Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBR 125r tekleme ve stop etme problemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul Büyükçekmece
    Motosikleti
    Kymco Agility 150
    Öncelikle herkese hayırlı forumlar ve hayırlı seneler olsun..
    Başlıkta da belirttiğim üzere elimizde yaralı bir cbr var. Bu motoru arkadaşıma ailesi hediye olarak almış tabi doğal olarak kullanmamışlar. Ancak arkadaşım yeni heves üstüne binince dünyası başına yıkıldı çünkü motor yürümüyor, sorundan bahsedecek olursak motorun ustune binip 1. Vitese takınca bazen direkt stop ediyor etmediği zamanda kaldırmaya çalışınca devir kesilip 3bin 4bin devirdeyken bir anda bin 2bine düşüyor bazen istop ediyor. Binbir zorlukla kaldırınca bu sefer giderken aşırı silkeleme yapıyor 3. Vitesten sonra biraz daha azalıyor veya gaz vermeyip 2 3 bin devirde yapmıyor ha bu arada belirtmekte fayda var motor boştayken veya debriyaj çekikken kesiciye kadar teklemeden devir düşmeden çıkıyor herhangi bir problem yok orada. Dün motoru paramparça ettik depo ve tüm grenajları söktüm bütün kabloları çıkarıp temizleyip yırtık olan yerlerini bantladım ateşleme bobinini kontrol ettim enjeksiyon kablolarını benzin hortumlarını bujuyi aklıma gelen herşeyi söküp temizleyip ölçüm aletiyle ölçüp tekrar bağladım ancak motor düzelmedi neredeyse dün 5 saatte bı tane CBR 125 yaptım sokmedigim yeri kalmadı bı tek blok açmadım. Benim aklıma debriyajdan olabileceği geldi ama tas sesi olur veya kavramaz, ama kavrama var motorda. Daha önce böyle mikrop bır sorun yaşayan olduysa veya bu duruma fikri olan herkesten yardım bekliyorum.. bu arada motor 2011 model fuar kasa cbr125 47 binde kmsi yüksek ama subap veya krank sesi yok..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

    Durum güncellemesi:
    Motoru ustaya götürmüş arkadaşım ustada eksantrik milinin yamulduğunu ileri sürmüş pek inanmıyorum ama bakalım umarım ustamız bizi koparmıyodur


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul Büyükçekmece
    Motosikleti
    Kymco Agility 150
    Güncelleme 2.
    Dostlar dediğim gibi sorun eksantrikte falan değilmiş usta eksantrikten ses geldiği için onunda değiştirmiş problem bir kablodanmış motor yaylanirken bir kablo arada kalıp sıkışıyormuş kablonun yerini değiştirince motor düzelmiş.. konu kilit herkese iyi günler dinlerim.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bu usta milletinin çoğunun Allah cezasını versin. Madem anlamıyorsun ne diye "hmmmm kesin egzantrik mili yamulmuştur" diye teşhis koyuyorsun?

    Hep duyarız "Kawacı bilmem ne abi" , "Japoncu zig zog usta" , "Bmw üstadı o bu abi" Töbe estağfurullah yahu.
    Kaan Tural bunu beğendi.

  4. #4
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Egzantrik mili asla yamulmaz arkadaşlar ya ortadan keser ikiye ayrılır yada aşınır ses yapar , bir usta yamulmuş diyorsa oradan sessizce uzaklaşın..
    Kural [ Z ] bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)