Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor marş basmıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Şubat 2021
    Merhaba arkadaşlar.

    Elimde Fiddle II scooter var. Motosiklet 2-3 hafta önce el marşı basmamaya başladı. Bende yeni bir Varta Akü ve ngk buji aldım taktırdım. 4-5 gün tek marşda çalışmaya başladı akü taktırdıktan sonra herhangi bir sorun yaşamadım. Bugün gün içinde el marşı zor basmaya başladı. En sonundada el marşına bastığımda hiç ses gelmemeye başladı. Ayak marşı denediğimde tek marşta çalışıyor o konuda sorun yok.


    Bu marş olayıda ön far ampülünü değiştim ondan sonra olmaya başladı. Elektrik tesisatındada bir gariplik var bugün nüksetmeye başladı hepsi bir anda. Uzunlar açıkken kornadan hiç ses gelmiyor ama farlar kısada açık veya kapalı ise korna sorunsuz çalışıyor. Ayrıca sinyallerde uzunlar açıkken kesiklik yapmaya başladı ama ön far kapalı ise sinyallerde sorun yok. Ayrıca uzunlar açıkken gösterge ışıkları daha güçsüz yanıyor.

    Ön far’da bir işlem yaparken usta yanlışıkla ampülünü kırdı ve değiştirdi, acaba yanlış güçte bir ampül bu soruna yol açabilir mi?

    Wd-40 sıksam işe yarar mı?;


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Tam emin değilim ama statör, konjektör gibi bir parçada sıkıntı olabilir, bu nedenle akünüz şarj olmuyor ve şarj olmadığında da bitmeye ramak kalmış olabilir. Konu hakkında benden daha tecrübeliler daha sağlıklı bilgi verecektir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)