Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kısaca Özetlemek Gerekirse!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Merhabalar.
    Çoğumuz ; son günlerde yaşanan kaza ; aksaklık ve hataları okumuş , görmüştür.
    Mekanik bir aksam üzerinde hareket ediyoruz ve bu düzeneğin sağlığı da bizim elimizde...
    Çevremizde oluşan etkenler de ; motosiklet kullanımını kolaylaştırmak yerine tam tersine git gide zorlaştırıyor.Gerek yol şartları gerek hava şartları , teknik sorunlar , güvenlik….

    *Kendi Güvenliğimiz:
    Şimdiye kadar okuduklarımız ve maalesef gördüklerimiz sonucu artık kaskın önemini unutmamamız gerekir.Kask sadece görüntü ve cezai işlem bakımından değil ; güvenlik açısından mutlaka takılmalıdır.
    ((Yazmaya başladım.Doğruları da söylemek istiyorum.)) Kask takmaz da ; motordan düşerseniz suratınız parçalanır , kulağını kopar ; burnunuz ve yüz deriniz tanınmayacak hale gelir.İstenmeyen yeni yüz şeklinize karşı ; insanları size bakış açısı bile değişir.
    Kaskın yanı sıra ; dizinizin kırıp , 6 ay yatakta yatmak gibi hobiniz yoksa mutlaka dizlik de takmak zorundasınız.Ayrıca diğer ekipmanlar da (dirseklik , mont vs) yaşamınız için mutlaka faydalı olacaktır…
    Arı başta olmak üzere ; uçan ve sokan haşareler.
    Allah göstermesin ; boynunuzu sokacak olursa.
    Boyunda şişme yapar ve şişme nedeniyle nefes borunuz tıkanır.
    Ya da yine boyun bölgenizde bulunan damarlardan birine gelirse ; kanı bile zehirleyip ; vücut dengenizi vs vs bozar ve istenmeyen sonuçlar olur...
    Bu nedenle kask ve beraberinde ; boyunluk takmak ya da boynu kapatacak elbiseler giymek çok önemli olacaktır...

    *Motor Güvenliği:

    Kendimizi koruduk ; sıra motora geldi.Etrafta birçok kötü niyetli insan bulunmaktadır.Bunlar gerek trafikte gerekse kendi sokağınızda ; motorunuzun garajında sizlere zarar verecektir.
    Motorunuzun yağını veya benzini çalmaktan tutun da , fren ve diğer hareket malzemelerine zarar vermek , kablo ve telleri kesmek gibi birçok faaliyet gösteren insanlar aramızda yaşamaktadır.
    Yüzlerce kişiyi taşıyan büyük bir yolcu uçağının pilotu veya tonlarca yük taşıyan nakliye uçağının pilotu bile ; uçuştan önce , uçağı tamamen (iç – dış) kontrol etmekte ve aksaklık varsa tespit etmektedir…
    Pilotlarla kıyaslayacak olursak ; 1 metreküp hacmindeki bir makineyi kontrol etmemiz çok da uzun sürmeyecektir.
    -Özellikle su soğutmalı motorlarda yağ kontrolu daha sık yapılmalıdır.
    Çünkü herhangi bir conta arızası çatlak vb arıza da motor yağına su karışması halinde,otomobil motorlarına göre daha az toleransa (yataklar debriyaj balatası ve dişli grubu) sahip olan motosiklet motorları çok çabuk ve büyük hasarlar görebilir.


    *Teknik Yedekler:
    Motosiklet yürüyen bir aksam ; hareket halinde olan bir şeye hiçbir zaman garanti veremeyiz.O yüzden kendi tedbirlerimizi almalıyız.
    Buji , debriyaj , fren telleri , ön – arka far ampulleri , sigorta vb önemli yedek parçaları ; kendi ustalığımızı da geliştirmek koşuluyla mutlaka yanımızda bulundurmalıyız…
    -lastik tamir sıvılarından, maddelerinden uzun yola çıkanlar muhakkak yanlarında bulundurmalılar. Tabi ayrıca pompa da bulundurmak iyi olacaktır.

    *Sürüş Kabiliyeti ve Yol:
    Ülkemizde en büyük terör ; trafik terörüdür.Her yıl yüzlerce insan ölmekte ve sakat kalmaktadır.Yol şartlarımız , diğer araçlarla ve sürücülerle olan ilişkilerimiz çok da iyi olmamakla birlikte sanki herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışmaktadır.Önümüze direksiyon kıran trafik esnafı (taksi,dolmuş,otobüs) olduğu gibi ; herkes birer ambulans olmuş ; ışık , yaya kimse takmamaktadır.
    Bu konuda çok dikkatli olmak lazım...
    -Malesef bizim ülkemizde araç kullanmak Amazon ormanlarının balta girmemiş derinliklerinde yürümek kadar zor. Heran uyanık olmalı, kaskı taktığımız anda güvenmeyi unutmalıyız.


    Şimdiye kadar açılan başlıkları ve konuları toparlamak adına çalıştım.Eksiğim mutlaka vardır.Sizlerin de desteğini bekliyorum.Saygılar. viper_1


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Hepsini bir araya toplamak iyi fikir. Teknik yedekler kısmına başka bir konuda konuştuğumuz lastik tamir sıvılarından, maddelerinden ekleyebilirim. Uzun yola çıkanlar muhakkak yanlarında bulundurmalılar. Tabi ayrıca pompa da bulundurmak iyi olacaktır.

    Sürüş Kabiliyeti ve Yol bölümü için ise yorumum olacak. Malesef bizim ülkemizde araç kullanmak Amazon ormanlarının balta girmemiş derinliklerinde yürümek kadar zor. Heran uyanık olmalı, kaskı taktığımız anda güvenmeyi unutmalıyız.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  3. #3
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Özellikle su soğutmalı motorlarda yağ kontrolu daha sık yapılmalıdır.
    Çünkü herhangi bir conta arızası çatlak vb arıza da motor yağına su karışması halinde,otomobil motorlarına göre daha az toleransa (yataklar debriyaj balatası ve dişli grubu) sahip olan motosiklet motorları çok çabuk ve büyük hasarlar görebilir.

    Hem otomobil hem de motor kullanan sürücüler otomobil kullanma gevşekliğini bırakmakta zorlanabilirler(kendimden biliyorum)
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler