildi.
Ama yine ışıklarda bir değişiklik göremedim.Hala akü tam şarj olmuyor.Bir de akü şarjsızken pedalla çalıştırıyorum farlarım yanmadığı gibi ; düğmeden farları açınca motor stop ediyor.Normalde akünün görevi sadece motoru çalıştırmak değilmi.Motor çalıştıktan sonra ışıkların yanmasını akümü sağlıyor.Anlayamadım !! Serviste birşey söylemiyor.Acaba motor sekmanlar için söküldüğündemi birşey oldu ki diyorum.

arkadaşım akü kutub başlarını kontrol et oksit varmı sök temizle tak farları yakınca motorun stop etmesi ilginç bir bağlantı yanlışlığı vardır

Seco115 senin yaşadığın sorun birkaç nedenden kaynaklanabilir.
Birincisi ve en basit olanı akünün ömrü dolmuştur bu nedenle şarj tutmuyodur. Çözüm yeni bir akü alman.
İkincisi şarj dinamosunda arıza vardır aküyü şarj etmiyodur. Ancak bu durumda motorun çalışmasıda pek olası değil. Bir ihtimal akü bitene kadar çalışır ancak ondan sonra hiçbir şekilde çalımaması gerekir.
Üçüncüsü konjektör arızalıdır. Ancak değiştirdiklerini söylüyosun bu ihtimalde zayıflıyor bu durumda. Yeni konjektör takıldıktan sonra şarjını ölçtüler mi şarj düzgün müydü?
Dördüncüsü elektrik tesisatı arızası olabilir. Farları açınca motor stop ediyor demişsin bir kısadevre sözkonusu olabilir. Sinyallerin kornan falan çalışıyomu diğer elektrik doanımı düzgün çalışırken sadece farları açınca motor susuyorsa kısa devre vardır.
Motorun sekmanlarını değiştirmen bu sorunlara yol açamz aslında ama serviste söküp takarken kabloları ezmiş olabilirler buda kısadevreye yol açabilir.

Yani akü boş olsa veya aküyü sökünce motor çalışmazmı??Şarj dinamosu bozuk olunca da mı çalışmaz.Birde aküyü kendim sarj edince herşey normal.Işıklar falan süper oluyor.Bu tabiki 2-3 gün idare ediyor.Kafama takılan akü zayıf olsa bile motoru pedaldan çalıştırdık diyelim ; sonrasında ışıklar neden kör yanar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abıcım motor zaten elektırık ıle calısır.......motorun ettıgı sarj farlarada motorada akuyede yeterde artar bıle..ama etmıyorsa ekuden faydalanır.....sende farları acınca motyorun elektırgını elınden alırsan oda stop eder..........
kısa devreyle bı alakası yok..aynı sorun ben jawada vardı...gunluk aku sarj etıtırdım....mecbur kaldımda gece bıle farı yakamazdım.....

akun zayıflamıssa,kendısını tamamlamak ıcın uretılen elektırıgı önce kendısı alır....kutup basının bırısını cıkar....egerkı motor stop etmıyorsa sarj edıyordur ve aku bozuktur...egerkı stop edıyorsa sarj etmıyordur.....kısa devreyle bı alaksı yok....
suan benım gs 500 umdede sarj sorunu var.....yatak yanmıs......
yanmasının sebebıde motorda yag alt cızgıye gelmıstı bızde calıstırmya ugrasırken yag olmadıgı ıcın sogumamamıs ve kömürden bır farkı kalmamıs......
sizde yagınıza mutlaka dıkkat edın..gunluk hatta her bındınızde kontrol edın...kontrol edemesenızde motora bınmeden şöyle altına bı bakın yag kacagı var mı yokmu........... sevgıler saygılar,,,,esen kalın...........

arkadaslar cbr 125 in akü kutup başlarından birini cıkardığımda motorun ürettiği elektirik 10 v dolaysılyla motor aküyü şarj edemiyor aküden iyor.sorun nerede olabilir ??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar