Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

SYM WOLF GAZ YEMEME SORUNU

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Ocak 2018
    Şehir
    Darıca
    Motosikleti
    XT660Z Tenere 2014 ve XRV750 Africa Twin 1998
    Merhabalar. Enjeksiyonlu olarak sym wolf 250 motorda rölantideyken 4000 devirde çalışıyor. Ve bu sırada çiğ yakıt atıyor zengin karışımda çalışıyor. Daha da kötüsü yavaş yavaş da olsa gazı açtığınızda boğulup tekleyip stop ediyor. Binip sürmekten bahsetmiyorum bile. Cihaz bağlandı motorda hata kodu bulunmuyor. Tüm sensörler aktif gözüküyor. Hava filtresi temiz. Manifold bağlantıları çok iyi durumda. Sizce bunun sebebi nedir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    motor çalışırken manifold ve çevresine balata spreyi sıkın. motor devirinde bir değişiklik varsa gözle görülmeyen çatlak ve hava alma durumu vardır. arızanın çözümü hakkında fikir verir.

  3. #3

    Üyelik
    08 Nisan 2023
    Yapay zekaya sordum

    Tanımladığınız belirtilere dayanarak, Sym Wolf 250'nizdeki yakıt dağıtım sistemiyle ilgili bir sorun olabilir gibi görünüyor. Spesifik olarak, motorun rölantide çok fazla yakıt aldığı ve bu da motorun zengin çalışmasına ve potansiyel olarak çalışmasına neden olduğu anlaşılıyor. gaz kelebeği açıldığında stop etme.

    İşte bu soruna katkıda bulunabilecek birkaç olası neden:

    Arızalı yakıt enjektörleri: Bir veya daha fazla yakıt enjektörü açık kalmışsa veya sızdırıyorsa, rölantide bile motora çok fazla yakıt veriyor olabilir. Bu, motorun zengin çalışmasına ve gaz kelebeği açıldığında potansiyel olarak durmasına neden olur.

    Arızalı gaz kelebeği konum sensörü (TPS): TPS, motor kontrol modülünü (ECM) gaz kelebeği konumu hakkında bilgilendirmekten sorumludur. TPS düzgün çalışmıyorsa, ECM motora giden yakıt dağıtımını doğru şekilde ayarlayamayabilir, bu da zengin çalışmaya ve stop etmeye neden olabilir.

    Kirli veya tıkalı yakıt filtresi: Yakıt filtresi kirli veya tıkalıysa motora giden yakıt akışını engelliyor olabilir. Bu, tıkanmanın ciddiyetine bağlı olarak motorun fakir veya zengin çalışmasına neden olabilir.

    Arızalı motor kontrol modülü (ECM): ECM düzgün çalışmıyorsa, yakıt dağıtım sistemini gerektiği gibi kontrol edemeyebilir. Bu, gaz kelebeği açıldığında zengin bir karışıma ve stop etmeye neden olabilir.

    Arızalı oksijen sensörü: Oksijen sensörü, egzoz gazlarındaki oksijen miktarını izlemekten ve yakıt dağıtımını ayarlamak için ECM'ye geri bildirim sağlamaktan sorumludur. Oksijen sensörü düzgün çalışmıyorsa, ECM yakıt dağıtımını doğru şekilde ayarlayamayabilir, bu da zengin çalışmaya ve stop etmeye neden olabilir.
    tommygun bunu beğendi.

  4. #4
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Otomatik jikle takılı kalmış olabilir.Yani soğukken açık motor ısınınca geri kapanmıyor.

  5. #5
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Siz bizim Facebook'taki Sym Wolf Türkiye grubuna üye değilsiniz sanırım. Ben bu sabah sizin yerinize gruba sıkıntınızı anlatıp sorun acaba neden kaynaklanıyor diye konu açtım. Arkadaşlar sağolsun yardımcı olmak istediler. Her ne kadar motora yetkili servisin bakması tavsiye edilse de çoğunluğun üzerinde birleştiği konu "TPS Sensörü arızası" yani Türkçe olarak "Gaz Kelebeği Konum/Pozisyon sensörü arızası" Bildiğim kadarıyla yenisinin alınması gerekiyor.

    Tabi ki lap diye satın almadan önce servisin de aynı konuda hem fikir olması gerek.
    espresso bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    sorun tps sensörü, geçmiş olsun.

  7. #7

    Üyelik
    02 Ocak 2018
    Şehir
    Darıca
    Motosikleti
    XT660Z Tenere 2014 ve XRV750 Africa Twin 1998
    Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Garip bir şekilde motorda arıza lambası yanmıyor. Bağladığımız arıza tespit cihazı da herhangi bir sorun bulmuyor. soketini çıkardıgımız tüm sensörlerde arıza tespiti yapıyor yani çalıştığını teyit ettik cihazın. ancak hiç bir parçasında sorun göstermiyor.

  8. #8

    Üyelik
    14 Temmuz 2018
    Konuyu hortlatacağım ama birgün birisinin işine yarar belki.

    Arıza ışığı yanmıyordu bende de. motosiklet bağırıyor fakat çekişten düştü. dip gazda yığılma oluyordu. niyeti bozdum heryeri söktüm depo falan filan ne varsa tek tek kontrol edip temizleyip taktım topladım fakat sorun yine devam ediyordu. Birde reset atmayı deneyeyim diyerek işe koyuldum.

    Artcı selesinin altında ucu boşta (biyere bağlı değil) 2 pinli soket var tek kabloyu iki deliğe sokup (kısadevre yaptırma)

    Acil Stop düğmesini açık konuma getirip dip gaz yapıp kontağı açıyoruz. Motor arıza ışığı söndüğünde gazı bırakıyoruz ve bekliyoruz.
    Yaklaşık 3-4 saniye sonra Motor arıza ışığı yanıp sönmeye başlıyor.

    Eğer bir arıza var ise arıza ışığı yanıyor.

    aynı sorunu yaşadığım için servise gidip bilgisayara bağlattım. TPS Sensörü hatasını gördüm.

    Yaşayan herkese geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)