Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gazı kapatıp açınca motosiklet sarsılıyo

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    31 Ocak 2024
    125 cc ilk motosikletim var gazı kapatıp açtığımda aşırı sarsılıyorum sanki 125 cc değil mt07 kullanıyomuşum gibi , bu yüzden mecbur gazı kapatıp tekrar açarken debriyajı sıkıyorum bu neden olur bilen var mı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    gaz açıp kapatmayı öğrenememişsin daha alışırsın zamanla

  3. #3

    Üyelik
    26 Temmuz 2022
    çinli motosiklet kullanıyorsan muhtemelen seninle alakası yok bu durumun, 1.5 senedir drift l kullaniyorum ayni problem bende de var. 10 yasinda bakimsiz cb125e surdum boyle bir sey gormedim. çinli motorlarda baski balatanin ve debriyajin kalitesizliginden boyle garip bir olay yasaniyor debriyaj gaz actiginda mesela cok ani kapiyor one atiyor ozellikle ilk viteslerde, gazi ne kadar yavas kaparsan kapa cat diye one yigiliyor gibi. ben de zamanla bu sorundan surekli debriyaj kullanarak gaz acip kapama aliskanligi edindim ki bence bu pratiklik bir noktada sabit ve akici gaz kullanimindan daha zor bir sey. bir de motorda 5li balata kullanilmasinin yan etkisi diyorla bu problem icin. ask marka 5li balata kullanildigi zaman sorunun bir nebze duzeldigini duydum ama klasik debriyaj isininca problem geri basliyor, parca kalitesizliginin kacinilmaz bir sonucu bu.

  4. #4
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Kilometreye bağlı olarak zincir , kaplin , şanzıman dişli yatakları vs deformasyon olabilir , yeni motorda zincir ayarı hatalı olabilir , bir ihtimal tps ayarı yanlış konumda ise gazı açtığında böyle ani gaz açma/ kapama yaşanır..

  5. #5
    yamtareroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2018
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Satıldı :(
    Birçok sebepten olabilir bu sorun. Debriyaj kavraması sorunu, yakıt ve hava filtresi sorunları, egzoz ve manifold tıkanması, karbüratör iğnesi gibi. Aracın rölantisinde dalgalanma olup olmadığına bakarak tek tek kontrol edilmeli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)