Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sahte Yağ Perfonmansa Etki Eder mi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Mayıs 2020
    Şehir
    Marmaris
    Motosikleti
    Honda Today 50 - Spacy Alpha
    Merhabalar. Honda Today 50 scooterımın yağını değiştirdim. Önceki yağ değişiminde Castrol Power 1 10w40 yağ koymuştum. Çok iyi hatırlıyorum önceki yağ değişimindeki koyduğum yağın 10w40 olmasına rağmen böyle çok daha yavaş akışkan ve rengi biraz koyu gelmişti ( Daha öncede çok Power 1 10w40 kullandım ). Çok önemsemedim o zaman fakat bugün Castrol Power 1 15w50 yağ Castrol Power 1 10w40 yağdan çok daha akışkan akıyordu. Önceki yağ değişiminde aldığım yerde fiyatı 35 TL'idi yaklaşık 4-5 ay önce en ucuzuydu o zamanlar ve benden başka kimse almamıştı. Asıl en önemli fark motor cidden çok rahatlamıştı. Rolantide titreşim acayip derecede düştü motor sesi yumuşadı ve azaldı yani çok etki etti. Bir yandan mağazanın günahını almak istemiyorum.
    Yani uzun lafın kısası Sahte Yağlar perfonmansa etki edermi ?
    Not: Tam ölçeğinde koyuyorum ne eksik ne fazla


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Yağın yoğunluğu düşük olduğu için motorun titreşimi belki düşebilir. Ancak yağ uyumsuz veya sahteyse ve o yağı kullanmaya devam ediyorsanız yatak, krank, segman masrafına girmeniz uzun sürmeyecektir.

  3. #3

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Tam ne anlattığınızı anlamadım hangisi iyi hangisi kötü karışmış kalmış neyse.

    Bazen çıkma yağları süzüp tekrar satıyorlar o yağa denk gelmişte olabilirsiniz.

  4. #4
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Yağın akışkanlığından sahte/gerçek ayrımı yapmanız çok zor. Özel yağlarda yağın rengi ve kokusu da son kullanıcı için özellştiriliyor. Örneğin MOTUL7100 serisi kırmızıya dönük renkte ve kiraz/çilek kokuludur. Bu nedenle sahtesinin imalatı ve maliyeti yükselir, sahtelerini görme ihtimali düşer.

    Sizin yağı tuttuğunuz ortamın ısısı, sıcak motor yanında beklettiğiniz süre, huni kullanıyorsanız pipet çapı dahi dolumdaki akışkanlığa etkendir.

    Viskoziteden ve sentetik/madeni yağ niteliklerinden motorun sesinde ve çalışmasında, hatta titreşiminde farklar görebilirsiniz. Normaldir.

    Yine aynı nedenlerle performansında da farklılıklar olacaktır, bu da normaldir.

