Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kafasına göre ateşleme yapan çılgın bujiler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    Selamlar
    yaklaşık 1 hafta önce başıma gelen ve halen çözümünü bulamadığım bir sorun var.ilk çalıştırmada bujilere kıvılcım gelmiyor.arka arka marş basıyorum 5dk - 10dk sonraki denememde (bujiler ark yapıyor)motor çalışıyor.motor bir kere çalıştıktan sonra bujide ateşleme sorunu olmuyor arka arkaya 10 defa deneyeyim sorunsuz marş basıyor.kontağı iptal ettim,fişleri temizledim,bobinleri değiştirdim.sargılar sağlam buji ark yapmasa da cdi'a giden tek kabloda elektrik var,okuyucu sağlam cdi'ı multimetre'de kontrol ediyorum sağlam gibi görünüyor fakat suçlu cdi gibi duruyor bu konuda fikirlerinizi almak isterim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Thesinner83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Xmax 250-R25
    Buji tırnak aralıklarını kontrol ettiniz mi acaba? Isınınca genleşmeden dolayı aralık ideal ölçüye geldiği için ateşleme normale dönüyor olabilir?

  3. #3
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Yeni buji alınsa iyi olur aslında denemek için ne kadar pahalı olabilir ki yada dendiği gibi buji tırnağı biraz açılabilir.

  4. #4

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    yazmamışım elimde farklı bujiler mevcut,hiçbir motorumda bujilerin tırnak aralığı ile oynamadım,sağlıklı bir şekilde çalışıyorlardı.velhasıl farklı bujilerde de sonuca ulaşamadım zanlı cdi gibi duruyor

  5. #5

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    sorun cdi kaynaklıymış.çinli muadil cdi ile değiştirdim.orijinali iki bobine ayrı çıkış veriyordu.bu cdi tek cıkış ,bağladım şimdilik bir sıkıntı yok.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)