Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial Turkuaz 125 NT

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    WarriorAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial Turkuaz 125 NT
    Asya Hj125T, Kuba Hasat 150, Mondial Turkuaz 125 NT bu üçü birebir aynı scooter'lardır. Benim scooter Kuba Hasat 100cc görünüyor ruhsatta ama karbüratörü ölçtüm manifold bağlantı yuvası 24mm. Yani aslında 150cc. Bu scooterı 2015 yılında birisinin babama olan borcu karşılığında almıştık. Eski sahibi rodaj bakım hiçbirşey bilmeyen benzini doldurup yukarı aşağı giden biriydi. Çok arızalıydı çok parçası değişmişti. Kaporta dağınıktı.ben biraz o şekilde kullandım. 2-3 ay sonra yolda giderken kayış koptu kendim 40 TL ye bando kayış aldım 10tl ye taktırdım. Fakat tamirci ön varyatör deki bagaları kontrol etmedi. O zamanlar anlamıyordum bende. O şekilde 4 ay kullandım. Birgün 60km hızla felan gidiyorum tak tak tak sesler geldi ben ne olur ne olmaz stop ettim baktım bir sıkıntı göremedim. Tekrar çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Sonra 3 yıl depoda bekledi o şekilde. Geçen hafta herşeyini yenilemeye karar verdik. Şu ana kadar 3000 liraya yakın masraf yaptık aksesuar kaporta parçaların yenisi vb. Ben belki sıkıntı bujidendir dedim pat pat sesi çiğ benzin birikip birden toplu patlıyor diye çıkmıştır dedim. 3 tırnaklı bujim vardı performans bujisi değiştim. Çalışmadı marş basıyor Akü yeni buji piposu marş rölesi cdi hepsi yeni performans parçaları aliexpress den aldım hepsi sağlam. Birkaç tamirciye durumu anlatmıştım 3 yıl önce krankdandır dediler. Krank sıkışmıştır dediler. Neyse mecbur çalıştıramayınca tamirciye götürdüm anlattım. Emme manifoltundan balata sprey felan sıktı. Birde statörün oradaki fanı Matkapla çevirdi. Marşı verdi spreyi sıktı gene. 1 dakika marştan sonra çalıştı. Ama adam stop etti. Varyatör kapağını açtı baktık ön varyatör kırılmış kayış ters dönmüş yırtılmış. Bende gene aliexpressten aldığım performans ön varyatör seti vardı verdim taktı birde yeni kayış taktı. Krankında sıkıntı yokmuş ön varyatör ün dağılmış dedi. Oradan birkaç yenilik le ayrıldık. Yağını değiştim castrol scooter performans 10-40 yağ koydum. Ara gazla çalışıyor fakat rölantiyi çekersem karbüratör den tak diyip stop ediyor. Hırıltı lı seslerle çalışıyor çok titriyor. Mecburen tahmini olarak 2000rpm civarı devir vermek zorunda kalıyorum karbüratör den. Gaz kesildiği an stop ediyor tekleyerek. Dün varyatörü kapağını söktüm. Ön varyatörü elimle çevirince yarısında kolay yarısında çok zor dönüyor. Acaba krank rulman bilya kol vb. Bir parçada sıkıntı varmı. Yarın video da ekleyeceğim. Yazı uzun olduğu için özür dilerim. Olaya hakim olmanızı istedim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kurubuzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul bagcilar
    Motosikleti
    Bajaj discovery
    okurken yoruldum karburator diyafram lastigini degistir

  3. #3
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    AMME HİZMETİ

    Asya Hj125T, Kuba Hasat 150, Mondial Turkuaz 125 NT bu üçü birebir aynı scooter'lardır. Benim scooter Kuba Hasat 100cc görünüyor ruhsatta ama karbüratörü ölçtüm manifold bağlantı yuvası 24mm. Yani aslında 150cc.

    Bu scooterı 2015 yılında birisinin babama olan borcu karşılığında almıştık. Eski sahibi rodaj bakım hiçbirşey bilmeyen benzini doldurup yukarı aşağı giden biriydi. Çok arızalıydı çok parçası değişmişti. Kaporta dağınıktı.ben biraz o şekilde kullandım. 2-3 ay sonra yolda giderken kayış koptu kendim 40 TL ye bando kayış aldım 10tl ye taktırdım. Fakat tamirci ön varyatör deki bagaları kontrol etmedi. O zamanlar anlamıyordum bende.

    O şekilde 4 ay kullandım. Birgün 60km hızla felan gidiyorum tak tak tak sesler geldi ben ne olur ne olmaz stop ettim baktım bir sıkıntı göremedim. Tekrar çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Sonra 3 yıl depoda bekledi o şekilde. Geçen hafta herşeyini yenilemeye karar verdik. Şu ana kadar 3000 liraya yakın masraf yaptık aksesuar kaporta parçaların yenisi vb.

    Ben belki sıkıntı bujidendir dedim pat pat sesi çiğ benzin birikip birden toplu patlıyor diye çıkmıştır dedim. 3 tırnaklı bujim vardı performans bujisi değiştim. Çalışmadı marş basıyor Akü yeni buji piposu marş rölesi cdi hepsi yeni performans parçaları aliexpress den aldım hepsi sağlam.

    Birkaç tamirciye durumu anlatmıştım 3 yıl önce krankdandır dediler. Krank sıkışmıştır dediler. Neyse mecbur çalıştıramayınca tamirciye götürdüm anlattım. Emme manifoltundan balata sprey felan sıktı. Birde statörün oradaki fanı Matkapla çevirdi. Marşı verdi spreyi sıktı gene. 1 dakika marştan sonra çalıştı. Ama adam stop etti.

    Varyatör kapağını açtı baktık ön varyatör kırılmış kayış ters dönmüş yırtılmış. Bende gene aliexpressten aldığım performans ön varyatör seti vardı verdim taktı birde yeni kayış taktı. Krankında sıkıntı yokmuş ön varyatör ün dağılmış dedi. Oradan birkaç yenilik le ayrıldık.

    Yağını değiştim castrol scooter performans 10-40 yağ koydum. Ara gazla çalışıyor fakat rölantiyi çekersem karbüratör den tak diyip stop ediyor. Hırıltı lı seslerle çalışıyor çok titriyor. Mecburen tahmini olarak 2000rpm civarı devir vermek zorunda kalıyorum karbüratör den. Gaz kesildiği an stop ediyor tekleyerek. Dün varyatörü kapağını söktüm. Ön varyatörü elimle çevirince yarısında kolay yarısında çok zor dönüyor. Acaba krank rulman bilya kol vb. Bir parçada sıkıntı varmı. Yarın video da ekleyeceğim.

    Yazı uzun olduğu için özür dilerim. Olaya hakim olmanızı istedim.
    yec, oquz55, Italian ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    WarriorAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial Turkuaz 125 NT
    Alıntı kurubuzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okurken yoruldum karburator diyafram lastigini degistir
    Onu değiştiririm değiştirmesine lakin. Ön varyatör ün dönerken zorlanması ile onun ne alakası olabilir.

    Bahsettiğim gibi ön varyatörün yarısında kolay diğer yarısında çok zor dönüyor.
    🇼​🇦​🇷​🇷​🇮​🇴​🇷​🇼​🇴​🇱​🇫​™


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)