    Yağın sahteliğinden ciddi şekilde şüpheleniyorsanız; yağ kabı tamamen boş dahi olsa boş kabı üreticiye kargoyla gönderin ve durumu izah eden bir metni kargo paketine ekleyip ayrıca maille de bildirin. Mutlaka incelenecek, size dönüş yapılacak, eğer sahtecilik söz konusu ile kargo paketine eklediğiniz fatura veya fiş incelenip gerekli araştırma sağlanacaktır. Hçibir firma kendi adına sahte mal satışına izin vermez, bu nedenle şikayetinizi ve şüphenizi (eğer ciddi ise) üreticiye bildirmenizde büyük yarar var.
    oldcockroach bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    02 Mayıs 2020
    Şehir
    Marmaris
    Motosikleti
    Honda Today 50 - Spacy Alpha
    Biraz karışık ve eksik anlatmışım özür diliyorum.
    Olayın en başından detaylı bir şekilde anlatacağım çok ilginç bir olay anlam veremedim ben.
    Benim 2 tane motorum var. 1 tanesi Kymco Agility City 125 diğeri ise Honda Today 50. Bu motorların bakımlarını her zaman kendim yaparım. Yaklaşık 5-6 ay önce çok bilinen N11 sitesinde bir sürü ürünlerde indirim vardı. Bu indirimleri incelerken birden ' Castrol Power 1 10w40 2020 Üretim Yağ ' ürünün fiyatını 35 TL olduğunu gördüm. ( O zamanlar 55-60 TL civarı fiyatlarda diğerleri ) Hiç kaçırmadan direk 2 tane sipariş verdim. Sağolsun mağaza çok güzel bir şekilde paketleyip gönderdi 2'sinide.
    Elime geçen 2 yağı 2 motoruma tam ölçülü bir şekilde koydum. Agility City 125 çok yağ yakıyordu uzun zamandır sürekli ekleye ekleye kullanıyordum. Today 50 ise hiç bir sıkıntı yoktu canavar gibiydi adeta. Bu yağları koyduktan sonra yaklaşık 1-2 ay sonra yolda giderken Agility City birden boğulurmuş gibi stop etti yolda kaldım. Tamirciye götürdüm o da bana yağ yakma sorunundan dolayı subabların kurum bağladı ğını ve motorun silindir piston ve subapların değişmesi gerektiğini söyledi. Bende durumum olmadığını söyleyince motor bloğunun bir yerinden yağ sıktı ve motor duman ata ata çalıştı sonra duman atmayı kesti. Motor çok yağ yaktığından artık yağı komple değiştireyim dedim gittim P.O yağı koydum. Yaklaşık 5-6 aydır sıkıştırarak kullanıyorum yağ yakma dışında hiç bir sıkıntı oluşmadı. Halada sorunsuz kullanıyorum
    Şimdi işin garip tarafı herkesin ömürlük dediği ve full orijinal tertemiz olan today'im ile yolda giderken 2-3 defa yolda boğularak stop ediyordu. Sonra uzun süre marş basınca çalışıyordu. Yine 1-2 ay önce bu sefer today ile giderken yine stop etti ve hiçbir şekilde çalışmadı. Direk Honda servisine götürdüm. Bir baktım ki Agility City motoruma yaptıkları gibi bir yerden yağ sıktılar ve motor çalıştı. Servisteki çalışan bu motor rektefiye ister silindir piston değişmesi lazım böyle idare et bir zaman dedi gittim.
    Anlam veremediğim taraf şu ben bu satın aldığım yağı koyduktan sonra 2 motorumda da bu sorunu yaşadım. Hadi Agility City motorumu anlarım yüksek km yağ yakıyor olabilir dedim ama gram yağ yakmayan canavar gibi today'imin de aynı sorunu oluşturması kafamı çok karıştırdı.
    Şimdi ise Agility City de P.O motosiklet yağı Today ise dün değiştirdiğim Power 1 15w50 var. 2 motorunda çok rahatladığını ve titreşimin azaldığını gözlemledim. 2'sinide sıkıştırarak kullanıyorum eskiden yaşadığım sıkıntıları şuan yaşamadım.
    Kısacası kullandığım yağ yüzünden bu sorunun olduğunu düşünüyorum. Sizce tesadüf mü bu olaylar yoksa aldığım yağ yüzündenmi yaşadım.
    Buraya kadar okuduysanız değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

  6. #6
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Tesadüf de olabilir, sentetik/madeni yağ farkından da olabilir. Madeni yağlar genellikle yanarak uzaklaşır, arkadaki kurumu da motor bir şekilde temizleyebilir ancak sentetik yağlarda oluşan kurumun yakılarak temizlenmesi oldukça zordur. Sorun orjinal olmayan yağdan öte, sentetik yağ seçiminizden kaynaklanmış olabilir gibi geldi bana. Sorun çözüldüyse sıkıntı yok diyebilirim, ancak eski yağ bidonları duruyorsa resim ekleyebilirseniz yorum alabilirsiniz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)