Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tracer 700 / MT07 / FZ07 Isınınca Motordan Gelen Tıklama Sesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Mayıs 2021
    Öncelikle merhaba herkese,

    Forumda yeniyim. Motosiklet camiasına da yeni girdim sayılır. O yüzden yanlış bir şey yazarsam şimdiden affola Konu daha önce açılmış olabilir ama farklı bir konuya değineceğim. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

    Yakın zamanda 24000 kilometrede 2017 model Yamaha Tracer 700 sahibi oldum. Satın aldığımda acemilikten ve heyecandan farketmediğim bir ses ilişmeye başladı kulağıma. Soğuk çalıştırmada yok ancak motor 90 derecelerin üstüne ulaştığında subap sesi gibi bir ses duymaya başladım. Vuruntu gibi bir şey yok. Yakıt tüketiminde, çekişinde bir problem yok, çekişte problem yok yüksek hızlara çok rahat çıkıyor. Yetkili servis sesin normal olduğunu söyledi. Kendi ustam da MT07 grubu motorların gürültülü çalıştığını söyledi. Eksantrik zincirini veya gergisini değiştirerek bazı kişiler sonuç almış ancak bir süre sonra tekrar gelmeye başladığını söyleyenler varmış söylediğine göre. Bunları duyduktan sonra doğrudan subapla ilgili olmama ihtimali içimi bir nebze rahatlattı. Ancak yine de bir ses var ve dikkatli dinlendiğinde mide bulandırıyor. Ben de benzer sorun yaşayan kimler var diye biraz araştırdım.

    Aşağıdaki videodaki FZ-07'de de benzer bir ses bulunmakta. Yorumlarda ECU flashing veya eksantrik zincir gergisini manuel gergi ile değiştirip sorunu çözdüğünü söyleyenler var. Kimisi de servise gitmiş ve normal bu cevabını alıp evine dönmüş.

    https://youtu.be/u0iW0_thIVI?t=115

    Aşağıdaki videoda da manuel gergi ile sorunu hallettiğini gösteriyor arkadaş. Ancak biraz saldığında çok inceden bir çıt çıt sesi hala geliyor. (Biraz dikkatli dinlemek gerekebilir)

    https://youtu.be/pbDerExwync

    Benim sorum benzer bir sorun yaşayıp bu şekilde veya herhangi bir şekilde çözebilen birisi var mı? Uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz. Herhangi bir zararı dokunur mu?

    Not: Konum İzmir.

    Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Temmuz 2020
    50 bin km mt07 kullandım, sıfır km cp2 blokta da var o ses.Dikiş makinası gibi.. Duymak istemiyorsanız akrapovic titanyum egzoz takın yada sesle yaşamaya devam edin

  3. #3

    Üyelik
    11 Mayıs 2021
    Egzoz çok mantıklıymış :D

    Tamam gürültülü motor anlıyorum da motorun içinde bi parça kopmuş ta gelişi güzel bir yerlere vuruyormuş gibi sanki. Egzozla üstünü örtmek istemem, o ses orada olacak, biliyorum. Ben bu sesin çok daha az geldiği mt07'lere denk geldim. Büyük çoğunluğunda var ama bazılarında yok sanki, ya da çok çok daha az geliyor.

    Manuel gergi ile üstesinden gelebilen varsa veya başarısız da olsa başka bi uygulama deneyen varsa deneyimlerinden faydalanmak isterim.

  4. #4
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu güne kadar 2 tane nc aldım 700 750 hatta 700 olan 2 arkadaşım da vardı cbf 500 ü olan varadero su olan hepsinde tas sesi vardı
    bütün honda larda bu ses olabileceğine ikna olmuşken afrika twin aldım onda yok
    tenere 660 ım vardı oda vuruntulu çalışıyordu ama sıkıntı olmadı 60 k ya yaklaştıkça ses yükseldi egzantrik set olarak değişecek km gelmeden sattım ustaya gösterdim oda egzantrik set değişecek dedi 60 k da
    bazı markalarda böyle motor sesi hariç sesler olabiliryor karaktristik desek daha doğru olur
    motor dan gelen garip sesler evet rahatsız ediyor ama sıkıntı olmuyor

  5. #5
    uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2009
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    Tracer 700 kullanıyorum aynı sesi duyuyorum. Demekki motorun çalışma şekli öyle. Yıllardır o şekil çalışıyor ve sorun yaşatmadı. Kafaya takmıyorum.
    Youtube: YOL AVCISI

  6. #6

    Üyelik
    13 Temmuz 2019
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    mt-07 abs
    Normal kafaya takmayin

  7. #7

    Üyelik
    28 Haziran 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Benim mt25'ten de aynı ses geliyor ısınınca. Motor bloğuna yaklaşıp dinlediğimde böyle bir ses geliyor. Ama normaldir diyip takılmamıştım ben de.

  8. #8

    Üyelik
    11 Mayıs 2021
    Takmamaya çalışıyorum ben de artık. Alışacağım umarım.

    Manuel eksantrik zinciri olayını tanıdık bir usta ile konuştum. 40 binde subap ayarını yaparken bir çaresine bakmaya çalışacağız. Bu da bir iki seneye tekabül eder. O zaman gelişmeleri yazarım artık. :D

  9. #9

    Üyelik
    11 Mayıs 2021
    Konuyu hortlatıyorum çünkü ses sorununu kısmen hallettim. Çok az bir ses geliyor artık. Karman çorman bir zincir sesi gelirken sadece ufak bir şıkırdama kaldı. Çözümüm ise motor yağı oldu. Sırasıyla yaşadıklarımı anlatayım.

    Konuyu açtıktan sonra yağ değişimini Putoline Ntech yağ ile yaptım. Yaklaşık 40 50 km sonra ses iyice arttı. Sonra başka bir ustaya bir sekilde yolum düştü. Direkt hangi yağı koyduğumu sordu. Söyleyince de 'servis ne diyorsa onu koymak lazım, yağdan gibi bu, yağ basinciyla çalışan bir çok parça var, farklı yağdan kaynaklanabiliyor böyle şeyler' dedi. Ancak bayram falan girdi araya. Bakıma götüremedim o ustaya bir türlü ve kendim değiştirdim. Tam 2.6 litre yamalube 10-40 tam sentetik yağ koydum ve yaklaşık 30 40 km sonra ses çok çok azaldı. Sadece çok ince bir şıkırtı sesi geliyor. Belki egzantrik zincir gergisi, belki başka bir parça farklı bir yağ ile farklı basınçta çalıştığı için, belki de doğrudan yağın kendisi ile ilgili olarak bu sorunu yaşıyordum. Ses hala az biraz var. Yok diyemem, ama nizami şekilde ve cok az geliyor. Belki farklı yağ kullanıp aynı ses geliyor olanlara çare olur. (Tavsiye degil kişisel tecrübedir)
    Thesinner83 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)